Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Käyttökatko tulossa maanantaina 22.4.!

Kirjoittaja Aihe: Espresso- ja suodatinkahvin paahdon ero  (Luettu 20023 kertaa)

Jari

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1569
Vs: Espresso- ja suodatinkahvin paahdon ero
« Vastaus #15 : Helmikuu 14, 2014, 10:48:03 ap »

Ja ohessa kuva ko. kahvista:

Hmm, en taidakaan heti tänään lähteä Moana-ostoksille, vaan avaan sittenkin HB:n Brazil Perfetion :)

Muistinpa juuri, että eräs ystäväni taannoin hehkutteli juurikin tuota Moanaa maailman parhaaksi kahviksi. Kehotin silloin ihan ennakkoluulopohjalta pitämään matalampaa profiilia, jos ei yhtään tiedä mistä puhuu.  8)

Join tänään viimeiset 30/70:t aamulla cappuccinona. Sen verran vähän oli jäljellä, että keitin tapojeni vastaisesti singleshotin.
Sehän oli itseasiassa varsin hyvä capuccino. Oikein italialaisen makuinen (hyvässä mielessä tietenkin).

Jos sitä ei olisi niin tapoihinsa kangistunut, niin olisihan sen voinut omaa ajattelua hyväksi käyttäen tajuta aiemminkin, että noin rempseäarominen kahvi saattaapi toimia paremmin, jos sitä ei laita liikaa maidon sekaan...

Täytyypä oikein yrittää pitää tämä oivallus mielessä pidempäänkin. ;)
Kirjattu
Rocket Cellini Evoluzione + Arrarex Caravel + Niche Zero + Pharos + Lido 3 + Kanso Hiku + Aergrind + Aeropress + Cafflano Kompresso & Krinder + Clever + Kaldi Wide + Behmor 1600

Ex-machina: Isomac Venus + Granmacinino + Mazzer Mini + Quamar M80E

andy_63

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 17
Vs: Espresso- ja suodatinkahvin paahdon ero
« Vastaus #16 : Helmikuu 14, 2014, 13:45:38 ip »

Mökkielämässä (sähkötön mökki) teemme pannukahvin samasta espressopaahdosta kuin kotikoneen pressot ja capuccinot. Hyvin maistuu myös pannukahvit, sellaiset täyteläisemmät ja tummemman paahdon maut normipresidentteihin verrattuna. Filtterikoneessa ei kuitenkaan ole ihan niin hyvin toiminut, mutta voi olla jauhatuksen säädöt pielessä kun kokeilut on niin harvoin. Elikkä ei välttämättä tarvitse eri paahtoja eri valmistusmenetelmille, mikä taidettiin jo suunnilleen ekassa vastauksessa todeta.
Kirjattu