Eli sarjassamme tyhmiä kysymyksiä aloittelijalta

Tuli tuossa hankittua ensimmäinen laite, NS Oscar, ja nyt on tullut pari päivää harjoiteltua tuplashotteja nakukahvan kanssa. Myllyksi hankin vuoden vanhan Rockyn.
Harjoitellessa on tietty herännyt muutamia kysymyksiä.
1. Esim. tuolla kahwikissa sanotaan, että tuplaespressoon käytetään normaalisti 12-18g kahvijauhetta (vaikka jossain taisi olla että nykyään olis yleistynyt lähemmäs 20g?), ja normishottiin se 6-8g. Mutta monesti on näkynyt noissa videoissa sun muissa tyylejä, joissa filtteri laitetaan täyteen, ja siitä pyyhkäistään sitten jollain käsitekniikalla/veitsellä/luottokortilla vain pinta tasaiseksi. Näin tehdessä kuitenkin mm. nakukahvaan tulee itsellä väistämättä vähintään se 22g. Yhden shotin filtteriin jos mittaan sen 6-8g, niin koko filtteri näyttää todella tyhjältä

Jos nyt sitten kuitenkin mittaan filtteriin sen oikean grammamäärän (enkä siis laita sitä täyteen ja pyyhkäise pintaa tasaiseksi), niin miten sitten varmistetaan että se jauhe on siinä filtterissä tasaisesti reunoja myöten, kun käsittääkseni kopauttaa ei saa (aiheuttaa kanavoitumista?)

2. Kuuluuko kakun jäädä todella märäksi, vai pitäisikö se olla kuivempi? Googlettelulla löytyi äkkiseltään että sillä ei ole merkitystä onko märkä vai ei, mutta itselläni se ainakin jää lähes joka kerta todella märäksi, joskus siinä on jopa ihan vettä päällä. Onko siis normaalia vai ei? Pari kertaa on jääny semmonen nätti kiinteän näkönen kuivahko kakku, jossa kevyt ruuvin painauma. Sillon muistaakseni käytin sitä normi- eikä nakukahvaa...
3. Kahvi tulee nykyään, ensimmäisten kertojen roiskimisten jälkeen, nakukahvasta suht nätisti keskeltä yhtenä liruna (joka käsittääkseni on oikein), ja uuttosuhdekin tuntuu lähenevän vähitellen sitä haluttua. Mutta pari kertaa olen huomannut kahvikakussa siinä keskikohdan kieppeillä reiän. Onko tämä merkki jostain virheestä, esim. kanavoitumisesta?
4. Rocky paakkuuntaa todella paljon. Tai ainakin näin amatöörin silmin aika kokkareista tuntuu olevan. Ilmeisesti se paakkuntuminen on yksi tuon myllyn "ominaisuuksia", mutta silti joutuu ihmettelemään kuuluko sen ihan noin paljon paakkuuntaa

Tähän on toki varmasti melko vaikeaa vastata ilman esimerkkikuvaa...Tarkoituksena olisi joka tapauksessa vaihtaa siihen uudet levyt viikonloppuna...
Tässäpä nyt joitakin mieleen tulleita juttuja...
Ai niin, ja vaahdottaminen ei onnistu millään

Vaahtoa tuntuu tulevan todella ohut kerros maidon jäädessä suurimmaksi osaksi nestemäiseen muotoon...Ilmeisesti pitäisi antaa ilmaa lisää?