Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Kahwiki on taas toiminnassa! Sen löydät täältä: http://www.ristretto.fi/w/

Kirjoittaja Aihe: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista  (Luettu 319520 kertaa)

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2086
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #375 : Helmikuu 05, 2010, 14:08:47 ip »

Tällä kertaa tilauksen tuleminen kesti viikon.

Mutta taas sählinkiä paahdon kanssa... yleensä tulee maristua liian vaaleasta paahdosta, niin tällä kertaa satsi olikin turhan tummaa. Esim. Etiopian Zege pitäisi olla vaalea paahtoa, mutta tämä olikin tummaksi paahdettu ja öljyt pintaan. Sinänsä vielä ihan maistuvaa tavaraa, mutta varmasti ne hienoimmat ominaisuudet paloivat sitten paahdossa pois (esim. hapokkuutta ei ole käytännössä ollenkaan). Joka tapauksessa Zege vaikuttaa kyllä mielenkiintoiselta kahvilta, josta löytyy vivahteita joka suuntaan.

Frosty Espresso Blend tihkuu jonkin verran öljyjä pintaan, veikkaisin että tämäkin on aavistuksen turhan tummaksi paahdettu. Ihan maukas perusespresso omaan makuuni, varsin tasapainoinen ja maukas. Mitään erikoisempia kiksejä en tästä saa, vaikka Steve tätä onkin paljon hehkuttanut (blendihän sisältää varsin huippulaatuiset pavut).
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Behmor 1600 x 2

euka

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 49
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #376 : Helmikuu 12, 2010, 13:14:49 ip »

Brazil Fazenda Cachoeira da Grama Bourbonia tuli hehkutuksen ja alennuksen pohjalta otettua. Ei ihan lunasta odotuksiaan, edellinen Cachoeira oli huomattavasti parempi tähän verrattuna. Paremmin tämä kuitenkin omaan suuhun maistuu kuin kotimaan tuorepaahto. Tavara tuli tuttuun tyyliinsä neljässä päivässä.
Kirjattu

kahvimies

  • Kauppias
  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 124
  • The Champ
    • Coffee Crusade
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #377 : Helmikuu 12, 2010, 14:07:20 ip »

CoE El Salvadorista (enpä enää muista mikä tarkalleen) ei ollut kauhean pahan hintanen, 5,50£ muistaakseni. Mehukas ja puhdas kahvi,
hinta-laatusuhteeltaan aikanki ihan hyvä. Toimitus oli aika nopean tuntuinen vaerrattuna SQMään.
Kirjattu

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #378 : Helmikuu 12, 2010, 17:21:42 ip »

Toimitus oli aika nopean tuntuinen vaerrattuna SQMään.

Mitä siis vertaat tässä?

Has Bean paahtaa päivittäin ja SqM kaksi kertaa viikossa - eli ilmeisesti tätä, sillä sitä miten nopeasti paketti sieltä saarilta sattuu tänne postin kautta soljumaan on jokseenkin järjetöntä vertailla. Mutta koska tuo paahtoseikka mainitaan nettisivuilla, niin... ?
Kirjattu

japa

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 376
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #379 : Helmikuu 12, 2010, 22:38:33 ip »

Frosty Espresso Blend tihkuu jonkin verran öljyjä pintaan, veikkaisin että tämäkin on aavistuksen turhan tummaksi paahdettu. Ihan maukas perusespresso omaan makuuni, varsin tasapainoinen ja maukas. Mitään erikoisempia kiksejä en tästä saa, vaikka Steve tätä onkin paljon hehkuttanut (blendihän sisältää varsin huippulaatuiset pavut).

Minulla ei näy öljyä, sanoisin semmoinen normaali keskivaalea paahto. Ihan hyvää.
Kirjattu
--
ECM Classica PID +
Mazzer Mini e

isojp

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 112
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #380 : Helmikuu 13, 2010, 00:42:01 ap »

Toimitus oli aika nopean tuntuinen vaerrattuna SQMään.

Tuntuu HB:n (tai FedExin) muuttaneen tavarantoimittajiaan, koska nyt keskiseen suomeen tuli 10 kg:n paketti kahdessa päivässä(ti-to). Tilatessani tätä ei ole ikään ennen minulle tapahtunut ja Suomen puolella rahdin hoitaa eri yritys kuin viimeksi, siitä pointsit UPK:lle.  :)

 
Kirjattu
La Valentina Junior Plus & Mazzer Super Jolly & Cunill Cafe Tranquilo & Armin Trösser 419 & Peter Dienes 646 & Behmor 1600

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2086
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #381 : Helmikuu 13, 2010, 11:27:22 ap »

Minulla ei näy öljyä, sanoisin semmoinen normaali keskivaalea paahto. Ihan hyvää.

Tosiaan pieniä pisaroita on tihkunut papujen pintaan, eli paahdoissa on taas eroja. Zegen tummasta paahdosta laitoin kyselyä Stevelle ja näytekin meni perään. Samaa mieltä oli kanssani, eli aivan liian tummaksi paahdettu. Lupasi ohjastaa henkilökuntaansa taas...

Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Behmor 1600 x 2

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2086
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #382 : Helmikuu 13, 2010, 11:29:48 ap »

Toimitus oli aika nopean tuntuinen vaerrattuna SQMään.

Joulukuussa toimitukset takkuilivat pahasti Brittien päässä (siellähän oli lakkoa ym. höpöä). SqM:n ja Hasbeanin molempien toimitukset kestivät aina toista viikkoa.

Tämän viikon maanantaina tilaus SqM:lle ja kahvit kotona keskiviikkona! Se on nopeeta se!
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Behmor 1600 x 2

joni

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 155
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #383 : Helmikuu 18, 2010, 13:50:28 ip »

Tilasin torstaina ja pavut olivat laatikossa tiistaina.

Nyt tuli paketissa Cuba Serrano Superior, Colombian Narino Consaca, Ethiopia Yircheffe, Panama Esmeralda Palmyra, Indonesian Sidikaland 2009-2010, Ethiopia Zege Lake Tana.

Paahdoin ensimmäisenä Cuba serrano superiorin. Papu oli tosi roskaava paahdossa, helppo paahtaa ja jätin ohjeen mukaan medium darkiksi. Paahdetussa pavussa on makea ja upea tuoksu, jauhettuna hurmaavat aromit. Edelliseen papuun verrattuna(malabar) sai jauhatuskarkeutta säätää tosi paljon karkeammalle, jopa hämmästyttävän karkealle totutusta. Jostain syystä purut tuntuvat myös hiukan turpoavan uuton jälkeen ja kakkua on vaikea saada filtteristä pois(turpoaa totutusta enemmän). Espressona juoma on kuulas ja mielyttävän hedelmäinen. Runko on mahtavan laaja ja pähkinäinen, tietty puumaisuus on mukana, mutta hyvällä tavalla. Pähkinäisyyden lisäksi on aavistus eukalyptusmaisia(yrttimäisiä?) ja lievää punaisen pippurin makua mukana. Maku jää pitkäksi aikaa suuhun ja kielellä tuntuu voimainen, hiukan suolainenkin vivahde. Kahvin maku ei ole yhtä makea kuin sen tuoksu. Maitopohjaisissa juomissa todella loistava kahvi ja voisin kuvitella tämän olevan erinomainen pressoon tai suodatinkahviksi. Cappucino oli yksi parhaista mitä olen juonut! Suosittelen lämpimästi kokeiltavaksi.

edit: nyt 250g juoneena täytyy todeta, että aivan loistava kahvi kaikkiin maitokahveihin. Paahdoin medium darkiksi. Erittäin suositeltava 10pistettä!
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 22, 2010, 11:11:29 ap kirjoittanut joni »
Kirjattu
La Pavoni Professional + Demoka Minimoka M207

japa

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 376
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #384 : Helmikuu 22, 2010, 15:32:37 ip »

Itse olen tilannut tuota kuubalaista siitä saakka kun se tuli valikoimiin. Mielestäni mukavan tasapainoinen maku. Olen aina miettinyt, että olisikohan parempi hieman tummempana kuin mitä HB paahtaa. Mikä on "Medium dark"?
Ohessa HB paahtoa, yritin saada tummuuden vastaamaan todellisuutta, joka oli hankalaa. Kamera säätää valotusta miten sattuu, eikä näyttö ole kalibroitu.
Kirjattu
--
ECM Classica PID +
Mazzer Mini e

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2086
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #385 : Helmikuu 22, 2010, 15:35:16 ip »

Steven medium dark taitaa olla muutama kräkki tokaan raksuun ja sitten ulos. Pari pussia olen tuota Cuba Serranoa tilannut ja tervettä mediumia se on ollut. Erittäin makoisaa suodatinkahvina.
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Behmor 1600 x 2

samppa

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 10
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #386 : Helmikuu 22, 2010, 17:02:50 ip »

Ohessa HB paahtoa, yritin saada tummuuden vastaamaan todellisuutta, joka oli hankalaa. Kamera säätää valotusta miten sattuu, eikä näyttö ole kalibroitu.

Mulla ainakin viimeinen pussi Cuba Serrano Superioria oli kyllä selvästi vaaleampaa kuin tuossa kuvassa, mikäli se nyt mun näytöltä katsottuna vastaa todellisuutta  ;)
Kirjattu

joni

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 155
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #387 : Maaliskuu 02, 2010, 10:01:51 ap »

Panama Esmeralda Palmyra: Hasbean lupailee voimakasta vaniljaa, pähkinää ja suklaata. Papu on pieni ja jotenkin röpelöistä. Paahdettaessa roskaa aivan kamalasti ja kaikkea roskaa ei ehdi edes popparissa saamaan pois paahdon aikana. Jotenkin hankalahko paahtaa, nättiä tasaista ei tahdo tulla. Raksut kuuluu hyvin eikä muuten mitään ongelmaa. Helppo jauhaa ja oikea karkeus löytyi nopeasti. Paahdetun pavun tuoksu on hyvä, mutta jokin pieni sivutuoksu niissä on. Olisiko vuohenjuustomainen ja rasvainen perunalastu? Crema tulee hyvin ja on kauniin punertavan kuparista. Juoman tuoksussa on puumaisuutta ja hiukan jotain pistävää. Ensimmäisen erän paahdoin keskitummaksi ja toisen tummaksi. Vaalemmalla paahdolla maku ei ollut hyvä. Vaimon kommentti ensimmäisestä cappucino suullisesta oli kalanmaksaöljyinen! Itse maistoin tuoksussakin olleen vuohenjuuston ja puumaisuuden, jossa jotain häivähdystä molkosan-maitohappovalmisteesta. Ihan näin pahaa se ei kuitenkaan ollut, mutta cuba serranon jälkeen iso pettymys. Tummalla paahdolla maku paranee, eli nuo häiritsevät tekijät jäävät taakse. Tummana maku on perus-ok espressona ja cappucinossa. Silti huomaan, että kielen päälle jää jokin inhottava kuulas öljymäinen maku, aivan kuin tämä kahvi pilaisi siihen lisätyn maidon, joka happanee kielen päälle, jättäen sellaisen vanhan maidon maun pitkäksi aikaa. Hasbeanin lupaamaa vaniljaa en saa irti kokoonpanollani. Tätä kahvia en tilaa lisää. Mukava olisi kuulla muiden onnistumisia tämän kanssa.
Kirjattu
La Pavoni Professional + Demoka Minimoka M207

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2086
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #388 : Maaliskuu 03, 2010, 13:25:22 ip »

^ Ei vain taida olla sopiva papu popparipaahtamiseen. Itse olen tuota pari pussia maistellut Hasbeanin paahtamana (näissä paahto on semmoista tasaista keskipaahtoa) ja aika tyypillinen perus Väli-Amerikan kahvi. Suklainen, tasapainoinen, jonkin verran hapokas. Kovasta maistelusta ja haistelusta huolimatta tuota vanilijaa en saanut esiin millään. Mitään epämiellyttävää en tästä löytänyt.
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Behmor 1600 x 2

joni

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 155
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #389 : Maaliskuu 04, 2010, 19:47:56 ip »

niin, ei ollut ihan helpoin papu paahtaa. Nyt kun pavut ovat saaneet hiukan ikää, kahvi on muuttunut paremmaksi. Mikään ihmeellinen se ei ole nytkään, mutta parempi kuin tuoreena paahtona. Yllättävänkin hapokas ja jopa valkoviinimäisen pureva. Suuhun jää jälkimaku jossa on karviaista ja sikarimaisuutta. Vaniljan vivahdetta löydän nyt vain kahvin tuoksusta ja sitäkään ei ole kovin paljon.
Kirjattu
La Pavoni Professional + Demoka Minimoka M207