Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Käyttökatko tulossa maanantaina 22.4.!

Kirjoittaja Aihe: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista  (Luettu 333091 kertaa)

joni

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 155
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #390 : Maaliskuu 06, 2010, 11:18:42 ap »

Ethiopia Zege Lake Tana Pavut olivat aika vaikeita paahtaa. Kohtuullisen vaalean paahdon saaminen popparilla oli lähes mahdotonta, joten ilmeisesti alhaisempaa lämpötilaa vaatisivat. Lopetin heti eka raksujen jälkeen, mutta silti pukkasi tumman puoleiseksi. Aika roskaava papu.
Paahdetuissa pavuissa on miellyttävä tuoksu, kuin myös raakapavuissa, jonka huomasin poikkeavan aikaisemmista. Helppo jauhaa ja jauhettu kahvi tuntuu jotenkin pehmeän öljyiseltä(johtuu kait lyhyemmästä paahdosta?). Espressona tässä on hieno täyteläinen tuoksu: suklaata ja toffeeta, voin suolaisenrasvainen tuoksu, mallasta, sekä hyvissä espanjalaisissa punaviineissä löytyvää "herukkaisuutta". Perusrunko on todella paksu ja täyttää suun laajalla, hienostuneella makuspektrillä. Välittömästi tunnistaa kahvin loistavaksi. Maussa on sopivasti selkeyttä ja hapokkuutta, olematta kuitenkaan pistävä tai suuta kuivattava. Tummaa suklaata, toffeeta, mustaherukkaa ja minulle täysin uusi löytö: laadukasta teetä. Nielaisun jälkeen suuhun jää upea kahvin maku, jossa mukana erinomaisen teen vivahteita. Pohjalla on myös lievää savisuutta tai mineraalisuutta, hyvällä tavalla. Jälkimaussa suuhun tulee pientä savuisuutta ja sikarimaisuutta, jopa häivähdys Islay-viskien turpeisuutta. Erittäin pitkä ja miellyttävä jälkimaku. Maitokahveissa tämä toimii, mutta osittain myös hukkaa samalla suurimman osan mauistaan. Erinomainen kahvi, mutta vaatisi paremman paahtimen. Suosittelen!
Kirjattu
La Pavoni Professional + Demoka Minimoka M207

joni

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 155
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #391 : Maaliskuu 10, 2010, 20:09:32 ip »

Indonesian Sidikaland 2009-2010 Raakapavuissa on omintakeinen tuoksu, raikas ja hieman makea hernemäinen. Helppo paahtaa, kunhan välttää paahtamasta liian tummaksi. Vaatii aika hienon jauhatuksen ja tuottaa nihkeästi cremaa. Pavuissa ja jauhetussa kahvissa on voimakas hedelmäinen tuoksu, mansikkaa ja kirsikkaa poikkeuksellisen paljon. Tuoksu voi olla jopa pistävän kirpakka, kuin kuivattua mansikkaa. Espresson tuoksu on myös todella poikkeava, erittäin voimakas kirsikkainen tuoksu, jossa mukana mansikkaa ja hitunen karvasmantelia, sekä punaviinin ja sherryn maukkaita vivahteita. Maku on hyvin paljon samaa linjaa, erittäin poikkeuksellinen! Vaimon mielestä banaanikahvia, joskin itse en juurikaan banaania päälimmäisenä havaitse, vaan vahva sherry, jossa mukana pähkinälikööriä ja mansikkaa(hyvässä mielessä). Perusrunko on leveä ja sopivan makea. Jälkimaussa mukana pähkinää ja alueen muista kahveista tuttua siirappimaisuutta, sekä pieni ripaus savuisuutta. Tätä voisi kutsua "viidakko-kahviksi", niin rehevä ja hedelmäinen tämä on. Ehdottomasti erikoisin ja silti todella maukas kahvi. Maitokahveissa eksoottisuus hiukan pyöristyy ja päälimmäiseksi mauksi tulee hedelmäinen "kirpakkuus". Ei huono, mutta ei ehkä miellyttävinkään, etenkään jos pitää samettisen paksuista ja pehmeistä maitokahveista. Espressona piristävä poikkeus ja ehdottomasti suositeltava!!!
Kirjattu
La Pavoni Professional + Demoka Minimoka M207

thjerppe

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 103
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #392 : Huhtikuu 17, 2010, 16:18:17 ip »

El Salvador finca los amates bourbon CoE 2009

Tuoksussa voimakas karvasmanteli ja mustaherukka. Maussa marjaisuutta, mustaherukkaa ja tummaa suklaata. Erittäin selkeät ja kirkkaat maut. Todella hyvä espresso. Suosittelen.
Kirjattu
Gaggia Classic (PID) + Mahlkönig Vario

potkukelkka

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 18
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #393 : Toukokuu 25, 2010, 08:57:13 ap »

Löytyipä pieni kivi Breakfast Bomb-pussista.
Huomasin siinä sattumalta kun olin papuja lykkimässä myllyyn..onneksi ei käynyt kuinkaan.

Lähetin asiasta viestin ja Stephen vastasi ~30sek kuluttua lähettämisesta, että
näin voi joskus valitettavasti käydä ja jonkin verran siinä pahoitteli.

Ei mulla nyt mitään uber high-class vehkeitä ole, mutta ei kai mylly nyt purematta niele kiviä?
Onko muille käynyt vastaavaa?

Ohessa vielä liitteenä kuva murikasta.
Kirjattu
Bezzera Magica + Mazzer Mini e

hipis

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 71
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #394 : Toukokuu 25, 2010, 11:25:49 ap »

Mulla tuli kanssa vissiin kivi mocha matarin mukana jokunen viikko taaksepäin, sillon kyllä steve sanoi ettei se ole mahdollista... ;)
Kirjattu

akubi

  • Kauppias
  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 104
    • Maja
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #395 : Toukokuu 25, 2010, 11:38:01 ap »

papujen seassa voi aina olla kiviä. pihalla kun hyvin usein kuivataan. naturaleissa enemmän. voi olla oksia, luita ja kuivuneita käärmeennahkoja.  :Pvihreiden kanssa pelatessa tulee murikoita vastaan kuin talvella jää kengänpohjiin
Kirjattu

hipis

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 71
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #396 : Toukokuu 25, 2010, 11:50:03 ap »

Toki, mutta käsittääkseni paahtimoilla on jokin systeemi niiiden kivien karsimiseen paahdon aikana, perustuu käsittääkseni kivien painoon (tämä vajavainen informaationi on siis paikallisen paahtimon omistajalta, joka sanoi että on hyvin, hyvin harvinaista saada kivi paahdettujen papujen mukana tästä syystä). Luulen, että hasbeanillä kiellettiin kivien olemassaolo koska se meni myllyyn saakka minulla, ja rikkoi terää...
Kirjattu

Joona_s

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 934
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #397 : Toukokuu 25, 2010, 12:52:20 ip »

voi olla oksia, luita ja kuivuneita käärmeennahkoja. 

Voodoo Blend  :o
Kirjattu
"We sales specialty coffee"

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2086
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #398 : Toukokuu 25, 2010, 13:22:37 ip »

Itselläni oli jotain kovaa Yemen Mocha Mattarin seassa noin vuosi sitten ja se jokin meni myllystä läpi. Silloin taisi Steve jossain varoitella tuosta Yemenin kahvista, että siellä saattaa olla jotain kivenmurusia seassa. Hirveä kolina ja pauke myllyssä kävi, säädöt meni pieleen mutta täydellisen puhdistuksen jälkeen mitään näkyviä vaurioita ei tullut.

Raakakahvisäkkien seassahan voi tulla vaikka mitä roinaa... kenkiä, lompakoita tai jopa silmälasitkin  ;D (Steve raportoi siitä blogissaan http://www.hasblog.co.uk/strange-things-is-coffee-sacks )
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Behmor 1600 x 2

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2086
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #399 : Elokuu 27, 2010, 10:17:30 ap »

Eipä kyllä arpaonni ole suosinut viime aikoina Hasbeanin kanssa. Paahdot ovat olleet taas erittäin vaaleita ja siten espressoon sopimattomia. Etenkin tämä viimeinen kolmen pussin satsi, jonka tilasin (Inglaterra Acai Pulped & Natural, El Salvador Finca Argentina), otin tarkoituksella espressoa varten. Noh, ei väkisin.
Kesällä tilattu suosikkikahvini Yemen Mocha Mattar osoittautui täydeksi pommiksi (tämä pitäisi olla tummaksi paahdettua, jopa hieman öljyä pintaan). Vaaleahko paahto joka ei kerta kaikkiaan maistunut miltään muulta kuin puulta. Ja sitten taas oudosti Kenya Gethumbwini Peaberry piti olla vaaleaksi paahdettua (aivan mieletön kahvi toissa vuonna, nyt ei mitään sinnepäinkään)... noh se olikin sitten kärvennetty turhan tummaksi.
Harmin paikka, mikään muu paahtimo ei tarjoa noin laajaa valikoimaa. Tosin itse ehkä karsisin valikoimaa ja keskittyisin enemmän laadunvalvontaan.
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Behmor 1600 x 2

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 844
  • mai pen rai
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #400 : Elokuu 27, 2010, 11:39:17 ap »

Eipä kyllä arpaonni ole suosinut viime aikoina Hasbeanin kanssa. Paahdot ovat olleet taas erittäin vaaleita ja siten espressoon sopimattomia. Etenkin tämä viimeinen kolmen pussin satsi, jonka tilasin (Inglaterra Acai Pulped & Natural, El Salvador Finca Argentina), otin tarkoituksella espressoa varten. Noh, ei väkisin.
Kesällä tilattu suosikkikahvini Yemen Mocha Mattar osoittautui täydeksi pommiksi (tämä pitäisi olla tummaksi paahdettua, jopa hieman öljyä pintaan). Vaaleahko paahto joka ei kerta kaikkiaan maistunut miltään muulta kuin puulta. Ja sitten taas oudosti Kenya Gethumbwini Peaberry piti olla vaaleaksi paahdettua (aivan mieletön kahvi toissa vuonna, nyt ei mitään sinnepäinkään)... noh se olikin sitten kärvennetty turhan tummaksi.
Harmin paikka, mikään muu paahtimo ei tarjoa noin laajaa valikoimaa. Tosin itse ehkä karsisin valikoimaa ja keskittyisin enemmän laadunvalvontaan.

Jeba,

Tuossapa olikin kuvattuna hyvin ne seikat, jotka ovat johtaneet minut vannoutuneeksi kotipaahtajaksi. Välillähän se on jopa työlästä ja olisikin kiva saada vähän isompi paahdin...
Hauskinta ehkä on se, että odotellessani ihmeitä tekevää Behmoria, satuin kyselemään asiaa Steveltä ja hän se minut taivutti hankkimaan Genen... Nyt jos on paahdossa vikaa, voi **ttuilla lähinnä itselleen.
Kyllä kohtuullinen kotitekoinen aina päihittää huonon pro-paahdon pussien katoamisesta puhumattakaan.

O.K.
Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2086
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #401 : Elokuu 27, 2010, 12:17:14 ip »

Jeba,

Tuossapa olikin kuvattuna hyvin ne seikat, jotka ovat johtaneet minut vannoutuneeksi kotipaahtajaksi. Välillähän se on jopa työlästä ja olisikin kiva saada vähän isompi paahdin...
Hauskinta ehkä on se, että odotellessani ihmeitä tekevää Behmoria, satuin kyselemään asiaa Steveltä ja hän se minut taivutti hankkimaan Genen... Nyt jos on paahdossa vikaa, voi **ttuilla lähinnä itselleen.
Kyllä kohtuullinen kotitekoinen aina päihittää huonon pro-paahdon pussien katoamisesta puhumattakaan.

O.K.

Jep, itselläni menee prosentit kotipaahdon ja ammattipaahtojen kanssa varmaan 50/50. Aina ei tosiaan kerkeä itse paahtamaan ja lopputuloksetkaan eivät aina ole olleet toivotunlaisia.
Itse sanoisin että erittäin hyvä kotipaahto päihittää huonon pro-paahdon :). Minulle on kyllä aina kaikki lähetykset tulleet perille, joskus jopa 2:ssa päivässä Briteistä!

Vai että suosittelee se Steve nykyään Geneä... mistähän moinen?! Hasbean on kuitenkin Behmorin Euroopan jälleenmyyjä!
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Behmor 1600 x 2

cartman

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 896
    • http://www.hamsterdance.org/hamsterdance/
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #402 : Elokuu 27, 2010, 12:27:41 ip »

Vai että suosittelee se Steve nykyään Geneä... mistähän moinen?! Hasbean on kuitenkin Behmorin Euroopan jälleenmyyjä!

Ja webbisaitillakin on kaupan Behmor - ei Geneä lainkaan...
         
Kirjattu

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 844
  • mai pen rai
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #403 : Elokuu 27, 2010, 13:19:23 ip »

Ja webbisaitillakin on kaupan Behmor - ei Geneä lainkaan...
         

Tästä on nyt jo aikaa. Elettiin siis niitä päiviä kun "kohtapuoliin se saapuu eurooppaan"
Olen ymmärtänyt, että Hasbean on joskus taannoin myynyt Geneä ja Steve mainitsi sen olevan hyvän vaihtoehdon, jos jostakin vain löytää...
Täältä palstaltahan sen sittemmin löysin ja hyvin pelittää. Ainoa vika on juurikin se satsin pienuus. Varaosat tulee mukavasti papujen mukana Ongebradtilta.

O.K.
Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #404 : Syyskuu 03, 2010, 19:56:22 ip »

Eipä kyllä arpaonni ole suosinut viime aikoina Hasbeanin kanssa. Paahdot ovat olleet taas erittäin vaaleita ja siten espressoon sopimattomia.

Steve on yrittänyt perustella omaa paahtofilosofiaansa (=ei paahdeta menetelmälle vaan "pavulle" sopivaksi) blogissaan saaden palautteessa jonkin verran (hyvin perusteltua) kritiikkiä. Tosin tältä "pavulle sopivalta paahdolta" syö hieman pohjaa alta se, että sama papu saattaa kuitenkin tulla hyvinkin erilaisilla paahtoprofiileilla erästä riippuen.
Kirjattu