Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Pikahakua monipuolisempi haku löytyy valikon Haku-painikkeen takaa.

Kirjoittaja Aihe: Robusta  (Luettu 29367 kertaa)

PaljonMaitoa+VahvaaKahvia

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2234
  • “Black as midnight on a moonless night.” - Cooper
Vs: Robusta
« Vastaus #15 : Huhtikuu 28, 2015, 08:15:28 ap »

Uusi vaaka on tilattu. Helvetin kiinalaiset. Siinä meni monta euroa vaa'assa hukkaan! :'(

Sitä ennen arvio tsekkiläisesä halpis-robustasta (aiemmin mainittu Marila Standard 100% robusta) makuperustein.

Molemmat pavut olivat luultavasti samasta lähteestä, koska makumaailma ja erityinen koko olivat niin yhtenäiset. Halpiskopio oli paahdettu aavistuksen tummemmaksi ja siitä selkein makuerokin syntyi. Molemmat versiot myös käyttäytyivät hyvin samaan tapaan ja myllysäädöt menivät identtisinä.

Espressona kiintoisaa oli, että cremaa tuli joka säädöllä huomattavan vähän. Vähemmän kuin perus hyllyvanhalla marketti arabicalla. Täsmälleen säädettynä koko loro tuli cramana suuttimesta, mutta kupissa oli koneen pesun jälkeen cremaa hyvä kun tuplashotin peitoksi asti enää. Kiintoisa lopputulos suhteessa siihen, että robustan sanotaan tuottavan paljon cremaa. Kyseessä on joko pikkupavun laatu tai sitten suorastaan sairas idea säilyttää kahvipapuja hengittävässä paperipussissa. Pussit tuntivat jopa höttöisemmiltä kuin leipien paperipussit, jotka nekään eivät pitkään estä leipää kuivumasta käntyksi.

Turkkilaisessa kahvissa huomionarvoisaa oli, että kysessä oli ensimmäinen papu ikinä jossa Ibrikin pinnalle ei alkusekoituksen yhteydessä muodostunut minkäänlaista "vaahtoa". Ibrikin normaali loppuvaahto syntyi tavanomaisesti.

Maku oli kaikilla valmistustavoilla hyvin samankaltainen siinä mielessä, että kahvi ei maistunut oikein miltään. Aidosti mauttomin kahvi mitä olen koskaan juonut. Ihan vähän paahdon makua (kopiossa vielä hieman enemmän, muttei siinäkään paljon) ja hiukan kitkeryyttä, mutta ei sitäkään paljon. Normaali kahvin "pohja"-maku (se joka tekee cappuccinoon sen tumman pohjavivahteen), mutta sekin siis hyvin mieto. Eikä oikeasti mitään muista makuja. Mauttomuus oli silmiinpistävää. Espresso oli melkolailla pahaa vaikka yritin säätää miten. Ei sovi mauttomuus yhtään siihen juomaan. Viemäri tavaraa. Turkkilaiset olivat juotavia (teen turkkilaisen ilman sokeria) ja capuccinoon sai hyvin etenkin sen kopion tummuuden ansiosta piilotettua sen kahvin, niin että päästiin jo supertylsän mauttomaan, mutta juotavaan lopputulokseen ilman että kahvi maistui pelkästään maidolta.

Sanalla sanoen hirveää paskaa, mutta hyvin mielenkiintoista. 2,60€ kilohinta oli kyllä niin jäätävän edukas että hinta/laatu jos valitsee työvälineet oikein ei edes ollut aivan huonoin mahdollinen. Tai siis kymmenkertainen kilohintakin olisi vasta 26 euroa kilo ;D
Kirjattu
Bezzera Unica PID + OE Pharos, Aeropress + Porlex Mini, Cezve, Behmor 1600

Kaivaten muistelen vielä: Gaggia Pure ja Ascaso i-Mini

PaljonMaitoa+VahvaaKahvia

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2234
  • “Black as midnight on a moonless night.” - Cooper
Vs: Robusta
« Vastaus #16 : Lokakuu 20, 2015, 09:16:37 ap »

Ihan sillein esim. 18g purua ja 250g vettä. Paljon tulee valmista kahvia? Paljon siis jää puruihin?

Vaaka oli jo tullut aikoja sitten, mutta nyt vasta sain noita papuja lisää. Mittasin Marilan originaali pavusta, että 250g vettä (18g kahvia) tuli 198g kahvia. Pitäisikö tuon nyt sanoa jotain?
Kirjattu
Bezzera Unica PID + OE Pharos, Aeropress + Porlex Mini, Cezve, Behmor 1600

Kaivaten muistelen vielä: Gaggia Pure ja Ascaso i-Mini

Miikka

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 73
Vs: Robusta
« Vastaus #17 : Marraskuu 05, 2016, 18:05:07 ip »

Mitäs muita robusta kahveja suosittelette? Caffe Paskà on varmasti kaikille tuttu, mutta olisi mukava kokeilla muitakin.

Paskàsta puheenollen, mihin suuntaan kannattaisi kiinnittää huomiota kun Paskàn crema on tosi stiffiä ja sotkuista, latteartista on turha haaveilla. Kuitenkin kahvilassa ne saa väsättyä tähänkin papuun, selkeästi jälleen user failure  :)
Kirjattu

hsm

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 186
Vs: Robusta
« Vastaus #18 : Marraskuu 05, 2016, 19:18:10 ip »

Nomen est omen. :)
Kirjattu