Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Pikahakua monipuolisempi haku löytyy valikon Haku-painikkeen takaa.

Kirjoittaja Aihe: Merkityskahvi  (Luettu 8075 kertaa)

Toma

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1598
Vs: Merkityskahvi
« Vastaus #15 : Elokuu 09, 2013, 10:37:23 ap »

Millaisia vakiintuneita kahvin nautiskelutilanteita olette havainneet? Eli siis toistuvan kaltainen tapahtuma, jossa kahvilla on jokin merkitys.
Tän nyt voi tulkita kait sitten kahdella tavalla.
Loppuun pitäisi kai lisätä ...jossa kahvilla on jokin merkitys nauttijalleen.
Ei kai tän tarvitse olla niin vakavaa.
Kirjattu
Friends are like cows - if you eat them, they die.

Tuomas

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 649
Vs: Merkityskahvi
« Vastaus #16 : Elokuu 09, 2013, 20:51:38 ip »

Juu, ei tarvitse olla vakavaa. Ei kai sellaista virallista nimitystä edes ole kuin merkityskahvi. Ehkä riittää jatkokommenttina tuohon suunnan muutoksen yritykseeni se, että on olemassa tilanteita, joissa kahvilla on perinteisesti jokin juomisen nautinnon ylittävä merkitys. Ja sitten on tilanteita, joissa juojalle itselleen kahvilla on erityinen merkitys. Nyt tässä on tuotu esiin niitä molempia.

Mutta jos filosofoida haluaa tässä ohessa, niin voi kai sitä pohtia mitkä asiat tekevät joistakin toistuvista kahvihetkistä muita merkityksellisemmän ja mikä se merkitys silloin on.
Kirjattu
"Älä paahda kahvipapujasi markkinoilla"
Etiopialainen sananlasku.
Pavoni Professional ja Ascaso i-Mini

tirofaux

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1524
  • Kahviharrastaja
Vs: Merkityskahvi
« Vastaus #17 : Syyskuu 29, 2013, 09:20:14 ap »

Nuuka: Kahvijuoma joka syntyy espressouuttojäämistä erityisen säästeliäisyyden hetkellä tai silloin kun on tarve ottaa raaka-aineesta irti kaikki "hyöty".

Valmistus: Syntyy normaalin espresson valumisen jälkeen. Sen sijaan että espressouutto katkaistaisiin, siirretäänkin ripeällä liikkeellä kahvinoron alle kuppi nuukakahville. Espressokuppi siirretään sivuun ja siirytään tarkkailemaan nuukan kehittymistä. Nuuka on valmis sitten kun espressokoneesta kuppiin valuva neste on kirkasta. Tällöin suunnilleen kaikki kahvipuruista irtoava (tai ainakin nestettä värjäävä) on saatu talteen nuukakahvin muodossa. Nuukakahvin tilavuus on yleensä n. 1dl jos se valmistetaan tuplaespresson jälkeen. Väri on vaaleanruskea. Pinnalta löytyy usein epäesteettinen kelluva rasvalaatta. Huom! Espressouuttoa ei saa katkaista espresson ja nuukakahvin välissä, jotta säästämisen arvoista tavaraa ei päätyisi ylivuotoventtiilin kautta espressokoneen tippakaukaloon.
Kirjattu
Silvia PID / Niche Zero .. Aeropress / Wilfa Uniform .. Gene Cafe .. tee ..

McJones

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 236
Vs: Merkityskahvi
« Vastaus #18 : Syyskuu 29, 2013, 09:23:20 ap »

Mites jos tekee kahvit knockboxista kerätystä tavarasta suodatinsuppilon kanssa? Ei vastaa nuukakahvin valmistusmetodia, mutta ei ehkä ole ihan samaa tavaraa kuin sumppikaan?
Kirjattu
Jos se vuotaa, hapota se.