Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Kahwiki on taas toiminnassa! Sen löydät täältä: http://www.ristretto.fi/w/

Kirjoittaja Aihe: Aloittelija on hämmentynyt  (Luettu 9689 kertaa)

nes1909

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 22
Vs: Aloittelija on hämmentynyt
« Vastaus #15 : Toukokuu 02, 2013, 18:21:56 ip »

Ei se koko vaan se maku.  ;D Se on se tärkein. Sulla on tuo suhde aika kohillaan. Nyt voit sit kokeilla miten se pidempi tai lyhyempi eroaa ja mistä tykkäät ja miten ne vertautuvat siihen cafetorian essoon.

Mulla on kanssa ollu rockylla siellä 3-5 kieppeillä jauhatusasetus. Teräkosketus tapahtuu asetuksella 0.

No mutta hyvä kuulla että ei ole mitenkään epänormaalin alhainen tuo asetus :)

Kopauttelusta, minusta kopauttelun suurin "ongelma" on se, että sse vaikeuttaa kakun tiivistymisen hallintaa ja saattaa aiheuttaa vinoutumaa kakkuun.

Tuo on muuten totta; välillä kun on kovan tasoittelun jälkeen mennyt sitä kopauttelemaan, niin koko kakku on valahtanut vinoksi. Sitte sitä saakin kopautella edes takas vaikka kuinka, että sais taas suoraks :P Täytyy opetella pärjäämään ilman :)
Kirjattu

tirofaux

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1524
  • Kahviharrastaja
Vs: Aloittelija on hämmentynyt
« Vastaus #16 : Toukokuu 03, 2013, 10:45:43 ap »

Kun joskus harrastin koputtelua niin olin havaitsevinani että tampperilla napauttaminen on "kova" toimenpide, joka soveltuu esim. purujen tipauttamiseen sihdin reunoilta. Kädellä tapauttaminen - tai pienten täräytysten sarja - on taas "pehmeä" toimenpide, jota voi paremminkin käyttää purujen siirtämiseen. Kädella tapahtuva tapautus on luontevaa kohdentaa kädensijan päähän. Ennen tällaista tapautusta kahvaa voi kallistaa siihen suuntaan johon purujen toivoisin liikantavan.
Kirjattu
Silvia PID / Niche Zero .. Aeropress / Wilfa Uniform .. Gene Cafe .. tee ..

OskuK

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2576
Vs: Aloittelija on hämmentynyt
« Vastaus #17 : Toukokuu 03, 2013, 11:02:04 ap »

Kun joskus harrastin koputtelua niin olin havaitsevinani että tampperilla napauttaminen on "kova" toimenpide, joka soveltuu esim. purujen tipauttamiseen sihdin reunoilta. Kädellä tapauttaminen - tai pienten täräytysten sarja - on taas "pehmeä" toimenpide, jota voi paremminkin käyttää purujen siirtämiseen. Kädella tapahtuva tapautus on luontevaa kohdentaa kädensijan päähän. Ennen tällaista tapautusta kahvaa voi kallistaa siihen suuntaan johon purujen toivoisin liikantavan.

Tuota kasansijoittelua käden avulla naputtamalla kylkeen tulee harrastettua paljon, alkaen jo myllyn käynnistyessä.
Jos kopauttelu on suurennuslasin alla, kannattaa myös tarkkkailla käytöstään kahvan gruppoonlaitossa: siinäkin voi kolistaa kakun halki tai irti kahvasta...
Kirjattu
:: Astoria Gloria :: Eureka Zenith 65E :: Mahlkönig Vario ::: Aiemmin:  Nuova Simonelli Oscar :: Grinta :: Bezzera Strega ::