Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Pikahakua monipuolisempi haku löytyy valikon Haku-painikkeen takaa.

Kirjoittaja Aihe: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista  (Luettu 319225 kertaa)

Aficionado

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 83
Vast:(Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #60 : Helmikuu 23, 2008, 17:46:09 ip »

Tämmöinen kohtis turha kysymys tähän väliin. Eli millaiseen pakkaukseen nuo Has Beanin vihreät 2kg erät on pakattu?

Jos tässä innostuisi kotipaahtoa kokeilemaan.  :roll:
Kirjattu
Silvia & Rocky

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vast:(Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #61 : Helmikuu 23, 2008, 17:56:43 ip »

Semmoisiin isoihin alumiinisiin tms. pusseihin (joissa ei venttiileitä kuten paahdetuissa - ovat siis tiivitä).
Kirjattu

Sammy

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 47
Vast:(Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #62 : Helmikuu 27, 2008, 22:02:59 ip »

Onkos joku muu kokeillut Celebes Toraja Kalosia?
Itse korkkasin tänään pussin ja pavut olivat todella tummia sekä erittäin rasvaisia. Suorastaan kiilsivät rasvasta ne pavut.
Rockylla oli vaikeuksia jauhaa kun pavut eivät tahtoneet oikein valua alaspäin.
Shotin kanssakin vaikeuksia kun tuntuu että tarvitsee todella hienon jauhatuksen mutta sitten taas omat totutut annostelut meni aika pieleen.
Sotkua ainakin saa aikaiseksi jos ei muuta.
Kirjattu
ECM Giotto Premium & Rancilio Rocky doserless :)

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vast:(Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #63 : Helmikuu 27, 2008, 22:18:51 ip »

Lainaus käyttäjältä: Sammy
Onkos joku muu kokeillut Celebes Toraja Kalosia?
Itse korkkasin tänään pussin ja pavut olivat todella tummia sekä erittäin rasvaisia.


Niin niiden pitääkin. "You want to get the oils sweating onto the bean and a real dark roast. Anything lighter and its loses some of the syrup tones and becomes a little nutty."

Itselläni on tuossa kuvakkeessani ko. papu itsepaahdettuna. Kuva otettu juuri paahdon jälkeen ja siinäkin jo pavun pinta kiiltelee (vähän on todellista ruskeampi sävy kuvassa). Vaaleana se ei ole kauhean hyvä.

Ota tuo tumma papu "kokemuksena" - meinaan steve suosii aikalailla vaaleampaa päätä paahdoissaan (ovat toki mielestäni hyviä), eli rasvaisenkiiltävät pavut hasbeanilta on ikäänkuin "harvinaisuus". :)
Kirjattu

Sammy

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 47
Vast:(Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #64 : Helmikuu 28, 2008, 06:29:05 ap »

Juu siksi lähinnä aloinkin kirjoittelemaan kun yleensä Steveltä tulee suht vaalea papua ilman öljyn häivää.
Lähinnä tuo rasvaisuus yllätti sillä en ole vielä vastaavaa nähnyt.
Eniten tuo jauhaminen tökki alkuun mutta ilmeisesti ne öljyt sitten levisivät ja pavutkin nyt tuntuu valuvan alaspäin paremmin.
Kirjattu
ECM Giotto Premium & Rancilio Rocky doserless :)

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2086
Vast:(Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #65 : Helmikuu 28, 2008, 09:32:39 ap »

Lainaus käyttäjältä: jiitee

Ota tuo tumma papu "kokemuksena" - meinaan steve suosii aikalailla vaaleampaa päätä paahdoissaan (ovat toki mielestäni hyviä), eli rasvaisenkiiltävät pavut hasbeanilta on ikäänkuin "harvinaisuus". :)


Ainakin tuo Steven "Breakfast bomb" on tummapaahtoinen sekoitus ja pavut ovat todella öljyisiä ja kiiltäviä.
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Behmor 1600 x 2

japa

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 376
Vast:(Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #66 : Helmikuu 28, 2008, 21:12:54 ip »

Myös toba sulawesi espresso blendissä on joissakin pavuissa hieman öljyä pinnalla, mutta ei kaikissa. Tai ainakin tähän mennessä kahdessa eri tilauksessa näin on ollut.
Kirjattu
--
ECM Classica PID +
Mazzer Mini e

Sammy

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 47
Vast:(Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #67 : Helmikuu 28, 2008, 21:51:05 ip »

Lainaus käyttäjältä: japa
Myös toba sulawesi espresso blendissä on joissakin pavuissa hieman öljyä pinnalla, mutta ei kaikissa. Tai ainakin tähän mennessä kahdessa eri tilauksessa näin on ollut.

Kyllä mutta tuossa Celebesissä sitä öljyä on aivan mahoton määrä.
Ei silti mikään huono kahvi. Nyt kun olen onnistunut saamaan jauhatuksen kohdilleen ja myllynkin tekemään yhteistyötä niin lopputulos on kyllä mun makuun.
Ainoa miinus siis tuo öljyisyys joka kyllä aiheuttaa hieman lisätyötä puhdistuksen muodossa.
Kirjattu
ECM Giotto Premium & Rancilio Rocky doserless :)

Mini1965

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 85
Vast:(Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #68 : Maaliskuu 27, 2008, 10:18:06 ap »

Onkos joku muu jo koittanut tätä? Ensimmäisten kokeilujen perusteella aivan mahtava kahvi! Sellainen todella moniulotteinen maku, hieman makeahko. Pavut oli aika tummaksi paahdettuja ja niissä oli pinnassa vähän öljyisyyttä. Yllättävän hienoksi piti jauhaa, että sai lopputuloksen oikeanlaiseksi.

Steve ei tuottanut pettymystä taaskaan. Suosittelen!
Kirjattu
ECM Synchronika, Anfim Super Caimano

akallio

  • Administrator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2810
Vast:(Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #69 : Maaliskuu 27, 2008, 10:39:02 ap »

Kuulostaa hyvältä, joten pistin tilaukseen! Millä lämmöllä olet sen muuten uuttanut?
Kirjattu
- Aleksi (varustuksena Izzo Duetto, Mahlkönig Vario + Vario-W & sälää)

Mini1965

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 85
Vast:(Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #70 : Maaliskuu 27, 2008, 11:04:15 ap »

^ Nyt oli käytössä 90-astetta. Voin kirjoitella lisää kokemuksia, kun pääsen koittamaan muillakin lämpötiloilla.
Kirjattu
ECM Synchronika, Anfim Super Caimano

Mini1965

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 85
Vast:(Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #71 : Maaliskuu 27, 2008, 15:28:44 ip »

88 astetta tuntui toimivan vielä paremmin tämän kahvin kanssa. Pehmeyttä tuli huomattavasti lisää eikä vielä noussut esiin mitään häiritseviä makuja. Cremaa muodostui aika vaaleahkon värinen kerros (klik ja klik).
Kirjattu
ECM Synchronika, Anfim Super Caimano

japa

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 376
Vast:(Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #72 : Maaliskuu 27, 2008, 20:44:51 ip »

Kaveri on ihastunut CoE: Bolivia Machacamarca BV María and Mario Andrade
maku on kuulema erittäin pehmeä, kuin kermaa joisi.

Tilasinpa muuten itsekin tuon 12 kuukauden lahjasetin josta on ollut puhetta aiemmin...
Kirjattu
--
ECM Classica PID +
Mazzer Mini e

thomas_S

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 30
Vast:(Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #73 : Maaliskuu 28, 2008, 11:29:35 ap »

Brazil Sítio Das Jaboticabas-José Antônio Nascimento Ribas
Kallis £7/250g paketti. Flavourguiden mukaan: Chocolate, nutty, water melon, chocolate. Pähkinän maun tunnistan tuosta itse selvästi. Ongelmana kuitenkin liiallinen happamuus. Espressoa ajatellen minusta tuntuu että paahto on turhan vaalea. Stephen kuitenkin suosittelee ettei paahda tämän enempää. Espressokäyttöön sellaisenaan en taida hankkia toista kertaa, mutta suodatinkahvina varmasti toimisi hyvin.

Has Bean premium Espresso Blend
Tällä on helppo onnistua. Ei hapanta, ei kitkerää. Tätä tilaan varmasti toistekin.

Brazil Swiss water Decaf Datera Reserve
Uskomattoman hyvä kofeiiniton! Yllättäen tämä oli oikeastaan paras näistä kolmesta vaikka olinkin aluksi skeptinen. Pavut ovat vähän yllämainittuja tummempia. Maussa on runsaasti makeutta ja ehkä suklaisuuttakin. En ole aiemmin maistanut mitään decaf tuotetta, koska ajattelin että maku kärsii käsittelyssä liikaa. Tässä on kuitenkin kaikki maku hyvin tallessa. Olisin eilen tilannut lisää, mutta nyt tuote on loppu. Stephenin mukaan sitä on kuitenkin tulossa mutta päivämäärää hän ei vielä osaa sanoa.

Se, että näistä kolmesta minua eniten miellytti tummimman värinen papu pisti miettimään paahtoasteen merkitystä. Ehkä makuni vain on muodostunut sellaiseksi että paahdon on oltava tummaa? Kun esim. Jaboticabas on vaaleahko sen todennäköiset hyvät ominaisuudet eivät pääse minun makuhermoja puhuttelemaan.

edit: kirjoitusvirheitä
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 16, 2008, 13:32:22 ip kirjoittanut thomas_S »
Kirjattu
Bezzera BZ07 / Mazzer Super Jolly

akallio

  • Administrator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2810
Vs: Vast:(Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #74 : Huhtikuu 15, 2008, 21:41:18 ip »


Kyseessä siis Honduras La Fortuna CoE:

88 astetta tuntui toimivan vielä paremmin tämän kahvin kanssa. Pehmeyttä tuli huomattavasti lisää eikä vielä noussut esiin mitään häiritseviä makuja. Cremaa muodostui aika vaaleahkon värinen kerros (klik ja klik).

Kuinka sinä oikein sen teet? Minä en pääse omasta mielestäni häiritsevästä happamuudesta eroon oikein mitenkään. Juotko semmoisenaan vai ehkä sokerilla?
Kirjattu
- Aleksi (varustuksena Izzo Duetto, Mahlkönig Vario + Vario-W & sälää)