Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.

Kirjoittaja Aihe: Kahviaiheisia artikkeleita  (Luettu 37809 kertaa)

anis

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 12
Vs: Kahviaiheisia artikkeleita
« Vastaus #45 : Marraskuu 02, 2015, 14:49:42 ip »

Kirjattu

PaljonMaitoa+VahvaaKahvia

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2208
  • “Black as midnight on a moonless night.” - Cooper
Vs: Kahviaiheisia artikkeleita
« Vastaus #46 : Marraskuu 16, 2015, 09:44:53 ap »

Kahvin kemiaa ja uuttokoe:
http://molekyyligastronomia.fi/kahvilla-pauligilla/

"Optimaaliseksi väitetty noin 91-94 astetta näytti saavan eniten tykkäämispisteitä."

Uuttokoe on aika tyhjä arpa, kun eipä tuo koe oikein mitään kerro veden lämmön pudottamisen vaikutuksesta kahvin makuun jos uuttoa ei yhtään kompensoida ajalla tai jauhatuksella. Aliuutettu kahvi on aliuutettua kahvia. Sama koe kolminkertaisella uuttoajalla ja hienommalla jauhatuksella olisi tuottanut aivan erilaisen "optimaalisen uuttolämpötilan".

Löysin tuollaisen tuolta blogin kommenteista:
"Yritin käydä vastaamassa tuolla ristretto-sivulla heidän kommentteihinsa, mutta en sitten alkanut rekisteröityä sinne. Sen verran kuitenkin kommentoin, että me tosiaan pyrimme MG klubissa aina ottamaan jonkin yksittäisen muuttujan tarkastelun kohteeksi ja sitten testaamaan sen vaikutusta tuotteen ominaisuuksiin. Tässäkin testissä kiinnostavimpia tuloksia ovat vaikutuksen ominaisuuksien muutoksiin. Miellyttävyystulokset otetaan aina mukaan mielenkiinnosta, mutta niiden tulosten merkitys rajoittuu aina vain kyseisen raadin mieltymysten kartoitukseen. Jokin toinen raati antaisi ehkä ihan erilaiset tykkäämispisteet. Täytyy jatkossa vielä tarkemmin erotella nämä kaksi asiaa: objektiiviset ominaisuudet ja subjektiiviset mielipiteet ja mieltymykset." Anu Hopia - 7.11.2015 at 17:14
Kirjattu
Bezzera Unica PID + OE Pharos, Aeropress + Porlex Mini, Cezve, Behmor 1600

Kaivaten muistelen vielä: Gaggia Pure ja Ascaso i-Mini

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 822
  • mai pen rai
Vs: Kahviaiheisia artikkeleita
« Vastaus #47 : Marraskuu 16, 2015, 13:03:31 ip »

Suolaa, suolaa, enemmän suolaa...

http://www.stara.fi/2015/11/01/maistuuko-kahvi-kitkeralle/

Kokeilin ja ei sopinut ainakaan mun suuhun passelilta. Laitoin espressoon ja pilalle meni, vaikka laitoin vain vähän.
Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso

Toma

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1490
    • Nonsensopedia
Vs: Kahviaiheisia artikkeleita
« Vastaus #48 : Tammikuu 18, 2016, 18:04:00 ip »

Törmäsin hetki sitten Kahvikompassiin.
Ajattelin linkin jakaa tännekin.

http://www.baristahustle.com/the-coffee-compass/
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 19, 2016, 00:57:14 ap kirjoittanut Toma »
Kirjattu
Friends are like cows - if you eat them, they die.
blog-Nonsensopedia-

PaljonMaitoa+VahvaaKahvia

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2208
  • “Black as midnight on a moonless night.” - Cooper
Vs: Kahviaiheisia artikkeleita
« Vastaus #49 : Tammikuu 19, 2016, 08:08:24 ap »

Törmäsin hetki sitten Kahvikompassiin.
Ajattelin linkin jakaa tännekin.

http://www.baristahustle.com/the-coffee-compass/

Vaikuttaa ihan hyvältä, mutta kuka lisäsii sen kolmannen ulottuvuuden, eli veden lämpötilan tohon?
Kirjattu
Bezzera Unica PID + OE Pharos, Aeropress + Porlex Mini, Cezve, Behmor 1600

Kaivaten muistelen vielä: Gaggia Pure ja Ascaso i-Mini

Joona_s

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 933
Vs: Kahviaiheisia artikkeleita
« Vastaus #50 : Tammikuu 19, 2016, 11:11:01 ap »

Vaikuttaa ihan hyvältä, mutta kuka lisäsii sen kolmannen ulottuvuuden, eli veden lämpötilan tohon?

No ei varmaan Perger ainakaan. "Heidän" edustamana kahviparadigmana on, että suodatinkahvin kanssa käytetään niin kuumaa vettä kuin mahdollista eikä näprätä "76,25 -asteisten ja 19,05s bloom/ 16,91 g kahvia/ 187,2 g vettä" -touhujen kanssa :)

Kirjattu
"We sales specialty coffee"

PaljonMaitoa+VahvaaKahvia

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2208
  • “Black as midnight on a moonless night.” - Cooper
Vs: Kahviaiheisia artikkeleita
« Vastaus #51 : Tammikuu 19, 2016, 11:14:19 ap »

"Heidän" edustamana kahviparadigmana on, että suodatinkahvin kanssa käytetään niin kuumaa vettä kuin mahdollista

Ymmärrän. Ymmärrän. Sama ku sulla.
Kirjattu
Bezzera Unica PID + OE Pharos, Aeropress + Porlex Mini, Cezve, Behmor 1600

Kaivaten muistelen vielä: Gaggia Pure ja Ascaso i-Mini

Joona_s

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 933
Vs: Kahviaiheisia artikkeleita
« Vastaus #52 : Tammikuu 19, 2016, 16:55:58 ip »

Ymmärrän. Ymmärrän. Sama ku sulla.

No mä oon keskitien mies ja riittää että vesi on kuumaa. :)
Kirjattu
"We sales specialty coffee"

Jani73

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 171
Vs: Kahviaiheisia artikkeleita
« Vastaus #53 : Tammikuu 24, 2016, 16:28:32 ip »

Ja tässä olisi espresso kompassi

http://www.baristahustle.com/the-espresso-compass/
Kirjattu

Jani73

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 171
Vs: Kahviaiheisia artikkeleita
« Vastaus #54 : Tammikuu 31, 2016, 14:52:51 ip »

Suolaa, suolaa, enemmän suolaa...

http://www.stara.fi/2015/11/01/maistuuko-kahvi-kitkeralle/
Jutusta sai käsityksen että tuo olisi jotain uutta. Hui hai, ikivanha toimiva konsti.
Kirjattu

migu2

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1993
Vs: Kahviaiheisia artikkeleita
« Vastaus #55 : Tammikuu 31, 2016, 15:32:38 ip »

Hyi hemmetti, joskus vahingossa mennyt suolaa kahviin. Oma ainoa toimiva vinkkini on että valmista tarpeeksi hyvää kahvia   8)
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Wilfa CGR-1 + Hario Skerton + Behmor 1600

PaljonMaitoa+VahvaaKahvia

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2208
  • “Black as midnight on a moonless night.” - Cooper
Vs: Kahviaiheisia artikkeleita
« Vastaus #56 : Tammikuu 31, 2016, 15:39:36 ip »


Oma ainoa toimiva vinkkini on että valmista tarpeeksi hyvää kahvia

Oikeastihan tämä on se fiksu keino ja ei edes niin vaikea lopulta.

Toisaalta voidaan sitten erikseen esittää vielä se kysymys, että jos on tehnyt vahingossa pahaa kahvia, niin voiko sitä suolalla oikeasti yhtään pelastaa. Ja jos voi niin millaista voi? Voisiko esim. yliuuttunutta kahvia parantaa yhtään sillä suolaripaulsella oikeasti?
Kirjattu
Bezzera Unica PID + OE Pharos, Aeropress + Porlex Mini, Cezve, Behmor 1600

Kaivaten muistelen vielä: Gaggia Pure ja Ascaso i-Mini

Jani73

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 171
Vs: Kahviaiheisia artikkeleita
« Vastaus #57 : Tammikuu 31, 2016, 16:36:07 ip »

No en mä nyt oikeasti suolaa itse käytä, olen vain pari kertaa kokeillut miten se vaikuttaa makuun. Ja sitä ei todellakaan tarvita paljon pehmentääkseen kitkerän kahvin makua. Vaikea sanoa voiko sillä pelastaa, ehkä korjata hieman makua.
Kirjattu

Jani73

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 171
Kirjattu

Joona_s

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 933
Vs: Kahviaiheisia artikkeleita
« Vastaus #59 : Helmikuu 03, 2016, 22:03:43 ip »

Kirjattu
"We sales specialty coffee"