Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Kahwiki on taas toiminnassa! Sen löydät täältä: http://www.ristretto.fi/w/

Kirjoittaja Aihe: Distribuutio kahvaan  (Luettu 5223 kertaa)

koomikko

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 209
Distribuutio kahvaan
« : Heinäkuu 02, 2013, 08:18:04 ap »

Tavoitteena on annostella kahvi suoraan kahvaan vario myllystä. Korit ovat stradan urallista mallia (14g ja 17g) enkä halua ottaa jousta pois käytettävyyden takia. Tämän takia korin pyörittely annostelun aikana ei oikein onnistu.

Kahvi muodostaa jauhatuksen aikana tiivimmän keon keskelle joka uuttuu hitaammin kuin reunat, jos kakku vain tasataan koriin. Olen tähän mennessä ratkaissut donitsi-mallisen uuton tai kuolleen keskustan ongelman WDT tekniikalla, missä pyörittelen viinikorkia, joka on täynnä neuloja, korin keskellä. Näin tiheämpi keskusta hajotetaan ja distribuoidaan uudelleen. Tämä tekniikka toimii ja on kohtuu nopea (n. 5s), mutta ongelma on toistettavuudessa. Välillä tulee yliuutettua keskusta ja välillä tulee taas donitsi. Tekniikka sellaisenaan on hieman turhan herkkä.

Onko teillä ideoita mitä muita tekniikoita voisi kokeilla? Tavoitteena vaivattomuus ja toistettavuus. Distribuutio tekniikan tulisi toimia ilman yliannostelua/isoa kahvikekoa.

Tällä hetkellä kokeilussa on kaareva kortin pala, joka tuntuu lupaavalta. Yhtä nopea kuin tuo WDT ja on toiminut nyt muutaman kerran. Tosin nyt on helppo papu käytössä. Myöskään annostelun vaikutuksesta tuon tekniinkan toimivuuteen ei ole kokemusta.
Kirjattu

tirofaux

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1524
  • Kahviharrastaja
Vs: Distribuutio kahvaan
« Vastaus #1 : Heinäkuu 02, 2013, 12:21:29 ip »

Onko teillä ideoita mitä muita tekniikoita voisi kokeilla? Tavoitteena vaivattomuus ja toistettavuus.

Kokeilehan tulisiko distribuutiosta tasaisempi kahvaa täristyttämällä. Mikä tahansa tärinälaite kelvannee, esim. Silvia.

Mahdolliset paakut pitänee edelleen hajoittaa muualla tapaa.
Kirjattu
Silvia PID / Niche Zero .. Aeropress / Wilfa Uniform .. Gene Cafe .. tee ..

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 844
  • mai pen rai
Vs: Distribuutio kahvaan
« Vastaus #2 : Heinäkuu 02, 2013, 14:17:38 ip »

Minullakin kun nyt on Vario, niin sanoisin, että ensimmäistä kertaa paakutus ei ole ongelma  8).

En silti ole päässyt itsepintaisesta tavastani tasoittaa kakku hyvin teräväpiikkisellä (3 piikkiä) kalanperkaushaarukalla. Se on täsmällinen ja hyvin kädessä pysyvä peli. Luulisin, että pesee parsinneulakorkin helposti.

Tämän "weissauksen" jälkeen kopautan kahvaa kumiseen tamppausmattoon ja siihen päälle "nutating"-tamppaus.

Kaikki ongelmat ovat omasta mielestäni poistuneet.

Olli
Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso

Toma

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1598
Vs: Distribuutio kahvaan
« Vastaus #3 : Heinäkuu 02, 2013, 16:43:39 ip »

Minullakin kun nyt on Vario, niin sanoisin, että ensimmäistä kertaa paakutus ei ole ongelma  8).

En silti ole päässyt itsepintaisesta tavastani tasoittaa kakku hyvin teräväpiikkisellä (3 piikkiä) kalanperkaushaarukalla. Se on täsmällinen ja hyvin kädessä pysyvä peli. Luulisin, että pesee parsinneulakorkin helposti.

Tämän "weissauksen" jälkeen kopautan kahvaa kumiseen tamppausmattoon ja siihen päälle "nutating"-tamppaus.

Kaikki ongelmat ovat omasta mielestäni poistuneet.

Olli

Ja mulla lähes sama teku. En tosin kopauta mattoon vaan kämmenen syrjään, kerta riittää, ja weissauksen hoitaa nopea korkkineulatökkiminen.
Tamppaus sama, hyväksi todettu.

Kun nyt tuli mainittua tuo helppo papu, niin siitä tuli omat kokemukset kans. Kun aiemmin oli espressopapuna SqM:n Red Brick (se aiempi versio), niin ei tarvinnut kauheammin korjailla, mut nyt Gichathainin kanssa saa olla aika tarkka, ettei lähde noro vaeltamaan.
Siksipä katsoin shotin kohdilleen, ja vaihdoin nakun yksnokkaiseen (laiska). Saa hyviä shotteja, vähemmällä tarkkaavaisuudella, eikä tartte miettiä strittaako koneen kylkeen pisarat vai ei :)
Kirjattu
Friends are like cows - if you eat them, they die.

koomikko

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 209
Vs: Distribuutio kahvaan
« Vastaus #4 : Heinäkuu 02, 2013, 18:38:50 ip »

Minullakin kun nyt on Vario, niin sanoisin, että ensimmäistä kertaa paakutus ei ole ongelma  8).

En silti ole päässyt itsepintaisesta tavastani tasoittaa kakku hyvin teräväpiikkisellä (3 piikkiä) kalanperkaushaarukalla. Se on täsmällinen ja hyvin kädessä pysyvä peli. Luulisin, että pesee parsinneulakorkin helposti.

Tämän "weissauksen" jälkeen kopautan kahvaa kumiseen tamppausmattoon ja siihen päälle "nutating"-tamppaus.

Kaikki ongelmat ovat omasta mielestäni poistuneet.

Olli

Eipä mullakaan ole ongelmaa tuon paakuttamisen suhteen. NS Oscarin sihdissä on ruuvi keskellä. En tiedä vaikuttaako se mihinkään mutta kaverin e61 koneessa ja variolla ei donitsi ongelmaa syntynyt. Ilmeisesti kevyempi tamppaus saattaisi auttaa joten sitä pitää myös kokeilla. Mun ei tarvi harrastaa nutating tamppausta koska knockin tampperi on tarkkaan mitoitettu stradan koreille.
Kirjattu

Toma

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1598
Vs: Distribuutio kahvaan
« Vastaus #5 : Heinäkuu 02, 2013, 21:01:23 ip »

...Mun ei tarvi harrastaa nutating tamppausta koska knockin tampperi on tarkkaan mitoitettu stradan koreille.
Mun ei tarvitse myöskään, sillä RegBarberin tampperini on mitoitettu just VST-sihdeilleni ;)
Mutta olenpa nyt tykästynyt tähän tyyliin.
Kirjattu
Friends are like cows - if you eat them, they die.