Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Käyttökatko tulossa maanantaina 22.4.!

Kirjoittaja Aihe: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista  (Luettu 332441 kertaa)

Johanna

  • Vieras
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #135 : Joulukuu 06, 2008, 12:34:30 ip »

Tässä on kovasti kiinnostus herännyt näihin Hasbeanin papuihin, minkäkokoisia eriä/kerta tilaatte keskimäärin paahdettua papua?
Kirjattu

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2086
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #136 : Joulukuu 06, 2008, 12:50:34 ip »

Tässä on kovasti kiinnostus herännyt näihin Hasbeanin papuihin, minkäkokoisia eriä/kerta tilaatte keskimäärin paahdettua papua?

Pelkän parin pussin tilaaminen tulee kyllä aika kalliiksi. Postikulujen mukaan jos tilailee, niin on tullut tilattua se vajaa pari kiloa niin postikulut ovat 11 puntaa. Siitä ylöspäin postikulut ovat 17 puntaa jne. Tietty jos kahvia kuluu todella vähän niin eipä noita varastoon kannata happanemaan ostaa. Paahdettuja tulee ostettua semmonen 4-6 pussia kerralla ja sitten vihreitä siihen pariin kiloon asti.
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Behmor 1600 x 2

Johanna

  • Vieras
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #137 : Joulukuu 06, 2008, 13:17:31 ip »

Jeps, postituskuluja ittekin laskeskelin ettei paria pussia ehkä ole järkevää tilata vaan useampi/kerta vähän omasta kulutuksesta riippuen. Pitää viikonlopun aikana kokeilla tilaamista.
Kirjattu

joni

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 155
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #138 : Joulukuu 06, 2008, 15:37:31 ip »

Itse tilaan 4-5 pussia ja sillä määrällä tulee pussille hintaa n.6€ joka on mielestäni erittäin halpa ottaen huomioon laadun ja toimitusnopeuden. Maanantaina kun tilaa, niin torstaina oli laatikossa. Maksan PayPalilla.

Suomalaiset tuotteet ovat kalliimpia ja mielestäni eivät kilpaile Hasbeanin kanssa ihan samalla viivalla, ellei satu sijaitsemaan samassa kaupungissa. Täällä pohjoisessa on kyllä melkoisen hiljaista niin marketeissa kuin muuallakin, tuntuu kuin pohjanmaalla ei olisi muita kahviharrastajia.
Kirjattu
La Pavoni Professional + Demoka Minimoka M207

Johanna

  • Vieras
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #139 : Joulukuu 06, 2008, 16:29:49 ip »

Itse tilaan 4-5 pussia ja sillä määrällä tulee pussille hintaa n.6€ joka on mielestäni erittäin halpa ottaen huomioon laadun ja toimitusnopeuden. Maanantaina kun tilaa, niin torstaina oli laatikossa. Maksan PayPalilla.
Jotakuinkin samanlaista määrää olis aikomus laittaa tilaukseen.
Suomalaiset tuotteet ovat kalliimpia ja mielestäni eivät kilpaile Hasbeanin kanssa ihan samalla viivalla, ellei satu sijaitsemaan samassa kaupungissa.
Toimitusajat suomalaisilla aina vähintäin viikko.
Täällä pohjoisessa on kyllä melkoisen hiljaista niin marketeissa kuin muuallakin, tuntuu kuin pohjanmaalla ei olisi muita kahviharrastajia.
Paulig ainoa papu mitä löytyy muutamasta liikkeestä, Illy-purkkeja jossain näin, onneksi täällä pohjanmaallakin netti pelittää eikä tarvitse tyytyä paikalliseen tarjontaa.
Meitä on sitte kokonaista kaksi kappaletta, itteeni en vielä varsinaiseksi harrastajaksi laske osaamisen puolesta.

Kirjattu

japa

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 376
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #140 : Joulukuu 06, 2008, 19:52:07 ip »

Itse laskeskelin, että kahdesta pussista eteenpäin, ei postikulujen osuus pussia kohden enää laske dramaattisesti. Itse tilailen 2-4 pussia kerralla. Nyt on tulossa kolme pussia.
Kirjattu
--
ECM Classica PID +
Mazzer Mini e

Johanna

  • Vieras
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #141 : Joulukuu 06, 2008, 20:45:06 ip »

Just väsäsin tilauksen menemään HasBeaniin, aikas jännittävää hommaa vajavaisella kielitaidolla. ???
Tuollaisia pitäis tulla mikäli tilaus sujui oikein.
1 x Has Bean premium Espresso Blend
1 x Celebes Toraja Kalosi
1 x Indian Monsoon Malabar
1 x Sumatra Lingtong Takengon
Edulliselta tuntuu 4.81£/pussi toimituskuluineen olisko tuo euroissa 5.56/pussi.
Toimituskulut ei ole sen suuremmat kuin suomesta tilatessakaan.

edit
Mitähän tuo NULL mahtanee tarkoittaa?
Order History
06/12/2008    Pending    
06/12/2008    Processing    NULL
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 07, 2008, 09:33:28 ap kirjoittanut Johanna »
Kirjattu

Pentu

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 194
    • Kotisivu
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #142 : Joulukuu 07, 2008, 21:06:51 ip »

Ainakin edellinen erä tuota Sumatraa oli varsin makoisa ja erikoinen. Eikä vaatinut sen kummempia kikkoja toimiakseen.

Kiitos, jauhatus osuikin Lingtongilla kohdalleen. Ja "uutossuihku" oli yksi toistaiseksi muhkeimmista Silvialla.

Mutta muu ei sitten osunutkin. Ensikokeilu oli ristreton ja espresson välillä (19 g/29 g ja 106 °C), ja hämmästys oli suuri, kun ei siinä tuntunut oikein muuta kuin jokin epämiellyttävän tasainen maku. Joka vielä jäi jälkimauksikin. Tupakkaa ja useampaa maustettahan siellä kyllä piti olla, mutta ei vain nyt synkannut. Jäi oikein harmittamaan tuo parin päivän moite Toba Sulawesistä.

Yritin vielä tehdä kaksi ristrettoa viileämmällä (103 °C) ja kuumemmalla (109 °C), mutta ei mikään kyllä muuttunut. Tänään sitten kokeilin vielä cappuakin, mutta maku löi vielä maidonkin läpi.

Pavut pitäisi olla toisen naksun yli, mutta ovat kyllä öljyn kannalta melko vähäiset. Juuri ja juuri joissain pavussa hieman kiiltelee.

Ei pahalla, mutta tuli niin sattuvasti mieleen lauantaina tulleen sotafilmin kohtaus, jossa jalkarätti (eikä ollut puhdas) oli ollut sikurin joukossa ;)

Vielä on papuja jäljellä, joten olisiko vinkkejä?
Kirjattu
ROK Espresso GC & Grinder GC, AeroPress, aiemmin Rancilio Silvia & Rocky

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #143 : Joulukuu 07, 2008, 21:55:40 ip »

Ensikokeilu oli ristreton ja espresson välillä (19 g/29 g ja 106 °C)

Vielä on papuja jäljellä, joten olisiko vinkkejä?

No se "vakiovinkki"  :) - tiputa annos 14 grammaan (tai vähän alle), jauha hienommaksi ja tähtää edelleen tuohon 29 grammaan. Ideana olisi siis repiä pavuista "enemmän" irti mikä voi syventää makumaailmaa (kovin isoilla annoskoilla kun on juuri se ongelma että kahvista tulee helposti aliuutteista mikäli uuttoaikaa ei venytetä (pitkälle) yli 30 sekunnin).
Kirjattu

akallio

  • Administrator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2812
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #144 : Joulukuu 08, 2008, 09:13:23 ap »

Mitähän tuo NULL mahtanee tarkoittaa?
Order History
06/12/2008    Pending    
06/12/2008    Processing    NULL

Ei todennäköisesti yhtään mitään. Se tarkoittaa tyhjää viittausta kyseisen webbikaupan softan koodissa - eli jonkinasteista ohjelmointivirhettä, mutta ei varmastikaan vakavaa sellaista. Tilaustietoja tulostavasta koodista puuttunee vain tarkistus tyhjän viittauksen varalta, ja se tulee tulostetuksi sellaisenaan.
Kirjattu
- Aleksi (varustuksena Izzo Duetto, Mahlkönig Vario + Vario-W & sälää)

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2086
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #145 : Joulukuu 08, 2008, 10:59:47 ap »

Kiitos, jauhatus osuikin Lingtongilla kohdalleen. Ja "uutossuihku" oli yksi toistaiseksi muhkeimmista Silvialla.

Mutta muu ei sitten osunutkin. Ensikokeilu oli ristreton ja espresson välillä (19 g/29 g ja 106 °C), ja hämmästys oli suuri, kun ei siinä tuntunut oikein muuta kuin jokin epämiellyttävän tasainen maku. Joka vielä jäi jälkimauksikin. Tupakkaa ja useampaa maustettahan siellä kyllä piti olla, mutta ei vain nyt synkannut. Jäi oikein harmittamaan tuo parin päivän moite Toba Sulawesistä.

Yritin vielä tehdä kaksi ristrettoa viileämmällä (103 °C) ja kuumemmalla (109 °C), mutta ei mikään kyllä muuttunut. Tänään sitten kokeilin vielä cappuakin, mutta maku löi vielä maidonkin läpi.

Hmm... ettei makumaailma mene jo tukkoon noin tiukassa uutossa? Itse en edes ristrettona kokeillut. Kuten aikasemmin jo todettiin tuossa niin kokeile pienempää annosta ja pidempää shottia. Mielestäni papu menetti hohtonsa verrattuna muihin aika nopeasti. Viikossa hävisi parhain terä mausta, vaikka moni papu ei ole vielä viikosta tai paristakaan moksiskaan.

Mutta voi olla myös makuasia. Noi aasialaiset kun ovat melko erilaisia maultaan. Itse en Monsoon Malabaria yksinkertaisesti pystynyt juomaan. Vaikka mitä teki niin maku muistutti palanutta autonrengasta  ;D. Ellei sitten Steve pakannut minulle robustaa vahingossa Monsoonin etiketillä ;-)

Itselleni on tulossa ekaa kertaa Old Brown Javaa. Katsotaan miten sen kanssa sitten käy...
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Behmor 1600 x 2

joni

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 155
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #146 : Joulukuu 08, 2008, 14:22:27 ip »

Tässä nyt yli viikonlopun useita erityyppisiä jauhatuksia ja uuttoaikoja Brazil perfetio espresso blendillä tehneenä voin sanoa, että aika miellyttävä peruskahvi tämä on. ehkä hiukan persoonaton, mutta tasapainoinen. Kovin isoja eroja aromiin en saa ja creman saanti on tiukassa. Kun cremaa tulee, on se aika vaalea ja niukka. Tämä on kyllä todella loistava pohja cappucinolle. Viikonlopun aikana tein n.6 annosta joiden kanssa nautin Lidlistä hankittuja gingerbread leivonnaisia. Ne ovat kuin pehmeätä piparia jossa mukana inkivääri ja pinnalla suklaata. Sopii aivan täydellisesti paksun ja täyteläisen cappucinon kanssa omaan makuuni. Kannattaa kokeilla!

Itsenäisyyspäivänä keitin pitkästä aikaa AEG:llä toba sulaweisiä ja tuli todella hyvää tavaraa lasiin. Ero markettien tuotteisiin on älyttömän suuri. Toba on kyllä todellinen suosikkini.

Brazil perfetiossa on mielettömän hieno tuoksu pavuissa. Heräsin yksi yö siihen, että papujen tuoksu tuli kaapista nenääni ja sen jälkeen oli vaikea saada unta.
Kirjattu
La Pavoni Professional + Demoka Minimoka M207

Johanna

  • Vieras
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #147 : Joulukuu 08, 2008, 20:21:11 ip »

Ei todennäköisesti yhtään mitään. Se tarkoittaa tyhjää viittausta kyseisen webbikaupan softan koodissa - eli jonkinasteista ohjelmointivirhettä, mutta ei varmastikaan vakavaa sellaista. Tilaustietoja tulostavasta koodista puuttunee vain tarkistus tyhjän viittauksen varalta, ja se tulee tulostetuksi sellaisenaan.


Ei mitään hämminkiä, tänään kahvit lähti matkaan.
Order History
06/12/2008    Pending   
06/12/2008    Processing    NULL
08/12/2008    Despatched    NULL
Kirjattu

Pentu

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 194
    • Kotisivu
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #148 : Joulukuu 08, 2008, 20:38:08 ip »

No se "vakiovinkki"  :) - tiputa annos 14 grammaan (tai vähän alle), jauha hienommaksi ja tähtää edelleen tuohon 29 grammaan.
Kiitos (ja Migulle),
täytyy vielä kokeilla tuolla.

Olen itse tykästynyt tuohon ristrettoon, ja sillä tuntuu parhaiten maut tulevan esiin ja kahvi todella maistuu vaikka annos on pieni. Espressona maku yleensä tuntuu muutuvan ohuemmaksi. Aiemmin tein (paremman tiedon puutteessa) enemmänkin lungoja ja niissä maku oli vieläkin ohuempi. Voihan tietysti tässä olla omaakin sivuluisua, kun ei oikein pääse vertailemaankaan.
Kirjattu
ROK Espresso GC & Grinder GC, AeroPress, aiemmin Rancilio Silvia & Rocky

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2086
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #149 : Joulukuu 10, 2008, 09:18:34 ap »

Onkohan Steve siirtynyt kokonaan käyttämään jakelufirmoja... äsken tuli soitto että ollaan tuomassa pakettia kotiovelle. Toimitustavaksi valitsin kyllä Royal Mailin.
Suomessa noiden jakelufirmojen toiminta kyllä vaihtelee ja en niistä niin innoissani ole. Toiset soittelee etukäteen ja toiset käyvät pokkana ilman puhelinsoittoa pimpottamassa päiväsaikaan tyhjän kodin ovikelloa. Sitten niiden pakettien perään saa olla soittelemassa, jos eivät ole tehneet sopimusta lähimmän Postin kanssa.

EDIT: Tällä kertaa laitoin tilauksen sisään torstaina (ikäänkuin testatakseni toimitusnopeutta). Näköjään se sunnuntaina/maanantai-aamuna tilaaminen tuntuu olevan nopein tapa, sillä yleensä ne ovat sitten torstaina jo kotosalla.
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Behmor 1600 x 2