Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Käyttökatko tulossa maanantaina 22.4.!

Kirjoittaja Aihe: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista  (Luettu 332888 kertaa)

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2086
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #165 : Joulukuu 16, 2008, 14:44:45 ip »

Nyt on tuota pussillinen juotu (pussi oli poikkeavasti joulunpunainen ja ilman sitä minigripsulkijaa). Tämänvuotinen ei tuntunut niin "jouluiselta" kuin mitä on muistot tuosta edellisvuotisesta - mutta oikein miellyttävä sekoitus. Suhteellisen kepeä kokonaisolemukseltaan vaikka rungosta löytyykin hyvin paksuutta - alkumausta löysin kyllä tuota luvattua mausteisuutta. Jouluisesti täysmaidon kanssa toimi myös hyvin (...on kyllä valtava tuo ero tekstuurissa ja maussa kevyt- ja täysmaidon välillä - ei vain tohdi päivittäin tuota käyttää...  ::)).

Täällä on juotu nyt puolet joulusekoitus-pussista (miksei ole minigripissä tosiaan?). Odotukset olivat korkealla, mutta en pidä sekoitusta ihan niin erikoisena, mitä annettiin olettaa. Alkuun on kevyttä mausteisuutta havaittavissa, mutta muuta erikoisuutta en tuosta oikein löytänyt.

Kofeiiniton sidamo tuotti kyllä pettymyksen verrattuna muihin Hasbeanin kofeiinittomiin, vaikkei missään nimessä huonoa ole. Kirpeää hedelmäisyyttä kyllä löytyy, mutta siihen se sitten jääkin. Cappunakaan ei oikein säväyttänyt. Oman makuun saisi olla täyteläisempi.
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Behmor 1600 x 2

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #166 : Joulukuu 16, 2008, 21:32:52 ip »

Odotukset olivat korkealla, mutta en pidä sekoitusta ihan niin erikoisena, mitä annettiin olettaa. Alkuun on kevyttä mausteisuutta havaittavissa, mutta muuta erikoisuutta en tuosta oikein löytänyt.

Viimevuoden sekoituksessa oli tosiaan paljon voimakkaampi mustikkaisuus. Nytkin sitä oli havaittavissa, mutta lähinnä jauhetun kahvin tuoksussa. Ehkä ei ollut tälle vuodelle saatavissa tarpeeksi erikoisia/sopivia papuja joista sekoitella. Mutta ihan hyvää tuo mielestäni oli - tuli vain mieleen että menisi ihan hyvin jonain blendivaihtoehtona ympäri vuoden.

Kofeiiniton sidamo tuotti kyllä pettymyksen verrattuna muihin Hasbeanin kofeiinittomiin, vaikkei missään nimessä huonoa ole. Kirpeää hedelmäisyyttä kyllä löytyy, mutta siihen se sitten jääkin. Cappunakaan ei oikein säväyttänyt. Oman makuun saisi olla täyteläisempi.

Kuulostaa kovasti suodatin/presso pavulta. Itse nautiskelin tänään juuri viimeisen kupillisen Kenya Kiriga Estatea suodattimella. Puolessa välissä pussia kokeilin huvikseni espressona ja lattenakin, mutta kuten jo uumoilinkin niin ei oikein siinä toiminut (jälkimaku jäi aina hieman "tylyksi"). Suodattimella tuo oli hyvää (jota varten sitä tilasinkin) ja pussin etiketin "veriappelsiini" osui kyllä aika nappiin.
Kirjattu

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2086
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #167 : Joulukuu 16, 2008, 22:02:42 ip »

Kuulostaa kovasti suodatin/presso pavulta. Itse nautiskelin tänään juuri viimeisen kupillisen Kenya Kiriga Estatea suodattimella. Puolessa välissä pussia kokeilin huvikseni espressona ja lattenakin, mutta kuten jo uumoilinkin niin ei oikein siinä toiminut (jälkimaku jäi aina hieman "tylyksi"). Suodattimella tuo oli hyvää (jota varten sitä tilasinkin) ja pussin etiketin "veriappelsiini" osui kyllä aika nappiin.

Steven mukaan kyseessä on "allround" papu joka sopii kaikkeen, joten sen takia sitä kokeeksi otin. Tänään tein vähän tiukemman shotin (puruja 15 g, juomaa 23 g) ja makuun sain huomattavasti enemmän ryhtiä ja syvyyttä. Mutta silti jotain tästä puuttuu...
Kenialaisia (Gethumbwini twins) minullakin on pari pussia odottamassa avaamista. En taida edes yrittää niistä espressoa, kun joka paikassa niin väitetään ettei sovellu. Tai no, katsotaan...
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Behmor 1600 x 2

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #168 : Joulukuu 16, 2008, 22:13:31 ip »

Kenialaisia (Gethumbwini twins) minullakin on pari pussia odottamassa avaamista. En taida edes yrittää niistä espressoa, kun joka paikassa niin väitetään ettei sovellu. Tai no, katsotaan...

Kannattaa ehdottomasti kokeilla (rasvaisen) maidon kanssa. Ainakin se viimevuotinen oli huippu siinä (ja tällä yhdistelmällä oltiin voittamassa WBC 2007 - "Gethumbwini Cappuccino").
Kirjattu

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2086
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #169 : Joulukuu 16, 2008, 22:14:41 ip »

Kannattaa ehdottomasti kokeilla (rasvaisen) maidon kanssa. Ainakin se viimevuotinen oli huippu siinä (ja tällä yhdistelmällä oltiin voittamassa WBC 2007 - "Gethumbwini Cappuccino").

Okei, kiitti vinkistä!

EDIT: Paahto on kyllä todella vaaleaa joten katsotaan miten tämän kanssa käy. Filtterikahvina ainakin ihan ok.
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 17, 2008, 10:12:55 ap kirjoittanut migu2 »
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Behmor 1600 x 2

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 844
  • mai pen rai
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #170 : Joulukuu 22, 2008, 15:56:10 ip »

Ja nyt tuli sitten pohjat kahvitoimitukseen.

Kuusi viikkoa oli kaffeet matkalla ja ihmetys olikin suuri, kun posti toimitti luukusta "kahvikortin". Siellähän ne kadonneet pavut sitten saapuikin. Syynä tähän pitkään postin kulkuun oli ehkä se, että pussissa ei ollut mitään postimaksuun viittaavaa. Yleensähän siinä on reilusti postimerkkejä ja vielä teippi niiden päällä.
Nyt on sitten kahvia vähän yli oman tarpeen.. as kattoo kuinka säilyvät? Laitan viileeseen avaamattomana.
Se on nyt sitten haarukassa 4 päivää - 6 viikkoa. Näyttää siltä, että aikainen maanantai on minun tapauksessani oivallinen päivä tilauksen tekoon. Kahdesti on pavut olleet postissa jo torstaina, kuten joku muukin on maininnut.

O.K.
Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2086
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #171 : Joulukuu 26, 2008, 13:48:05 ip »

Menikin näköjään Hasbeanin nettisivut kokonaan uusiksi ja sen myötä sinne tarvitsee rekisteröityä uudestaan. Harmi sillä vanhoja tilauksia ei enää näe. Näköjään pieniä korotuksia myös toimituskuluissa... 25 puntaa näyttäisi olevan toimituskulut yli 2 kg:n paketeille.
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Behmor 1600 x 2

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #172 : Joulukuu 26, 2008, 14:12:04 ip »

Menikin näköjään Hasbeanin nettisivut kokonaan uusiksi ja sen myötä sinne tarvitsee rekisteröityä uudestaan. Harmi sillä vanhoja tilauksia ei enää näe.

Mukavasti ovat nyt pirteämmän näköiset. Samoin se että vihreät pavut eivät ole enää erikseen näkyvillä on mielestäni plussaa. Nyt ne valitaan samasta valikosta kuin aiemmin papuina/jauhatus optio mikä on mielestäni selkeämpää. Ostoshistoria kylläkin meni, mutta sähköpostissa taitaa itsellä olla kaikki kuitit vielä tallessa. Nyt siellä taitaa olla lisänä jokin nettisivujen sisäinen viestittelysysteemi?

Näköjään pieniä korotuksia myös toimituskuluissa... 25 puntaa näyttäisi olevan toimituskulut yli 2 kg:n paketeille.

Johtunee varmaan siitä että punta laskee (ja on laskenut) aika rajusti euroon nähden (ja kuriirifirmat taitavat olla enemmänkin euroalueen toimijoita?) - nykykurssillahan tuo taitaa olla sen 26 euroa. Mutta kahvihan siellä nyt on lähes ilmaista...
Kirjattu

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2086
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #173 : Joulukuu 26, 2008, 14:35:25 ip »

Mukavasti ovat nyt pirteämmän näköiset. Samoin se että vihreät pavut eivät ole enää erikseen näkyvillä on mielestäni plussaa. Nyt ne valitaan samasta valikosta kuin aiemmin papuina/jauhatus optio mikä on mielestäni selkeämpää. Ostoshistoria kylläkin meni, mutta sähköpostissa taitaa itsellä olla kaikki kuitit vielä tallessa. Nyt siellä taitaa olla lisänä jokin nettisivujen sisäinen viestittelysysteemi?

Johtunee varmaan siitä että punta laskee (ja on laskenut) aika rajusti euroon nähden (ja kuriirifirmat taitavat olla enemmänkin euroalueen toimijoita?) - nykykurssillahan tuo taitaa olla sen 26 euroa. Mutta kahvihan siellä nyt on lähes ilmaista...

Eipä niissä vanhoissa sivuissakaan mitään vikaa ollut. Toki nämä uudet ovat enemmän "pro lookkia", mutta kenties hieman sekavat. Noh, makuasia.

Kahvienkin hinnat ovat hieman nousseet. Mutta niinhän siinä aina käy... firman laajentuessa hinnat nousee ja palvelun tasokin yleensä hieman laskee.
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Behmor 1600 x 2

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #174 : Joulukuu 26, 2008, 15:23:53 ip »

Kahvienkin hinnat ovat hieman nousseet. Mutta niinhän siinä aina käy... firman laajentuessa hinnat nousee ja palvelun tasokin yleensä hieman laskee.

Nousua ilmeisesti jotain 0.2 punnan luokkaa? Laittaisin tuon edelleenkin sen piikkiin että punta on aika suossa tällähetkellä ja saarivaltakunnassa varmaankin vähän jokainen "erikoisliike" joutuu hilaamaan hintojaan ylöspäin jotta pysyy kannattavana.

Meillehän tuo hinta on laskenut koko ajan ja nyt tuli pientä nousua (vuosi sitten muistelisin puntaa muuttaneeni euroiksi kertoimella 1.4 kun se nyt on jotain 1.05 - eli kun vuosi sitten maksoin 250 gramman pussista toba sulawesia sen 4.20 euroa (3 puntaa) niin nyt on hintaa noin 3.40 euroa (3.20 puntaa)).

Pitäisi joutessaan jaksaa verrata miten on punta käyttäytynyt dollariin (ja muihin valuuttoihin) nähden - mutta arvelisin ettei ole pudotus ollut suhteessa niin rajua kuin euron kanssa. Dollareinahan tuo hasbean taitaa kahvinsa itselleen ostaa (ainakin CoE hinnat annetaan aina dollareina), joten hankintakustannuksetkin ovat voineet nousta.
Kirjattu

joni

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 155
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #175 : Joulukuu 27, 2008, 12:01:02 ip »

Avasin juuri pussin Old Brown Javaa. Pavut ovat kauniin kiiltäviä, tuoksu maanläheinen jossa mukana laadukasta sikaria ja pähkinää. Jauhatus löytyi helposti. Mukava kuparinen crema. Maku on hieno, täyteläinen ja leveä. Pohjalla saksanpähkinää ja sikaria. Keskialueella maistuu paahtunut siirappimainen sokeri jonka päällä voita ja mausteisuutta(neilikkaa tai kardemummaa?). Maku on hienon tasapainoinen ja miellyttävästi hapokas. Jälkimaku on maistamistani kahveista pisimpään kielellä. Pähkinä ja sikari viipyvät suussa(hyvällä tavalla). Tämä on mielestäni aika hieno kahvi. Jotain arvokkaan oloista tässä on, ehkäpä loistava tasapaino? Pitää vielä kokeilla maidon kanssa. Tätä tilaan kyllä jatkossakin.
Kirjattu
La Pavoni Professional + Demoka Minimoka M207

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2086
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #176 : Joulukuu 28, 2008, 23:18:07 ip »

Old Brown Javaa on täälläkin maisteltu viime aikoina ja en kyllä oikein pääse jyvälle tästä. Ristrettoa en saa aikaiseksi ollenkaan sillä myllystä loppuu säätövara kesken. Näin hienoksi en ole mitään kahvia aikaisemmin jauhanut. Tuppasi shotit holahtamaan turhan pitkiksi...
Makumaailma on outo, en oikein löydä tästä mitään vivahteita. Hapokkuutta ei ole ollenkaan. Lämpötilan kanssa tuntuu olevan aika herkkä. Liian kuumassa kahvi alkaa maistumaan palaneelta kumilta. Ja jotenkin semmoinen palaneen renkaan maku/haju jäi pörräämään mieleen.

Kokeilin myös "legendaarista" sekoitusta, 50/50 Harraria ja Javaa. Mielummin juon Harrarin yksinään ;-). Tässä erässä Harraria mahtava mustikan tuoksu ja makunakin sen myös löytää.

Monsoon Malabar ei miellyttänyt ja ei kyllä oikein tämä Javakaan. Kenties toimii paremmin osana jotain blendiä (niinkuin sitä blendeissä paljon käytetäänkin). Voi tietenkin olla vika myös baristan taidoissa, en vain sitten ole löytänyt sitä oikeata nuottia valmistaa Monsoonia/Javaa oikealla tavalla.

Seuraavaan tilaukseen ajattelin ottaa COE -espressoblendiä...
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Behmor 1600 x 2

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #177 : Joulukuu 29, 2008, 00:13:44 ap »

Old Brown Javaa on täälläkin maisteltu viime aikoina ... näin hienoksi en ole mitään kahvia aikaisemmin jauhanut. Tuppasi shotit holahtamaan turhan pitkiksi...

Saitko sen mitenkä vaaleapaahtoisena? Tuosta kaupan kuvauksesta olettaisin että paahtavat sen aika tummaksi (ainakin joni kuvaili tuossa aiemmin omansa melko tummaksi).

Kokeilin myös "legendaarista" sekoitusta, 50/50 Harraria ja Javaa. Mielummin juon Harrarin yksinään ;-). Tässä erässä Harraria mahtava mustikan tuoksu ja makunakin sen myös löytää.

Eikös se "legendaarinen sekoitus" ollut nimeltään mocha-java ja tällöin siihen pitäisi laittaa Yemeniläistä Mochaa eikä Harraria? Hasbeanilla oli ainakin vähän aikaa sitten myynnissä Yemen Mocha Matrar. Ja myös sellaisen käsityksen olen saanut että se Java ei olisi tuota "Oldia" ko. sekoituksessa.

Monsoon Malabar ei miellyttänyt ja ei kyllä oikein tämä Javakaan. Kenties toimii paremmin osana jotain blendiä (niinkuin sitä blendeissä paljon käytetäänkin). Voi tietenkin olla vika myös baristan taidoissa, en vain sitten ole löytänyt sitä oikeata nuottia valmistaa Monsoonia/Javaa oikealla tavalla.

Tuota Old Brown Javaa en ole muistaakseni koskaan oikein kunnolla juonut, mutta Monsooned Malabar on ainakin suodattimella maistunut hyvältä.
Kirjattu

joni

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 155
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #178 : Joulukuu 29, 2008, 00:25:15 ap »

Mielenkiintoista! Tässä jo useita kuppeja juoneena yhä pidän erittäin paljon Javasta. Jouduin itsekin säätämään myllyn niin hienolle, että pelottaa. Paras lopputulos tulee kun saan uuttoajan tuplafiltterillä n.45 sekuntia ja saan painaa kyllä aika lujaa. Maussa on jotain samaa kuin Toba Sulawedessä, mutta on hapokkaampi ja tasapainoisempi. Sopii hyvin cappucinon pohjalle.

Olisi kyllä todella mielenkiintoista järjestää joku tapahtuma jonne ihmiset toisivat laitteensa ja voisi sitten vertailla papuja ja makuja.

Mitkä ovat muuten teidän omat suosikkinne Hasbeanin tarjonnasta? 3 parasta?? ja hiukan perusteluja+käyttö.
Kirjattu
La Pavoni Professional + Demoka Minimoka M207

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2086
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #179 : Joulukuu 29, 2008, 08:43:30 ap »

Saitko sen mitenkä vaaleapaahtoisena? Tuosta kaupan kuvauksesta olettaisin että paahtavat sen aika tummaksi (ainakin joni kuvaili tuossa aiemmin omansa melko tummaksi).

Jep, tummaahan tuo on. Parit hikiset öljypisarat ovat nähtävissä pinnalla.

Eikös se "legendaarinen sekoitus" ollut nimeltään mocha-java ja tällöin siihen pitäisi laittaa Yemeniläistä Mochaa eikä Harraria? Hasbeanilla oli ainakin vähän aikaa sitten myynnissä Yemen Mocha Matrar. Ja myös sellaisen käsityksen olen saanut että se Java ei olisi tuota "Oldia" ko. sekoituksessa.

OK voipi tosiaan olla noin että tuo legendaarinen sekoitus menee noin. Nyt en muista mistä tuon Old Brown Java/Harrar -sekoitusvinkin bongasin mutta muistelen että sitä kutsuttiin juuri tuoksi "legendaariseksi sekoituksesi". Toisaalta eipä ole eka kerta kun puurot ja vellit menevät internetissä sekaisin  ;D . Tämä harrar on kyllä mielenkiintoinen kahvi. Harmi että on niin hankala paahdettava etten taida viitsiä sitä vihreänä ostaa. Voimakkaan hapokkuuden ja aika erikoisen makumaailman takia ei sovellu ainakaan minulle "arkikahviksi".
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Behmor 1600 x 2