Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.

Kirjoittaja Aihe: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista  (Luettu 333567 kertaa)

marre

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 22
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #540 : Maaliskuu 21, 2012, 23:21:26 ip »

Hasbeanin lähetykset on maahantullessa lajiteltu ja kooditettu Itellan toimesta väärin. Ilmeisesti viivakoodi ja kirjain-numerokoodi on hämännyt lajittelijan. Tämä oli oman postitoimipaikkani vastaus kun toista peräkkäistä lähetystä kävin noutamassa. Otti valokopion lähetyksestä ja lupasi antaa korjaavaa palautetta lajittelukeskukseen (Ilmalaan?).
Kirjattu
Mahlkönig K30, Profitec Pro 700.

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2086
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #541 : Maaliskuu 22, 2012, 10:10:27 ap »

Viime viikkoinen Oporapa ja tämän viikkoinen Tapera ovatkin sitä kuuluisaa vaaleaa paahtoa. Kunnon espressoa ei tunnu saavan oikein millään aikaiseksi.
Etenkin Oporapa kääntyy herkästi happaman puolelle. Tapera toimii paremmin suodatinkahvina, joskin tarjoten aika perusbrassimaisen makumaailman, eli suklaata ja pähkinää  :)
Itselläni taitaa olla pari kuukautta jäljellä vuoden IMM-tilauksesta ja tällä hetkellä fiilis on vähän niin etten aio uusia enää tilausta. Vähän turhan paljon samankaltaisia kahveja makuuni, enemmän saisi olla jotain erikoisempia ja etenkin afrikkalaisia.
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Behmor 1600 x 2

akallio

  • Administrator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2812
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #542 : Huhtikuu 17, 2012, 09:15:23 ap »

Sanoi myös, että jos ei halua kirjattuna, niin laittaa tilauksessa kommentiboksiin "air mail not airsure please". Näin aion jatkossa tehdä, katsotaan muuttuko tilanne.

Tein nyt näin ja ensimmäistä kertaa pitkään aikaan lähetys tuli postilaatikkoon kiltisti, vaikka oli vähän isomman puoleinenkin.
Kirjattu
- Aleksi (varustuksena Izzo Duetto, Mahlkönig Vario + Vario-W & sälää)

Orkesteri

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 39
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #543 : Huhtikuu 20, 2012, 14:27:18 ip »

Tuota Starburstin makuista Ethiopia Konga Peaberrya on nyt viimein maistettu. En muista, olenko syönyt Starbursteja, mutta tuoksu on ehtaa äidin Mehu-Maija -keitosta. Tietääkseni äiti ei kuitenkaan käyttänyt lisättyjä hedelmäaromeja. Maussa onkin sitten enemmän tällaista kemiallista, melkein lääkemäistä vivahdetta. Kielelle jää vähän samanlainen maku kuin miltä lääkepurkki haisee – tai miltä pussin sisältö haisi, kun avasin sen ensimmäistä kertaa, hyh. Koko pussi menee epäilemättä alas helposti ja maussa riittää mietiskeltävää, mutta en tiedä, haluanko ihan heti toista.

Mitä kuvaus "boozy" tarkoittaa kahvin tapauksessa? Google ei tiennyt.
Kirjattu

Markus

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 282
    • Kahjona kahviin
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #544 : Huhtikuu 22, 2012, 19:11:30 ip »

Viinaisaa se meinaa. Stephenleightoniaanisessa kahvislangissa viinaisa ja "funky" viittaavat usein natural-prosessoiduille kahveille ominaiseen makuun, joka on vähän senmoinen käynyt.

Tykkäsin Kongasta kovasti. Melkoista mansikkakiljua se oli tuoreeltaan aeropressilla. Espressona mansikkaisuus oli jotenkin suorempaa, vähemmän "Olen nauttinut mansikkakiljua hulluuden vuorilla Suurten muinaisten aamukahvilla" -tyylistä.
Kirjattu
@kahjonakahviin. Seuraa. Tilaa. Tykkää.

Joona_s

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 934
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #545 : Huhtikuu 22, 2012, 19:27:09 ip »

Mielenkiintoiset kuvailut Kongasta Stephenillä: "funky, boozy clean".  ::)
Kirjattu
"We sales specialty coffee"

Markus

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 282
    • Kahjona kahviin
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #546 : Huhtikuu 22, 2012, 20:23:57 ip »

Joo, tota cleania en yleensä noihin kahteen edelliseen yhdistäisi. Pussillisen Kongaa jälkeen voin kuitenkin ehkä käsittää, miksi Steve on niin tehnyt. Kaikessa esanssimaisuudesaaan/wiinahuurussaan se kuitenkin on maultaan todella "teräväpiirtoinen"..
Kirjattu
@kahjonakahviin. Seuraa. Tilaa. Tykkää.

Orkesteri

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 39
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #547 : Huhtikuu 22, 2012, 21:27:23 ip »

Tykkäsin Kongasta kovasti. Melkoista mansikkakiljua se oli tuoreeltaan aeropressilla.
Millä reseptillä? Itse tein tänään kaksi satsia suodatinkarkeutta hienommalla jauhatuksella (3/4 kierrosta Skertonissa), 12.5 g kahvia ja 200 g vettä, ensimmäisessä erässä kaksi ja toisessa kolme minuuttia hauduttelua ja lopuksi 30 sekunnin puristus kuppiin. Veden lämpöä en mitannut, mutta se oli jäähtynyt 20–30 s. kiehumisen jälkeen. En saanut esiin oikeastaan lainkaan sellaisia marja-aromeja kuin aikaisemmin Cleverillä tai vapaasti kupissa uuttamalla, vaikka Aeropressin pitäisi olla kai aika hyvä makujen erottelija. Ehkä en vain osaa?
Kirjattu

Markus

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 282
    • Kahjona kahviin
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #548 : Huhtikuu 22, 2012, 22:48:51 ip »

Mulla on reseptit pyörineet sellaisella 85-asteinen vesi, suodatinkarkeahko jauhatus, 16/235g uuttosuhde, 45s-1min10s haudutus ja 30 s press. Tuollaisesta sitten tarpeen mukaan säätämään.

20-30 s kiehumisesta luultavasti jäähdyttää vettä aika vähän, jos ei kaada välillä keittimestä vettä eri kaatimeen. Lisäksi koeluontoisesti tonkuuloisella jauhatuksella voisi ponnistaa vähän lyhkäisempää kontaktiaikaa.
Kirjattu
@kahjonakahviin. Seuraa. Tilaa. Tykkää.

tirofaux

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1524
  • Kahviharrastaja
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #549 : Huhtikuu 25, 2012, 08:26:17 ap »

Has Bean näyttää vaihtaneen viikoittaisen kahvikirjeen (IMM) paketoinnin pehmustetusta kirjekuoresta pehmustamattomaan muovikirjeesen. Hyvä puoli tässä on varmaankin se että kirje näyttää pienemmältä jolloin posti kuljettaa sen todennäköisemmin postiluukulle asti. Joskus noita pehmustettuja kirjeitä on joutunut hakemaan postitoimistosta.

Tuoreessa kahvikirjeessä tuli myös bonuksena pieni (n. 15g) annos cascaraa.
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 25, 2012, 09:23:07 ap kirjoittanut tirofaux »
Kirjattu
Silvia PID / Niche Zero .. Aeropress / Wilfa Uniform .. Gene Cafe .. tee ..

Toma

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1598
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #550 : Huhtikuu 25, 2012, 11:11:46 ap »

OT: mutta Gastro messuilla koitettiin cascaraa ihan pureskelemallakin maistaa, eikä se hassumpaa ollut. Muutenkaan kovin kova fani ole, eikä pussin tilaamisessa ole järkeä, kun se ei tunnu lopuvan "ikinä".
Mut kokeile jauhaa vähän, lähtee vähän enempi makua irti (eikä ole edes aprillipäivä).
Kirjattu
Friends are like cows - if you eat them, they die.

Orkesteri

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 39
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #551 : Huhtikuu 25, 2012, 13:04:19 ip »

Kiitos reseptistä, Markus. Nyt onnistuin paljon paremmin saamaan kuppiin niitä tuttuja mehumaija-aromeita. Käytin tuota jauhatuskarkeuttasi ja uuttusuhdettasi, mutta haudutusaika lipsahti lähemmäs puoltatoista minuuttia. Vesi oli nyt selvästi viileämpää. Kupillisesta tuli hyvän makuinen, mutta miksi? Onko niin, että Kongalle ominaiset marjan ja hedelmän aromit pääsevät paremmin esiin, kun uuttuminen ei ole aivan hyväksyttävän ylärajoilla? En keksi muuta selitystä, miksi karkeampi jauhatus, viileämpi vesi ja lyhyempi kontaktiaika – kaikki uuttumista hidastavia tekijöitä – korostivat marjaisuutta näin paljon paremmin. Alkuperäiset Aeropress/Konga-kokeiluni eivät maistuneet karvailta, mutta selvästi niissä oli enemmän suklaisuutta ja karamellisuutta, jotka ovat ymmärtääkseni peräisin hitaammin uuttuvista aineista. Joku tällä palstalla on muistaakseni suositellut viileämpää vettä erityisti vaaleapaahtoisille afrikkalaisille kahveille. Ilmeisesti juuri tästä syystä?
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 25, 2012, 15:27:04 ip kirjoittanut Orkesteri »
Kirjattu

oldpet

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 165
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #552 : Toukokuu 04, 2012, 19:09:08 ip »

Pitkästä aikaa taas punaisia pusseja tuli tänään postista. Yritin alkuviikosta tiedustella steveltä mitkä ovat heidän kofeiinipitoisimmat kahvit, koska emännällä on hieman raskaudesta aiheutuvaa väsymystä. Eipä siinä, Steve kehotti kääntymään lääkärin puoleen ja varmistamaan kofeiinin terveysvaikutukset.

Haeskelinpa sitten "caffeine" hakusanalla ja laitoin pari breakfast bombia, ja summamutikassa bolivia finca loyazaa ja espresso perfetiota tilaukseen. Olisi ehkä pitänyt cascaraakin tilata..

Tuo finca loyaza on aiemmin ollut yksi lemppareista, mutta nyt tuntuu että en saa siitä oikein mitään aeropressillä. Todella vaaleaa paahtoa.
Kirjattu
Kupissa tänään:

JereHakala

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 15
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #553 : Toukokuu 04, 2012, 19:31:32 ip »

Kaksi ekaa tilausta meni hyvin, kolmannen jonka tilasin 14pv sain vasta tänään kun paypal riehui jotain.
Hyvä asiakaspalvelu heillä, nopiaan vastaavat ym. :)

Juon nyt "Bolivia Bolinda Illimani", paahdettu 30.4.
28g 400ml 93-95c pressopannulla, todella mahtavan makuista, parasta mitä olen tähän mennessä juonut.

Skertonilla oli karkeus 10, tiedä sitten mitenkä tuo pitäisi ilmaista.
Kirjattu

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #554 : Toukokuu 04, 2012, 20:38:07 ip »

Yritin alkuviikosta tiedustella steveltä mitkä ovat heidän kofeiinipitoisimmat kahvit, koska emännällä on hieman raskaudesta aiheutuvaa väsymystä. Eipä siinä, Steve kehotti kääntymään lääkärin puoleen ja varmistamaan kofeiinin terveysvaikutukset.

Ihan fiksu ohje häneltä, sillä äkkiäkös näitä löytää:

http://ohjelmaopas.yle.fi/artikkelit/tiede/tiedeuutiset/raskauden-aikainen-kofeiinin-nauttiminen-pienentaa-sikion-kokoa

Tuo finca loyaza on aiemmin ollut yksi lemppareista, mutta nyt tuntuu että en saa siitä oikein mitään aeropressillä. Todella vaaleaa paahtoa.

Aeropress nurinpäin, kunnolla kuuma vesi ja kunnon haudutusaika?
Kirjattu