Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Pikahakua monipuolisempi haku löytyy valikon Haku-painikkeen takaa.

Kirjoittaja Aihe: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista  (Luettu 319195 kertaa)

hipis

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 71
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #300 : Huhtikuu 30, 2009, 11:38:18 ap »

Olen alkanut miettimään, että onkohan hasbeanissa uusi työntekijä, kun paahdot ovat ainakin minun kohdallani olleet viime aikoina melkoisen epätasaisia. Varta vasten viime tilauksen yhteydessä huomautin, että haluaisin skyberryn tummemmalla paahdolla, jossa öljyt hiukan tulevat pinnalle, kuten sain paahdon skyberyssä aiemmin, ja sama limocillon kohdalla. Kun sain kerran nuo molemmat tummalla paahdolla, ne maistuivat mahtavalle. Nyt kuitenkin avasin skyberryn, mutta paahto on epätasainen ja melko vaalea, ei lähelläkään öljyn esiintuloa...kyllä hiukan otti päähän, mutta kun en itse kerran paahda papujani niin pitää uskoa muita... Mutta harmittaa vain, kun en viitsisi maksaa montaa kertaa huonoista ( minun mielestäni ) paahdoista. Muutenhan palvelu pelaa ja kahvit ovat varsin hyviä.
Kirjattu

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #301 : Huhtikuu 30, 2009, 11:59:52 ap »

Olen alkanut miettimään, että onkohan hasbeanissa uusi työntekijä, kun paahdot ovat ainakin minun kohdallani olleet viime aikoina melkoisen epätasaisia.

Käsittääkseni on etsimässä uutta "apulaispaahtajaa" - ks. tämä. En usko että olisi tosin vielä saanut uutta kaveria töihin. Ennen siellä on ollut Steven lisäksi joku toinenkin kaveri paahtamassa.

Varta vasten viime tilauksen yhteydessä huomautin, että haluaisin skyberryn tummemmalla paahdolla, jossa öljyt hiukan tulevat pinnalle, kuten sain paahdon skyberyssä aiemmin, ja sama limocillon kohdalla. Kun sain kerran nuo molemmat tummalla paahdolla, ne maistuivat mahtavalle. Nyt kuitenkin avasin skyberryn, mutta paahto on epätasainen ja melko vaalea, ei lähelläkään öljyn esiintuloa...

Tätä tuntuu esiintyvän välillä. Itsekin vastaavasta ilmiöstä noin vuosi sitten lähettelin viestejä (ja näytteetkin loppujen lopuksi). Tilalle sain uudet ja kunnolliset. Mutta se että tilatessaan saa aina sitä mitä odottaa saavansa on tietysti aika suotavaa ja tämä on itselläni yksi SqM:n nykyisen suosimisen syistä (valmiiksi paahdetuissa).

Olikohan se eilen vai toissapäivänä kun tätä isojp:n kanssa pohdittiin ja tuumittiin että onkohan Stevellä nykyisin liian monta rautaa tulessa eikä ennätä paneutua tarpeeksi siihen paahtamiseen.
Kirjattu

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2086
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #302 : Huhtikuu 30, 2009, 12:45:37 ip »


Olikohan se eilen vai toissapäivänä kun tätä isojp:n kanssa pohdittiin ja tuumittiin että onkohan Stevellä nykyisin liian monta rautaa tulessa eikä ennätä paneutua tarpeeksi siihen paahtamiseen.


Sepä se, tätä itsekin kirjoittelin tänne aikoinaan. Toiminnan laajentuessa alkaa laatu kärsimään ja niin ei saisi tietenkään käydä.

Steve on pääpaahtaja ja toinen paahtaja taisi olla Brian (?). Ollut vuosia Stevellä töissä.

Paahtojen kirjo on minunkin tilauksissa ollut melkoinen. Tästä syystä olen tilaillut enempi muualta. Hasbeanin pusseissa on se hyvä puoli että niissä on aina yleensä vähän extraa mukana. Viimeeksi tilasin 3 pussia ja extraa yhtensä 75 grammaa  :D
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Behmor 1600 x 2

Nasuli123

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 146
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #303 : Toukokuu 04, 2009, 21:09:23 ip »

Nyt itsellä kokeilussa omasta mielestäni aika jännä papu Nicaragua Limoncillo, itse en ole onnistunut saamaan siihen oikein mitään muuta kuin tuota vihreän omenan happamuutta ja sitäkin vähän liikaa. On kokeiltu eri annoskokoja, karkeutta ja lämpötiloja. Joko itse papu on tuollainen ja haastava tai sitten en vain osaa. ;D

Sumatran Raja Batak oli herkkua ja sitä lähtee useamminkin mukaan. Sitten olisi vielä Monsoon Malabaria yksi pussukka, katsotaan mitä siitä irtoaa.

Jatketaan harjoituksia!
Kirjattu
Giotto Premium Plus + Mahlkönig K30 "Vario"
EK43, Mahlkönig Kenia

Kahvikissa

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 422
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #304 : Toukokuu 13, 2009, 18:39:07 ip »

Tuota, jos pavut halua tilata Has Beanilta espresso papuina (siis melko tummapaahtoisina), niin miten se tehdään? Kun on vain yksi vaihtoehto: "Roasted whole beans"?
Kirjattu
Aina on aikaa juoda vielä kuppi kahvia!

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #305 : Toukokuu 13, 2009, 18:48:29 ip »

Tuota, jos pavut halua tilata Has Beanilta espresso papuina (siis melko tummapaahtoisina), niin miten se tehdään? Kun on vain yksi vaihtoehto: "Roasted whole beans"?

En tiedä voiko siihen paahtoasteeseen loppupeleissä juurikaan vaikuttaa. Voi siellä tilausvaiheessa laittaa kommenttikenttään jotain - mutta epäilen että on paljoakaan vaikutusta, tekisi kaikkien tilauksien toteuttamisesta varmaankin logistisen painajaisen paahtamisen kannalta kun jokainen asiakas haluaisi jotakin ja pienin paahdin paahtaa tyyliin 5-8kg kerralla. Jos haluat varmasti espressolle sopivaa tummuutta niin tilaa espressosekoituksia.
Kirjattu

Kahvikissa

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 422
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #306 : Toukokuu 13, 2009, 20:43:29 ip »

En tiedä voiko siihen paahtoasteeseen loppupeleissä juurikaan vaikuttaa. Voi siellä tilausvaiheessa laittaa kommenttikenttään jotain - mutta epäilen että on paljoakaan vaikutusta, tekisi kaikkien tilauksien toteuttamisesta varmaankin logistisen painajaisen paahtamisen kannalta kun jokainen asiakas haluaisi jotakin ja pienin paahdin paahtaa tyyliin 5-8kg kerralla. Jos haluat varmasti espressolle sopivaa tummuutta niin tilaa espressosekoituksia.

Tuntuu vain hiukan erikoiselta, että paahdettu ja jauhettu vaihtoehtoja on monia, mutta paahdetut pavut on vain yksi...
Kirjattu
Aina on aikaa juoda vielä kuppi kahvia!

nasse

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 270
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #307 : Toukokuu 13, 2009, 21:03:13 ip »

Tuntuu vain hiukan erikoiselta, että paahdettu ja jauhettu vaihtoehtoja on monia, mutta paahdetut pavut on vain yksi...
Jauhatuskarkeuksia siinä valitaan...
Kirjattu

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #308 : Toukokuu 13, 2009, 21:06:13 ip »

Tuntuu vain hiukan erikoiselta, että paahdettu ja jauhettu vaihtoehtoja on monia, mutta paahdetut pavut on vain yksi...

Kuinka niin???

Paahdetun kahvin jauhaminen ei ole mitenkään monimutkaista. "Kliks" ja tulee eri karkeutta seuraavaan pussiin. Eri paahtoasteiden tekeminen on sitten hieman monimutkaisempaa. Jokainen näistä pitää paahtaa erikseen ja jokaiseen paahtoon kuluu se 15-20 minuuttia jäähdytyksineen. Lisäksi et voi oikein paahdella erikseen mitään 250 gramman eriä.

Yksinkertainen esimerkki: Kuvitellaan että on myynnissä vain yhtä papua ja tätä tilaa 20 ihmistä jokainen puoli kiloa. Näistä 10 haluaa kahvinsa papuina, 5 jauhettuna suodattimelle ja 5 jauhettuna pressolle.

Tyrkkäät siis 12 kilon paahtimesi täyteen papua, alat paahta ja 20 minuutin kuluttua on homma valmis - tuloksena reilu 10 kiloa paahdettua papua (paahdossa tulee hukkaa se noin 18%). Tämän jälkeen pakkaat 10 ihmiselle pusseihin pavut. Sitten jauhat suodatinjauhatusta 5 ihmiselle ja lopuksi pressojauhatusta 5 ihmiselle. Valmis - eikä hukkaa (ylimääräistä) tullut.

Mutta jos näistä 20 ihmisestä 5 olisikin halunnut paahtonsa vaaleana suodattimelle, 5 hieman tummemmaksi pressolle ja loput 10 sitten vaikka sitä "espressotummuutta".

Pääset paahtamaan 3 erää tuloksena reilu 10 kiloa jokaista - aikaa vain kuluu nyt se tunti. Pakkaat ja jauhat pavut kuten aiemmin. Sinulle jää käsiin ylimääräistä paahdettua papua noin 20 kiloa.

Ja Hasbeanilla ei ole valikoimissa vain yhtä papua...
Kirjattu

hipis

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 71
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #309 : Toukokuu 14, 2009, 03:45:06 ap »

Niin, nyt kun oli puhetta paahtotoiveista..kysäisin Steveltä, ja vastauksena tuli seuraavaa... : Kuulemma juurikin näin on, että yksittäisiä toiveita voi olla vaikea toteuttaa, yleensä paahdetaan sen mukaan mikä heidän mielestään sopii pavulle parhaiten, kaikkia käyttäjiä silmälläpitäen. Kuitenkin on mahdollista pyytää tummempaa paahtoa ( esim. skyberryn kohdallahan kai puhutaan suosituksena  kahdesta paahdosta käytöstä riippuen), ja jos on valmis tilaamaan 5 tai enemmän pussia samaa papua paahdettuna, voi steve paahtaa pienemmän erän erikseen. Kuitenkin sanoi, että tilauksen jättämisen jälkeen olisi hyvä vielä laittaa sähköpostia paahtoa koskien. Ja mitä noihin blendeihin tulee, niin itse sain sen premium espresso-blendin aika vaaleana, mutta sulawesi on tähän asti ollut aina varma valinta. Onnellisena juuri huomasin, että limoncillon olin saanut taas tummapaahtoisena, niin että öljyt tulivat esille, ja tyytyväinen siitä! Paras papu mielestäni tähän saakka maistamistani :)
Kirjattu

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #310 : Toukokuu 14, 2009, 08:22:27 ap »

Kuitenkin on mahdollista pyytää tummempaa paahtoa ( esim. skyberryn kohdallahan kai puhutaan suosituksena  kahdesta paahdosta käytöstä riippuen), ja jos on valmis tilaamaan 5 tai enemmän pussia samaa papua paahdettuna, voi steve paahtaa pienemmän erän erikseen.

Hasbeanilta pitäisi löytyä (blogin mukaan) 2, 5, 15 ja 25 kilon paahtimet - joten tuo 5 pussin satsi (1.25 kiloa paahdettua) tulee aika sopivasti tuolla 2 kilon paahtimella.
Kirjattu

hipis

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 71
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #311 : Toukokuu 23, 2009, 23:29:04 ip »

Nyt pitää sen verran taas puolestaan hehkuttaa, että viime satsin mukana tullut celebes toraja kalosi on melkoista nektaria! Näin puolen pussin jälkeen sanoisin, etten ole eläissäni juonut näin mahtavaa kahvia! Miten voikaan kaikki osua niin kohdalleen ainakin omien makumieltymysten mukaan. Älkää vain tilatko niin jää mulle enemmän ;) Ihanan pehmeä ja vahva maku ilman häivähdystäkään kitkeryydestä. Pesee mennen tullen edellisen suosikin, tummapaahtoisen limoncillon. ( on käynyt tuuri, sain sen taas tummemmalla, öljyisellä paahdolla)
Kirjattu

Kahvikissa

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 422
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #312 : Toukokuu 26, 2009, 23:40:10 ip »

Kuinkahan kauan yleensä kestää tulla kahvitilauksen Has Beanilta, kun se tulee: "Royal Mail (International Airmail Packets" ja on lähtenyt Has Beanilta 14. 5. -09. Ehtisivätkö vielä tällä viikolla, vai meneekö ensi viikolle?
Kirjattu
Aina on aikaa juoda vielä kuppi kahvia!

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2086
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #313 : Toukokuu 27, 2009, 08:12:02 ap »

Kuinkahan kauan yleensä kestää tulla kahvitilauksen Has Beanilta, kun se tulee: "Royal Mail (International Airmail Packets" ja on lähtenyt Has Beanilta 14. 5. -09. Ehtisivätkö vielä tällä viikolla, vai meneekö ensi viikolle?


Ihme ettei ole vielä tullut? Itse menin hölmönä tilaamaan maanantaina ja sehän olikin sitten pyhäpäivä Englannissa. Tuon takia kahvit eivät varmaan viikonlopuksi tänne ennätä.
Yleensä jos sunnuntaina/maanantaina tilaa niin perjantaiksi (joskus torstaina) kahvit ovat täällä.
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Behmor 1600 x 2

japa

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 376
Vs: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #314 : Toukokuu 27, 2009, 22:12:44 ip »

Sama vika täällä. Ihmettelin miksei sunnuntai-illan tilaus ollut vielä maanantaina lähetetty...
Pahus sentään, ei siis toivoa että ehtisivät viikonlopuksi.
Kirjattu
--
ECM Classica PID +
Mazzer Mini e