Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Pikahakua monipuolisempi haku löytyy valikon Haku-painikkeen takaa.

Kirjoittaja Aihe: (Kahvi)kokemuksia HasBeanista  (Luettu 335107 kertaa)

Tuomas

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 649
Vast:(Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #45 : Helmikuu 01, 2008, 22:40:21 ip »

Lainaus käyttäjältä: isojp
Waynes's Coffee, Väinönkatu 28. Pavut paahtaa Fresh Coffee Roastery Toijalasta.


Onko se siinä kävelykadun varrella? Tuttu paikka, mutta ilmeisesti ennen tuota Fresh Coffee Roasteryä. Otin tuon Wäinön liian kirjaimellisesti.  :oops:
Kirjattu
"Älä paahda kahvipapujasi markkinoilla"
Etiopialainen sananlasku.
Pavoni Professional ja Ascaso i-Mini

isojp

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 112
Vast:(Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #46 : Helmikuu 01, 2008, 22:55:41 ip »

Lainaus käyttäjältä: Tuomas

Onko se siinä kävelykadun varrella? Tuttu paikka, mutta ilmeisesti ennen tuota Fresh Coffee Roasteryä.


Kun kävelet kauppakatua (kävelykatua) alaspäin, niin viimeinen poikittainen katu on väinönkatu. Siitä sitten käännyt vasemmalle ja kävelet noin 100 m ja Wayne's jää sinun (kadun) oikealle puolelle. Tuo varsinainen paahtoprosessi tapahtuu Tampereen likellä ja Wayne's myy sitten niitä papuja, ei siis paahda itse..

Kirjattu
La Valentina Junior Plus & Mazzer Super Jolly & Cunill Cafe Tranquilo & Armin Trösser 419 & Peter Dienes 646 & Behmor 1600

kahvilaivan kapteeni

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 176
Vast:(Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #47 : Helmikuu 02, 2008, 09:27:42 ap »

Tosiaan, Wäinö sijaitsee tietenkin omalla nimikkokadullaan! :lol: Tuorepaahtoa ilmeisesti tulossa alkuviikosta. Hieman ihmettelinkin sitä, voiko täällä sydänmailla pavun kysyntä olla sellaista, että tavara ei jää happanemaan hyllyyn -no, ei voinut... Parasta siis tilata/tiedustella etukäteen ainakin jos tulossa matkan päästä. Ja kyllä se tarjonta tästä koko ajan paranee, kun vaan järjestetään sitä kysyntäpuolta :thumbup:
Kirjattu
La Pavoni Europiccola & Eureka Mignon

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2086
Vast:(Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #48 : Helmikuu 02, 2008, 11:53:52 ap »

Hienosti toimi Hasbeanin tilaus. Maanantaina illalla tein tilauksen ja eilen oli postilaatikkoon kiikutettu kahvit. Kaikki oli sitä mitä pitikin.
Pikkumiinuksena yksi pusseista oli hajonnut yläreunastaan. Ei se sinäänsä haittaa, otan sen ekaksi juotavaksi.
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Behmor 1600 x 2

Juha

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 3
Vast:(Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #49 : Helmikuu 02, 2008, 20:20:09 ip »

Damnit. Mulla on ilmeisesti liian ahdas laatikko, koska ei kaffet siitä mahdu vaan jää postiin viikonlopun yli.. Pitää jatkossa tilata sunnuntai-iltana, niin saa kahvit seuraavaksi viikonlopuksi, nyt joutui maanantai-illan tilauksesta huolimatta pärjäämään viikonlopun markettipavuilla.

Hyvää kamaa kyllä edellinen setti oli, breakfast bomb ja joku espresso-blendi. Pressona juon.
Kirjattu

Tommi

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 40
Vast:(Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #50 : Helmikuu 03, 2008, 11:57:56 ap »

Lainaus käyttäjältä: kahvilaivan kapteeni
Hasbeanin asiakaspalvelu on omankin kokemukseni mukaan ällistyttävän nopeaa ja mutkatonta...


Sama kokemus itselläni aina viime viikkoon saakka. Tilasin lahjaksi 12kk setin ja kommenttiosuuteen kirjasin, että aina jauhettuna, koska vastaanottajalla ei ole myllyä. Toinen satsi sitten tulikin papuina, mistä kuultuani ilmoitin Stevelle.

Yllätyksekseni reaktiona oli pyyntö, että eikö papuja voisi tällä kertaa käyttää, jos jatkossa kuitenkin tulisi sitä mitä on tilattu. Vastasin, että ei myllytön voi. Vastaus tähän oli, että siinä tapauksessa pavut pitää lähettää takaisin ja hän sitten lähettää niitä vastaan pussillisen jauhettua. Lisäsi vielä, että tällaisten virheiden mahdollisuuden vuoksi 12kk setistä ei tarjota mahdollisuutta tilata jauhettuna - mikä on outo kommentti ja sikäli myös roskapuhetta, että ennen tilauksen asettamista varta vasten kysyin voiko jauhatuksen määritellä kommenttiboksissa. Vastaus tuolloin oli innostuneen myöntävä. Vastasin, että aikamoinen homma täytyy 250g:n eteen tehdä: paketoida, kiikuttaa postiin ja vielä jotenkin saada postimaksut takaisin, vain jotta lopulta saisi mitä on alunperin tilannut. Nurinan kera Steve sanoi lähettävänsä jauhetun pussukan tilalle. Ei tässäkään siis lopulta huonosti käynyt, mutta ystävälliseksi ja mutkattomaksi ei tämän sortin asiakaspalvelua voi kutsua.

Kun on vauhtiin päästy, niin ymppäämpä tähän viestiin toisenkin negatiivisen huomion. Kävin viime viikolla tovin tauon jälkeen Kaffecentralenissa tiivisteostoksilla. Lähtiessäni pyysin laten mukaan. Ja mitä! Se oli minulta kyselemättä tehty hyla-maitoon. Tästä yllättyneenä ihmettelin, että miksi en saanut valita, koska lähestulkoon inhoan hyla-maidon makeutta. Tähän vastauksena barista(?) herkesi kertomaan, että maito kahvissani maistuu siltä miltä maistuu, koska kuumennettaessa maidon proteiinirakenteessa tapahtuu muutoksia! Olin ymmälläni, ja hetken aidosti luulin, että kaveri puhuu nyt jostain aivan mullistuksellisesta vaahdotustekniikasta. Kysyin, eikö kahviani siis olekaan tehty hyla-maitoon, vaikka olen sen selvästi maistavinani. Tähän tyyppi totesi, että hylaan se on tehty. Olin uudestaan ymmälläni, koska nyt en enää ymmärtänyt proteiinipuheen relevanssia. Kysyin tarkoittiko hän kenties sitä, että kun hyla-maitoa kuumennetaan, niin proteiinimuutoksilla on sellainen vaikutus, että hyla-maidon (minusta outo) makea ominaismaku poistuu eikä lopputulos eroa normimaidosta tehtyyn vaahtoon nähden. Jamppa vahvisti tarkoittavansa tätä. Totesin vastaukseksi, että tuo ajatus kannattaa hylätä, koska oli varsin helppoa maistaa, että kyse oli hyla-maidosta - ja universaaliväitteet kumoutuvat yhdestä vastaesimerkistä. Olihan ajatus kummallinen jo siksi, että laktoosi ei kai ole proteiini.

Vasta nyt selvisi, että Kaffecentralenissa ei ylipäätään ole tarjolla normaalia maitoa, vaan ainoastaan hylaa; nyt selityksenä oli se, että enemmistö pyytää sitä kuitenkin. Herra siunaa! Samalla argumentilla voisi ryhtyä tarjoamaan pelkkää Saludoa. Vielä yhtenä lisäselityksenä oli, että normaali maito veisi liikaa varastointitilaa, mitä selitystä en ymmärrä vieläkään. Surullista kertomaa KC:sta ja kahvin vakavasti ottamisesta.
Kirjattu

cartman

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 896
    • http://www.hamsterdance.org/hamsterdance/
Vast:(Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #51 : Helmikuu 03, 2008, 14:50:03 ip »

Lainaus käyttäjältä: Tommi
Kysyin tarkoittiko hän kenties sitä, että kun hyla-maitoa kuumennetaan, niin proteiinimuutoksilla on sellainen vaikutus, että hyla-maidon (minusta outo) makea ominaismaku poistuu eikä lopputulos eroa normimaidosta tehtyyn vaahtoon nähden. Jamppa vahvisti tarkoittavansa tätä. Totesin vastaukseksi, että tuo ajatus kannattaa hylätä, koska oli varsin helppoa maistaa, että kyse oli hyla-maidosta - ja universaaliväitteet kumoutuvat yhdestä vastaesimerkistä. Olihan ajatus kummallinen jo siksi, että laktoosi ei kai ole proteiini.
Juu, juuri niin. Kun valkuaisaine sakkaantuu, niin samalla sokeri hyppelehtii pelästyneenä karkuun. Ihania nämä "ammattilaisten viisaudet". Tällaista itsekeksittyä tiedettä kuulee usein, niin ilmastointiasentajilta kuin muiltakin. Joskus asialle voi naureskella, joskus sen takia palaa hihat, oma vika kai.

Siinä hyla-maidossa on ihan oikeaa sokeria (rypälesokeria). Eikä se siitä mihinkään poistu. Laktoosihan ei itsessään makealta maistu.

cartman
Kirjattu

hirvi

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 74
Vast:(Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #52 : Helmikuu 03, 2008, 18:11:50 ip »

Varmaan hylaa useimmat kc:n asiakkaat haluavat. Niin intolerantiksi väki on mennyt. En ole kyllä siellä käydessäni kahviannoksiin pettynyt.
 
Sinänsä outoa tuo hylan käyttö,  kun ajattelee että etelämaiden väki on kai intolerantimpaa kuin me pohjois-eurooppalaiset, ja juovat silti aamuisin maitokahvia. Tuskin sitäkään on hylaan tehty, ainakaan ennen?  

hirvi
Kirjattu
Hirvi

hirvi

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 74
Vast:(Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #53 : Helmikuu 03, 2008, 18:19:41 ip »

Tosiaan, minäkin tilasin HasBeanista yhtä raakakahvia (HasBean premium espresso blend) sekä paahdettua Cup of Excellence espresso blendiä ja jotain mitä lie Sumatra Lingtongia, kaikki tulivat ja parissa päivässä ja etiketissä luki mitä oli tilattu, sisältä paljastui kuitenkin raakaa kahvia.

Asian selvittäminen kävi nopeasti, mutta HasBean pyysi ensin lähettämään virheelliset kahvit takaisin. En halunnut, vaan ehdotin että maksan ja ostan nekin, kunhan lähettävät ne paahdetut. Pääsimmekin asiasta yhteisymmärrykseen ja sai pitää raakakahvit veloituksetta.

Kirjattu
Hirvi

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vast:(Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #54 : Helmikuu 03, 2008, 18:59:24 ip »

Lainaus käyttäjältä: Tommi

Vastaus tähän oli, että siinä tapauksessa pavut pitää lähettää takaisin ja hän sitten lähettää niitä vastaan pussillisen jauhettua.


Lainaus käyttäjältä: hirvi

Asian selvittäminen kävi nopeasti, mutta HasBean pyysi ensin lähettämään virheelliset kahvit takaisin. En halunnut, vaan ehdotin että maksan ja ostan nekin, kunhan lähettävät ne paahdetut. Pääsimmekin asiasta yhteisymmärrykseen ja sai pitää raakakahvit veloituksetta.


Käsittääkseni on aika normaali käytäntö että vialliset tuotteet pyydetään tällaisissa tilanteissa palauttamaan (nettikaupoissa yleensäkin, löytyy usein toimitusehdot -kohdasta tämä pykälä). Kotimaassa tuon saa yleensä tehtyä ilmaiseksi - vie vain postiin asiakaspalautuksena - mutta kun ulkomailta tilaa niin tulee varautua siihen että joutuu postikulut ensin maksamaan itse (tosin moni liike sitten ne hyvittää jahka saa viallisen tuotteen itselleen).

Tietysti on aina hyvä jos asiasta päästään puolin ja toisin joustavaan kompromissiin.
Kirjattu

cartman

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 896
    • http://www.hamsterdance.org/hamsterdance/
Vast:(Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #55 : Helmikuu 03, 2008, 19:14:47 ip »

Lainaus käyttäjältä: hirvi
Varmaan hylaa useimmat kc:n asiakkaat haluavat. Niin intolerantiksi väki on mennyt. En ole kyllä siellä käydessäni kahviannoksiin pettynyt.
 
Sinänsä outoa tuo hylan käyttö,  kun ajattelee että etelämaiden väki on kai intolerantimpaa kuin me pohjois-eurooppalaiset, ja juovat silti aamuisin maitokahvia. Tuskin sitäkään on hylaan tehty, ainakaan ennen?  

hirvi
Totta puhut. Ainakin Espanjassa litkitään kahvin kanssa hehtolitroittain normaalia UHT-maitoa. Eihän siellä Hylaa edes ole. Apteekista saa ostaa laktoositonta pienissä säilykepurkeissa.

KC:n asiakkaiden muuttuminen "intoleranteiksi" on tottakai höpöhöpö-juttua. Oikea syy on logistiikassa: Hyla on Suomessa yhtäaikaa UHT-pakattua. Se säilyy avaamattomana huoneenlämmössä pari kuukautta. Sitä ei siten tarvitse käydä ostamassa joka päivä jääkaappiin pieninä erinä, kuten oikeaa maitoa. Eiköhän tässä syy kuppiloiden Hylan käyttöön. Me Lidlin asiakkaat ostammekin sitten Lidlistä UHT-pakattua kevytmaitoa ilman mitään Hylaa...

Koko "intoleranssi" on asia, johon olen oppinut suhtautumaan hyvin skeptisesti. Suomessa on aika vähän ihmisiä, joilla on lääketieteellisesti katsottava laktoosi-intoleranssi. Sitten on paljon ihmisiä, joille maito ei syystä tai toisesta sovi, tai ei sovi tyhjään vatsaan, tai ei aamuisin, tai ei iltaisin, tai ei jos on maasäteilyä lähellä, tai... Nyt sitten jokaista metaanin päästelijää sanotaan puhekielessä laktoosi-intolerantiksi, mikä ei tietenkään pidä paikkaansa. Moni näistä henkilöistä voi taasen käyttää kohtuullisia määriä luomumaitoa, jotkut vain täysmaitoa, jotkut maitojuomaa, jne.

Niin, ei maito minunkaan pötsilleni juomana sovi, mutta en ole "intolerantti" ja maitokahvia juon, muiden variaatioiden ohessa!

Cartman
Kirjattu

hirvi

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 74
Vast:(Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #56 : Helmikuu 03, 2008, 20:26:18 ip »

Lainaus käyttäjältä: jiitee


Käsittääkseni on aika normaali käytäntö että vialliset tuotteet pyydetään tällaisissa tilanteissa palauttamaan (nettikaupoissa yleensäkin, löytyy usein toimitusehdot -kohdasta tämä pykälä). Kotimaassa tuon saa yleensä tehtyä ilmaiseksi - vie vain postiin asiakaspalautuksena - mutta kun ulkomailta tilaa niin tulee varautua siihen että joutuu postikulut ensin maksamaan itse (tosin moni liike sitten ne hyvittää jahka saa viallisen tuotteen itselleen).

Tietysti on aina hyvä jos asiasta päästään puolin ja toisin joustavaan kompromissiin.


Tietenkin kauppiaalla on oikeus pyytää lähettämään tuotteet takaisin, ja firmasta ilmoitettiin selvästi että postikulut maksetaan. Siinä vaiheessa olin kuitenkin ehtinyt kokeilla uunipaahtoa ja tarjouduin ostamaan myös ne ylimääräiset raakapavut ja HB tarjosi ne ilmaiseksi, niin että minulle ei koitunut asiasta postittamisen vaivaa. Tätä voi kutsua joustavaksi kompromissiksi.
Kirjattu
Hirvi

hirvi

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 74
Vast:(Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #57 : Helmikuu 03, 2008, 20:31:24 ip »

Lainaus käyttäjältä: cartman


Koko "intoleranssi" on asia, johon olen oppinut suhtautumaan hyvin skeptisesti. Suomessa on aika vähän ihmisiä, joilla on lääketieteellisesti katsottava laktoosi-intoleranssi. Sitten on paljon ihmisiä, joille maito ei syystä tai toisesta sovi, tai ei sovi tyhjään vatsaan, tai ei aamuisin, tai ei iltaisin, tai ei jos on maasäteilyä lähellä, tai... Nyt sitten jokaista metaanin päästelijää sanotaan puhekielessä laktoosi-intolerantiksi, mikä ei tietenkään pidä paikkaansa. Moni näistä henkilöistä voi taasen käyttää kohtuullisia määriä luomumaitoa, jotkut vain täysmaitoa, jotkut maitojuomaa, jne.
Cartman


Aivan, tuttavapiiriini kuuluu muutamia ankaran intolerantteja lapsia jotka eivät kuitenkaan saa oireita suurestakaan jäätelömäärästästä.  Olen itsekin äärimmäisen jäätelötolerantti ihminen, vaikka jäätelön puuttuessa toleroin muitakin maitoja.

Palstalla on kehuttu myös uht-maidon parempaa vaahdottuvuutta, en ole itse huomannut eroa tavallisen kulautusmaidon ja uht:n välillä. ja olen siksi siirtynyt takaisin "oikeaan" tölkkimaitoon.

Kirjattu
Hirvi

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2086
Vast:(Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #58 : Helmikuu 03, 2008, 20:54:05 ip »

Menee aika pahasti jo off-topiciksi, Hasbean ja maito eivät taida kuulua samaan topiciin  :D
Anyways, Steve lupasi seuraavasta tilauksesta alennusta rikkoutuneen kahvipussin takia. Hyvää palvelua. Ja taas tuli vastaus meiliin 24 tunnin kuluessa.
Moniin suomalaisiin firmoihin saa lähettää 10 sähköpostia ja yhteenkään ei edes vastata...
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Behmor 1600 x 2

Tuomas

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 649
Vast:(Kahvi)kokemuksia HasBeanista
« Vastaus #59 : Helmikuu 04, 2008, 08:53:14 ap »

Lainaus käyttäjältä: cartman
Koko "intoleranssi" on asia, johon olen oppinut suhtautumaan hyvin skeptisesti. Suomessa on aika vähän ihmisiä, joilla on lääketieteellisesti katsottava laktoosi-intoleranssi.


Oletko lukenut yhtään tutkimusta asiasta?

Suomalaisista arviolta noin 20 % on laktoosi-intolerantteja. (tämä tieto pohjautuu tosin 1990-luvun puolivälissä tehtyyn lääketieteelliseen julkaisuun, muistelen, että nykyisin määrää pidetään isompana). Eteläamerikkalaisista niitä on 90 %. Aasialaisista samoin suurin osa.

Laktoosin sietokyky on lasten ominaisuus, joka vähenee kasvuiän lakkaamisen myötä. Tosin Suomessakin syntyy vuosittain 5-10 lasta, jotka ovat syntyessään laktoosi-intolerantikkoja, mikä on ongelma. Äidinmaidossa on seitsemän kertaa enemmän laktoosia kuin lehmänmaidossa. Oma poikani kuuluu näihin harvinaisuuksiin.

Pohjoismaiset ihmiset olemme tavallaan mutaatio, koska siedämme niin hyvin laktoosia. Lisäksi laktoosi-intoleranssia on kahta eri tyyppiä. Osalla laktaasientsyymiä kehittyy jonkin verran, jolloin elimistö sietää jonkin verran laktoosia, mikä selittää ongelmattoman maitokahvien juonnin, jos ruokavalio ei muuten paljoa laktoosia sisällä. Lisäksi on niitä, joiden elimistössä entsyymiä ei kehity lainkaan.

Itse kuulun jälkimmäiseen ryhmään ja se on ihan verikokein tutkittu. Hylamaitoa aiheuttaa sen verran ikäviä ongelmia, ettei viitsi sitä juoda. Normaalimaitoa en siedä lainkaan, menen siitä ihan sairaaksi. Onneksi nykyisin saa tuota laktoositonta maitojuomaa. Omasta lapsuudesta päälimmäisenä muistikuvana on jatkuva mahakipu, joka ilmeisesti syntyi hoitamattomasta varhain puhjenneesta laktoosi-intoleranssista.

Diagnoosini selvisi kun yhdeksänkymmentä luvun alussa selviteltiin suolistohaavauman syytä. Itse olen syntynyt 1960-luvulla, joten aika pitkään ehdin vatsaani ärsyttää. Ongelma korjaantui muutamassa vuodessa tiukalla laktoosittomalla ruokavaliolla. Mutta kyseessä ei ole mikään hömppäongelma.

Oikeassa olet siinä, että vaiva oli jossakin vaiheessa muotia. Minusta se pitäisi aina testata, ettei muutoin huonosta ruokavaliosta tulevia ongelmia laiteta maidon tiliin.
Kirjattu
"Älä paahda kahvipapujasi markkinoilla"
Etiopialainen sananlasku.
Pavoni Professional ja Ascaso i-Mini