Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Pikahakua monipuolisempi haku löytyy valikon Haku-painikkeen takaa.

Kirjoittaja Aihe: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista  (Luettu 319016 kertaa)

Juqi

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 313
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #360 : Tammikuu 12, 2010, 08:09:03 ap »

En tiedä ovatko kuorelliset vielä parempia, mutta niiden kuvittelisi ainakin pysyvän hyvänä kauempaan. Tosin ei tuo eka pussillinen ainakaan ole kovin kauan pöydällä säilynyt...


Kyllä ovat. Ero on luokkaa itsejauhettu kahvi ja valmiiksi jauhettu. No, ei nyt ehkä ihan, mutta suuresta erosta puhutaan kuitenkin.
Kirjattu
Give a man an espresso, and he will drink for a day. Teach a man how to make an espresso, and he will be frustrated for a lifetime.

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2086
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #361 : Tammikuu 12, 2010, 08:25:58 ap »

Cuba Serrano Superior (kuukausittainen papu): Tästä tulee mukava, tasapainoinen ja pähkinäinen espresso.

Minulle tuo toimi parhaiten suodatinkahvina (Hasbeanin paahtama). Espressona jotenkin liian tuhti ja täyteläinen ja taustalla piilevä mausteisuus jotenkin häiritsi.
Pähkinäisyys toimii hyvin espressossa, kunhan sitä ei ole liikaa. Esim. brasseja kun on jonkin aikaa juonut, niin kyllä alkaa tekemään mieli jotain kirkkaampaa ja hedelmäisempää.
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Behmor 1600 x 2

akallio

  • Administrator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2810
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #362 : Tammikuu 12, 2010, 09:34:21 ap »

Et saanut Serranosta yhtään lakritsin makua esille? Tuosta pavusta on muodostunut yksi suosikeista ja olen sitä paahtanut jo useamman kilon talvi-iltojen iloksi. Pari kertaa olen saanut kyseisestä pavusta espressokäytössä esiin mahtavan makean lakritsin (jos joku on maistanut Van Slootenin lakritsikuvioita) maun.

Makeutta siinä kyllä on, mutta lakritsia en mielestäni ole maistanut. Olivatko sinun espressosi ristrettoja? Omani ovat olleet normaalipituisia.
Kirjattu
- Aleksi (varustuksena Izzo Duetto, Mahlkönig Vario + Vario-W & sälää)

Juqi

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 313
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #363 : Tammikuu 14, 2010, 08:45:36 ap »

Hasbeanilla on ilmeisesti keksitty aikakone... Tilaus lähti 3.1, mutta kahvi on paahdettu 6.1 ;D
Kirjattu
Give a man an espresso, and he will drink for a day. Teach a man how to make an espresso, and he will be frustrated for a lifetime.

samppa

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 10
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #364 : Tammikuu 14, 2010, 22:04:46 ip »

Hmm... herättää kyllä kysymyksen, kuinka luotettavia nuo paahtopäivämerkinnät sitten heillä ovat.  ;)
Kirjattu

mugi

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 70
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #365 : Tammikuu 15, 2010, 20:52:55 ip »

Hasbeanilla on ilmeisesti keksitty aikakone... Tilaus lähti 3.1, mutta kahvi on paahdettu 6.1 ;D

Tuo nyt kertoo juuri siitä mistä yritin varovasti viime viikolla palstalla tiedustella. Voi kyllä hyvinkin olla, että pavut vain olivat liian vaaleaksi paahdettua espressokäyttöä ajatellen, mutta kun kaikki 4 lajia olivat paahdetut sinä päivänä kun tilaus lähti, ja se lähti muistaakseni aikaisin aamulla, herää siis kysymys olivatko niin tuoretta sitten kumminkaan.

Jos en joskus siirry paahtamaan itse, niin sitten saatan tätä menoa siirtyä takaisin Robertsin asiakkaaksi.
Kirjattu
Rancilio Silvia v3 (Auber PID) + Ascaso i1

Misse

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 713
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #366 : Tammikuu 15, 2010, 21:25:39 ip »

Jos en joskus siirry paahtamaan itse, niin sitten saatan tätä menoa siirtyä takaisin Robertsin asiakkaaksi.

Onhan noita paahtimoita muitakin, ihan edullisiakin jotka peittoavat kirkkaasti Robertsin paahdot laadussa. Tosin makuasioitahan nämä ovat...

-Mikko-
Kirjattu

isojp

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 112
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #367 : Tammikuu 15, 2010, 23:57:48 ip »

Makeutta siinä kyllä on, mutta lakritsia en mielestäni ole maistanut. Olivatko sinun espressosi ristrettoja? Omani ovat olleet normaalipituisia.


Ei mitään tosi tiukkoja ne olleet, mutta kun tarkemmin ajattelen, OPV:ltä tulevaan painetta olen nostanut hiukan. Lieneekö syy sitten siinä.

, herää siis kysymys olivatko niin tuoretta sitten kumminkaan.

Jos en joskus siirry paahtamaan itse, niin sitten saatan tätä menoa siirtyä takaisin Robertsin asiakkaaksi.

Epäilen kaikkien paahtimoiden toimivan vähän samalla periaatteella, mitä asiakas ei näe, sitä hänen ei tarvitse tietää.  :)
Omalta kohdalta on samanlaisia kokemuksia, joskus tuntuu valmiiden paahtojen olleen turhan pliisuja (vanhoja) päivämäärään nähden. Tuossa sen on sivussa oppinut kun itse paahtaa 95 % pavuista. Mutta on myös Stevellä sellaisia papuja, jotka kestävät sen 2-3 viikkoa paahdosta todella hyvänä. Eli en näe paahtopäivää todella kriittisenä tekijänä, mutta jos tällaista tapahtuu, voisi sen asiakkaalle kertoa rehellisesti ja antaa asiakkaan tehdä lopullinen ostopäätös. Pitäiskö sitä sinun kysyä suoraan Steveltä? Hän vastaa kysymyksiisi varmasti.

Suosittelen kyllä ennen Robertsin kahveihin siirtymistä kokeilemaan omia paahtoja..

Kirjattu
La Valentina Junior Plus & Mazzer Super Jolly & Cunill Cafe Tranquilo & Armin Trösser 419 & Peter Dienes 646 & Behmor 1600

joni

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 155
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #368 : Tammikuu 16, 2010, 00:36:03 ap »

Itse paahtamalla kaikki tähän asti ostamani pavut Hasbeanilta ovat olleet erinomaisia. Olen huomannut, että aika moni heidän paahdoistaan on melko vaaleaa paahtoa ja täten maussakin on helposti sellaista pähkinäistä "vihertävyyttä" maussa.

Kirppikseltä löytyvällä 2-6€ popkornikoneella saa kyllä aika julmetun hyvän vastineen rahoillensa. Tähän asti kahvin paahtaminen on ollut paljon helpompaa kuin aluksi luulin.  Joka päivä saan nauttia takuulla tuoreesta paahdosta!

ps. olen huomannut että useimmat idän kahvit jopa paranevat hiukan vanhetessaan. Hyvä esimerkki on suosikkikahvini Indian monsoon malabar, joka kyllä muuttuu vanhetessaan ja on erittäin juotavaa vielä silloinkin monet muut ovat jo lähes etikkaa.
Kirjattu
La Pavoni Professional + Demoka Minimoka M207

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2086
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #369 : Tammikuu 16, 2010, 11:44:55 ap »

Pitäiskö sitä sinun kysyä suoraan Steveltä? Hän vastaa kysymyksiisi varmasti.

"We roast to order" kuuluu Hasbean "sloganissa", joten epäilen Steven vastaavan 100% rehellisesti  ;). Mutta tämän suuntaisia epäilyjä itsellänikin on, että kahvit ovat valmiiksi paahdettuja, ainakin osa. Veikkasin systeemin olevan sellainen, että tyylin eniten myytäviä kahveja paahdetaan jatkuvalla poltolla ja erikoisemmat sitten tilauksesta.
Pari pussia olen nyt ottanut tuota uutta Premium Espresso Blendia ja mitään hirmu tummaa se paahto ei ole. Tätä blendiä kuitenkin myydään semmoisena "joka paikan höylänä", mutta ainakin omassa kupissani makumaailma on erittäin hapokas ja epätasapainoinen. Voin vain kuvitella millaista vatsahappoa tästä saa aikaiseksi halvemmilla koneilla, jotka eivät kunnolla pysty tuottamaan riittävän kuumaa vettä uuttoon. Mutta asiakaspalvelun osalta Hasbean saa kyllä täyden kympin. Reklamaatiot on hoidettu nopeasti ja varmasti tyydyttävällä tavalla :)
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Behmor 1600 x 2

mugi

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 70
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #370 : Tammikuu 16, 2010, 12:17:34 ip »

Onhan noita paahtimoita muitakin, ihan edullisiakin jotka peittoavat kirkkaasti Robertsin paahdot laadussa. Tosin makuasioitahan nämä ovat...

Toki, mutta Espoossa 5-10 km säteellä myyntipisteitä ei ole kovin monella niistä, ei taida olle edes Espoossa muita kuin em. ketju. Ja 25 km suuntaansa autolla hakeakseen tuoreita papuja viikottain ei oikein kutsu, kas kun silloin kun on asiaa keskustan suuntaan on melko harvoin aikaa seikkailla papuja hakemassa. Eli itse kutsuisin makuasian sijaan logistiikka-asian ja makuasian kombinaatioksi tilanteessa jossa kahvi ei ole harrastus vaan "elintarvike".

Kaffan papuja on seuraavaksi tarkoitus kokeilla jahka nykyiset alkavat olla käytetty. Omia paahtoja (kiertoilmauunissa) varmaan pitää kokeilla myös, ihan vakio-kulinaristisen-harrastuksen osana, mutta se haiskahtaa kovasti siltä että tämä alkaa viedä suhteettoman paljon aikaa. Tosin sitten saisi haluamansa paahtoasteen, HB:n pavut tuntuvat olevan tosiaankin liian vaaleaa paahtoa.

Milläköhän pavuilla sitä itse paahtamista kannattaisi alkaa varovasti kokeilemaan? HB vai jostakin muualta?
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 16, 2010, 12:27:24 ip kirjoittanut mugi »
Kirjattu
Rancilio Silvia v3 (Auber PID) + Ascaso i1

akallio

  • Administrator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2810
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #371 : Tammikuu 16, 2010, 12:54:21 ip »

Milläköhän pavuilla sitä itse paahtamista kannattaisi alkaa varovasti kokeilemaan? HB vai jostakin muualta?

No sieltä on hyvä aloittaa. HasBeanin etuja on toimiva nettikauppa, laaja valikoima, hyvät kuvaukset ja paahtoohjeet sekä mahdollisuus saada sama tavara paahdettuna vertailukohdaksi. Muitakin hyviä ostopaikkoja on, mutta en tiedä yhtään joka yltää samalle käyttäjäystävällisyyden tasolle.

Kirjattu
- Aleksi (varustuksena Izzo Duetto, Mahlkönig Vario + Vario-W & sälää)

japa

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 376
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #372 : Tammikuu 17, 2010, 10:54:00 ap »

mutta kun kaikki 4 lajia olivat paahdetut sinä päivänä kun tilaus lähti, ja se lähti muistaakseni aikaisin aamulla, herää siis kysymys olivatko niin tuoretta sitten kumminkaan.

Mistä voit tietää mihin aikaan päivästä tilaus on lähtenyt tai pavut on paahdettu? Oma vakaa arvioni on, että e sähköpostiin lävähtävät ilmoitukset riippuvat siitä kuinka joku klikkailee sun tilauksen statusta eteenpäin tilausjärjestelmässä. eikä se ole mitenkään sidottu siihen missä pavut menee. Eli on mahdollista, että tilaus merkataan jo valmiiksi, vaikka pavut on vasta laitettu paahtumaan. Toki on monia syitä miksei moinen toiminta ole järkevää, mutta se ei ole mahdotonta.
Kirjattu
--
ECM Classica PID +
Mazzer Mini e

mugi

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 70
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #373 : Tammikuu 17, 2010, 13:15:40 ip »

Mistä voit tietää mihin aikaan päivästä tilaus on lähtenyt tai pavut on paahdettu? Oma vakaa arvioni on, että e sähköpostiin lävähtävät ilmoitukset riippuvat siitä kuinka joku klikkailee sun tilauksen statusta eteenpäin tilausjärjestelmässä. eikä se ole mitenkään sidottu siihen missä pavut menee. Eli on mahdollista, että tilaus merkataan jo valmiiksi, vaikka pavut on vasta laitettu paahtumaan. Toki on monia syitä miksei moinen toiminta ole järkevää, mutta se ei ole mahdotonta.

Tavallaan joo, mutta jos kusiirin listassa lukee "pick up at customer location" tjsp niin se on eri asia kuin jos lukisi että "received billing information" tai muu merkintä joka tulee ennen kuin lähetystä noudetaan. Eli tämä paketti tuli UPS:llä koska mukana oli Espro-tarvikkeita (aivan kuin niitä ei voisi postipakettina laittaa, UK:sta on erittäin edullinen kirjattuna lähettäminen "signed for" joka maksaa n. punnan extraa ja silloin pitää henkkarin kanssa postista noutaa ja kulkee melko nopsaan kirjatussa lentorahdissa Suomeen, n. 3 pv tainnut yleensä tulla).

Mutta on aivan mahdollista että pavut ovat tapauksessani paahdettu puolen yön maissa pitkäksi venähtäneen päivän päätteeksi ja siksi kirjattu ko. lähtöpäivän puolelle. Vaikeaahan tuollaisen yrityksen logistiikkaa on hoitaa kun papulajeja on jo kymmeniä ja myynti ilmeisesti kasvaa varsin nopeasti. Paljon käsityötä tuo heillä myös teettää (modernina aikana luksusta).

Jos ollaan tarkkoja (kävin kaikki status updatet läpi vanhoista meileistä), niin HB:n järjestelmän lähettämän sähköpostin mukaan paketti on ollut pakattuna Jan 2. "awaiting for shipment" ja pavut tosiaan "paahdettu" 4.1.2010. Mutta ei tuo tarkoita että olisivat paahtaneet ne muulloin kuin 4.1. koska on laatikko voinut olla auki jne, joten on edelleen aivan mahdollista että paahto on tapahtunut 4.1.2010 kaikkien neljän laadun osalta. Vuoden vaihteessa varmaan ollut kiireitä, ja kaaos heilläkin kun pyhien aikana ehtineet monet tehdä tilauksia kun ollut enemmän vapaa-aikaa.
Kirjattu
Rancilio Silvia v3 (Auber PID) + Ascaso i1

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #374 : Tammikuu 17, 2010, 14:07:56 ip »

Voi kyllä hyvinkin olla, että pavut vain olivat liian vaaleaksi paahdettua espressokäyttöä ajatellen, mutta kun kaikki 4 lajia olivat paahdetut sinä päivänä kun tilaus lähti, ja se lähti muistaakseni aikaisin aamulla, herää siis kysymys olivatko niin tuoretta sitten kumminkaan.

Jos papu ei toimi yhtään (tai maistuu pahalta) siitä syystä että on vanhaa, niin silloin puhutaan jo vähintään kuukausia vanhasta tavarasta - ja epäilen vahvasti että heidän volyymillään saisi mitään tavaraa pysymään hyllyssä yli viikkoa. HasBeanilla on useita paahtajia ja jos sieltä huonompi erä tulee, niin laittaisin vain paahtomokaksi (itsellenikin on näitä tullut pari ihan selvää - asiallisella reklamaatiolla on tosin tullut hyvitys ongelmitta). Ja hehän lupaavat siis periatteessa vain "roast on order" - eli paahdetaan tilauksesta, mikä vain tarkoittaa sitä että lupaavat paahtaa papusi tilauksesi ja postitushetken välissä (eivät juuri ennen postitusta) ja ruuhka-aikoina tuossa voi tulla pientä viivettä. Mutta silti tuo "roast on order" on edelleen parempi kuin monen muun "paahdettu joskus ennen tilaustasi".

Mutta on aivan mahdollista että pavut ovat tapauksessani paahdettu puolen yön maissa pitkäksi venähtäneen päivän päätteeksi ja siksi kirjattu ko. lähtöpäivän puolelle.

Älyttömiin aikoihin nuo paahtajat tuolla Englannin mantereella tuntuvat töitään välillä tekevän. Esim. Squaremilen James on vielä paahtopäivää seuraavan päivän puolella twiittaillut pikkutunneilla miten viimeinen erä pyörii paahtimessa...
Kirjattu