Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Pikahakua monipuolisempi haku löytyy valikon Haku-painikkeen takaa.

Kirjoittaja Aihe: Silvia tuli taloon..  (Luettu 27919 kertaa)

tirofaux

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1524
  • Kahviharrastaja
Vs: Silvia tuli taloon..
« Vastaus #60 : Heinäkuu 14, 2013, 18:45:11 ip »

Silviassa höyryventtiili ei välttämättä mene kovin helposti täysin kiinni kun kone on vielä höyrytyslämmössä. Väännä venttiiliä kuitenkin sen verran kiinni kuin mahdollista. Pistä kuumavesikytkin hetkeksi päälle jolloin boileri täyttyy ja käännä kytkin pois päältä. Tämä nopeuttaa boilerin viilenemistä uuttolämpötillaan. Viilennyksen jälkeen kiristä venttiili. Venttiilin kiristys kannattaa toistaa myös aina kun koneen käynnistää pidemmän poissa päältäolon jälkeen.

Suunnilleen ainoa minulta Silviasta hajonnut osa taitaa olla juuri tuon höyryventtiilin vääntönipin sokka. Sokka on se puolikaaren ja tasaisen osan sisältävä metallipala, joka löytyy vääntönupin varren päästä. Vääntönuppia voi vetää koneesta poispäin niin se irtoaa. Korjasin katkenneen sokan kiertämällä metallin ympärille venyvää lankaa ja teippiä. Tämän seurauksena vääntönupissa on eräänlainen joustomekanismi, joka hieman mukavampi käyttää kuin alkuperäinen joustamaton versio.
Kirjattu
Silvia PID / Niche Zero .. Aeropress / Wilfa Uniform .. Gene Cafe .. tee ..

japa

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 376
Vs: Silvia tuli taloon..
« Vastaus #61 : Heinäkuu 15, 2013, 13:10:29 ip »

lisäkommenttina sanoisin, että kiristykseen ei kannata käyttää voimaa. kun silvia jäähtyy, pilli alkaa tiputtamaan riippumatta kuinka kovalla voimalla on väännetty. Voimalla korkeintaan pilaa tiivisteen. Parhaan tuloksen saa, kuten aiemminkin jo mainittu, varmistamalla venttiilin sulkinaisuus kun kone on kylmä. Tai sitten vain pariin otteeseen kääntää venttiiliä kun kone on jäähty(mässä) höyrytyslämmöistä.

Kirjattu
--
ECM Classica PID +
Mazzer Mini e

Miikka

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 73
Vs: Silvia tuli taloon..
« Vastaus #62 : Heinäkuu 15, 2013, 19:26:34 ip »

Tirofauxin ohjeet toimivat, jälleen, kiitoksia :)

Tänään sain Ascason i-minin lainaan ja ammattilaisen opastamaan koneen sekä myllyn käytössä. Nyt viimeistään huomasi että tuo Stollarin jauhatuskarkeus jättää toivomisen varaa ja Ascasolla päästiin aivan erilaisiin makuelämyksiin espresson suhteen. Oli kyllä säädettävää muissakin asioissa, mutta nyt selkeesti vaaditaan uutta myllyä pöydälle.
Kirjattu

Calix

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 63
Vs: Silvia tuli taloon..
« Vastaus #63 : Heinäkuu 15, 2013, 20:31:27 ip »

Miikka: Nyt alkoi kiinnostaa nuo myllykokemukset. Itselläni on Nuova Simonellin Oscar keittimenä ja tuo samainen Stollar myllynä. Olen pohtinut, ihan kuin sinäkin, mitä esim. Ascason mylly toisi tullessaan portaattomuutensa avulla.

Stollarin kanssa olen kyllä pärjännyt itseäni tyydyttävällä tasolla toistaiseksi, mutta enkö vain vielä tiedä jostain paremmasta?  ??? Olen viime aikoina käyttänyt Johan & Nyströmin kahveja, esim. Isola ja Bella. Isolan kanssa oikea jauhatuskarkeus Stollarissa on ollut asennossa 2 tai 3 riippuen vähän pavun iästä. Uudella Bellapussilla piti vetää vähän karkeammalle 5 ja 6 kohdille. Näillä saa n. 25 sekunnin uutolla about 50 % uuttosuhteen.

Osaatko jo lyhyellä kokemuksella kuvata, mikä muuttui kun siirryit Ascasoon ja tarkempaan säätöön?
Kirjattu
Bezzera Magica + Eureka Mignon; Hario Skerton + Aeropress; Stollar Smart Grinder + Chemex, Hario V60, Clever Dripper, mutteripannut, pressopannu ja Moccamaster

Miikka

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 73
Vs: Silvia tuli taloon..
« Vastaus #64 : Syyskuu 09, 2013, 21:48:21 ip »

Käyttääkö kukaan muuten tuota Silviaa esim. vedenkeittimenä? Melkoisen "muovisen" makuista vettä puskee tuolta pillistä ainakin omasta laitteesta.
Kirjattu