Kahvi on toki hyvin pitkälle makuasia, mutta omasta mielestäni kahvi on parhaimmillaan parin-kolmen päivän jälkeen paahdosta suurin piirtein pariin viikkoon saakka. Kuukauden vanha kahvi on jo mennyttä...
Makuasioissa absoluuttinen totuus on vaikea määritellä, joten jokainen on paras itse määrittelemään sen, mistä eniten pitää

Toki pitää huomioida myös tarjonta. Pääkaupunkiseudulla on helppo saada paahtotuoretta tavaraa, jossain muualla saattaisin ehkä toisinaan tyytyä muuhunkin. Ainakin jos postimyynnistä tilatut pavut pääsisivät katastrofimaisesti loppumaan. Tuorepaahtoja saa nykyisin kiitettävän helposti verkkokaupoista niin koti- kuin ulkomailtakin, joten jos kaupassa ei ole kuin vanhoja papuja, siihen ei ole pakko tyytyä.
Itse säilytän tuoreet pavut (pl. noin viikon käyttövara) avaamattomina pakkasessa venttiili teipattuna, jolloin ne pysyvät vähintään pari kuukautta juomakelpoisina. Sitten kun pakkaus on avattu ja otettu käyttöön, sen pakastamisesta ei ole vastaavaa iloa.