Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Pikahakua monipuolisempi haku löytyy valikon Haku-painikkeen takaa.

Kirjoittaja Aihe: Kaffa Roastery Special Roast Espresso - metallinen maku???  (Luettu 18802 kertaa)

pthim

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 11
Kaffa Roastery Special Roast Espresso - metallinen maku???
« : Huhtikuu 15, 2013, 19:19:03 ip »

Tuli tilattua otsikonmukainen espresso ja useammat shotit on tullut tehtyä. Ensimmäinen shotti meni vähän laihaksi (80ml, 25sek) ja maku oli aika neutraali, ihan ok.

Tämän jälkeen pyrin tekemään kahvin paketin suositusohjeen mukaisesti, joka menee seuraavasti:
- 18,5g kahvia
- 94'c
- uuttoaika 30s
- kahvia kupissa 29g

Ensinnäkin ohjeessa ihmetyttää suuresti tuo 29g - kai se on 2x 29g? Nimittäin tuolla n. 2x 29g tuplalla vahvuus oli vähintäänkin riittävä. Ohjeesta poiketen kahvia oli n. 16g. Keittimenä Silvia. Lämpötila pitäisi olla aika lähelle tuota, kun vähän surffailtiin.

Laihaksi menneen espresson maku oli tosiaan suhteellisen neutraali, mutta kun shotti meni tiukemmaksi, muuttui maku todella metalliseksi! En tiedä osasinko (tai osasimmeko, maistajia kun oli muutama) varmasti tulkita maun metalliseksi, mutta hyvin erikoinen/(paha?) se oli. Se ei ainakaan ollut pussin esittelytekstin mukainen, eli keskitäyteläinen ja makuina banaania ja maitosuklaata.

Tehtiin pari napsua tiukemmalla säädöllä shotti uudestaan ja metallinen maku tuntui vain vahvistuvan (55ml, 30sek).

Tässä kahviharrastuksen alkutaipaleella on keritty harjoittelemaan Arcaffen Mokacremalla ja Rotondalla, Lucaffen musta ja punainen sekä Silvian mukana tulleella Mo'ka kahveilla. Kaikki em. kahvit ovat olleet hyviä mauiltaan, mutta tämä on ensimmäinen kahvi joka tuntuu todella erikoisen makuiselta ja en usko, että tämän ihan tällaiselta pitäisi maistua. Itseasiassa Silvian mukana tullut Mo'ka oli todella asiallisen makuista, ehkä jopa parasta näistä.

Itseasiassa Arcaffen Rotonda ja Lucaffen punainen (joissa molemmissa on 20% robustaa) ovat maistuneet parhaimmilta. Lieneekö kyseessä harjaantumaton makuaisti vai miksi nämä sekoitukset maistuvat paremmilta? :) Kaikki kun tuntuvat fanittavan 100% arabica-kahveja.

Onko ideoita, että mistä tällainen metallinen maku voi tulla?

Teimme juuri ennen tätä kahvia Mo'ka pavuista espressot ja maku oli erinomainen. Kahvi oli nimenomaan tämä Silvian mukana tullut, josta ei ilmene lainkaan mitä papuja se sisältää ja missä suhteessa. Tätä arvuuteltiin jossain netissäkin, mutta se taisi jäädä vain arvailuihin. Tietääkö joku täällä mitä siinä voisi olla, että osaisi tilata jotain samankaltaista?

Vaikka harrastus onkin alkutaipaleella, pitäisi Silvian käyttö olla jo aika hyvin hallussa intensiivisten harjoittelusessioiden jälkeen. Lisäksi olen lukenut netistä paljon vinkkejä. Kaikki muut kahvit ovat maistuneet varsin hyviltä, joten on vaikea uskoa että tässä on mitään ihan fataalia user erroria.
Kirjattu

Joona_s

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 934
Vs: Kaffa Roastery Special Roast Espresso - metallinen maku???
« Vastaus #1 : Huhtikuu 15, 2013, 20:35:59 ip »

Kyllä se on 29 grammaa kokonaisuudessaan. 58 grammaa alkaa olemaan jo hyvinkin lungo. Miten muuten kuvailisit kahvin makua?

Metallinen maku saattaa johtua ihan uudesta koneesta tai tulevasta flunssasta.

Itse sanoisin että juuri tuollaiset lungot maistuvat metallisilta ja hieman kitkerältä (sour niinku enkux, suomen kielessä ei ole oikein sanaa tuolle).
Kirjattu
"We sales specialty coffee"

pthim

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 11
Vs: Kaffa Roastery Special Roast Espresso - metallinen maku???
« Vastaus #2 : Huhtikuu 15, 2013, 20:49:22 ip »

Kyllä se on 29 grammaa kokonaisuudessaan. 58 grammaa alkaa olemaan jo hyvinkin lungo. Miten muuten kuvailisit kahvin makua?

Metallinen maku saattaa johtua ihan uudesta koneesta tai tulevasta flunssasta.

Itse sanoisin että juuri tuollaiset lungot maistuvat metallisilta ja hieman kitkerältä (sour niinku enkux, suomen kielessä ei ole oikein sanaa tuolle).

Voi olla että en nyt ymmärrä jotain, mutta eikös espresson perusohjeena käytetä sitä, että 7 grammasta kahvia pitäisi tulla n. 30ml nestettä ja 14 grammasta 60ml vai olenko ymmärtänyt nyt jotain pahasti väärin? Ilmeisesti lopputuotteen grammat eivät ole sama asia kuin millilitrat? Tämä on vähän epäselvää meikäläiselle.

Tuota metallista makua ei ole tullut lainkaan lukuisissa muissa espressoissa, eikä sitä tullut myöskään edellisillä pavuilla. Maistajia oli myös kaksi ja molempien mielestä se oli täyttä kuraa, maku oli happaman metallinen. Vaikea kuvailla....
Kirjattu

Toma

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1598
Vs: Kaffa Roastery Special Roast Espresso - metallinen maku???
« Vastaus #3 : Huhtikuu 15, 2013, 21:04:34 ip »

Tällänen makuympyrä on ihan kiva, linkki

Sit vanha kunnon brewing ratios Home Baristan sivuilla, linkki.

Niin, ja ei ml:iä oikein saa vaa'alla punnittua, punnitse vain grammoina, niin helpommin selviät.

Kokeile saada tuo n.30g juomaa 18½g:stä purua, niin kerro sitten miltä maistui ja saitko mahdutettua tuohon valuma-aikaan sovitettua.
Itse tuota juopotelleena olen siitä pitänyt, kotona tehtynä ja paikan päällä juotuna.
Kirjattu
Friends are like cows - if you eat them, they die.

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: Kaffa Roastery Special Roast Espresso - metallinen maku???
« Vastaus #4 : Huhtikuu 15, 2013, 21:15:59 ip »

Voi olla että en nyt ymmärrä jotain, mutta eikös espresson perusohjeena käytetä sitä, että 7 grammasta kahvia pitäisi tulla n. 30ml nestettä ja 14 grammasta 60ml vai olenko ymmärtänyt nyt jotain pahasti väärin? Ilmeisesti lopputuotteen grammat eivät ole sama asia kuin millilitrat? Tämä on vähän epäselvää meikäläiselle.

Viittaat tuossa siihen "perinteiseen" italialaiseen määritelmään. Siinäkään tuo 30ml ei ole nestettä vaan kohtuullisen iso osa siitä on cremaa (ja tätä hyvinkin vaihteleva määrä pavusta ja niiden iästä riippuen). Lisäksi neste kupissa ei ole vettä (1g=1ml suurinpiirtein +4 asteisella vedellä).

Siksipä nykyisin suositaan grammojen käyttöä, koska se on tarkempaa. Noin 50% suhteella saat aika lailla tuota italialaista käytäntöä vastaavan juoman vahvuudeltaan (tai tässä olisi parempi käyttää sanaa "paksuudeltaan" - kyse ei ole niinkään maun voimakkuudesta vaan enemmänkin nesteen fyysisestä tuntumasta). Tuohon 50% pääset siis esim. 16g jauhetta, josta teet kokonaisuudessaan 32g juomaa. Kaffalla tuo suohde on noin 63%, mikä tunnetaan nimeltä ristretto.

Huomaa, että se miten aistit kahvin maun voi muuttua hyvinkin radikaalisti tuon suhteen myötä. Eli pitkäksi vedetty juoma voi maistua aivan hirvittävältä, kun taas siitä hikisesti tiristetty tilkka voi olla oikein nautittavaa (johtuu yksinkertaisesti siitä miten suusi ja nenäsi käsittelee tiiviimmän juoman). Nyt siis olet valmistanut pitkänä juomaa jonka ohjeessa lukee että tiristä...
Kirjattu

pthim

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 11
Vs: Kaffa Roastery Special Roast Espresso - metallinen maku???
« Vastaus #5 : Huhtikuu 15, 2013, 21:16:54 ip »

Tällänen makuympyrä on ihan kiva, linkki

Sit vanha kunnon brewing ratios Home Baristan sivuilla, linkki.

Niin, ja ei ml:iä oikein saa vaa'alla punnittua, punnitse vain grammoina, niin helpommin selviät.

Kokeile saada tuo n.30g juomaa 18½g:stä purua, niin kerro sitten miltä maistui ja saitko mahdutettua tuohon valuma-aikaan sovitettua.
Itse tuota juopotelleena olen siitä pitänyt, kotona tehtynä ja paikan päällä juotuna.

No millilitroja en ole paljoa punninnut(???), vaan mitannut kun olen valuttanut kahvin shottilaseihin joissa näkyy millilitrat. En ole siis valmista tuotetta punninnut, vaan seurannut millilitroja. Tuon taulukonkin mukaan millilitrat osuivat ihan kohdilleen. Eli tuo n. 30g valmista juomaa on ollut varmaan hyvin lähellä.

Samalla kaavalla (millilitroja seuranneena) espressot ovat olleet varsin hyviä, jos ei lasketa ensimmäisten päivien harjoittelua.

Se oli mulla väärää tietoa, kun luulin että 1 ml = n. 1g ja sen takia tuon kyssärin heitinkin. Mutta silti vaikka tuo olikin väärää tietoa, on kahvit osuneet varmasti hyvin lähelle oikeaa millilitroja seuranneena.
Kirjattu

Joona_s

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 934
Vs: Kaffa Roastery Special Roast Espresso - metallinen maku???
« Vastaus #6 : Huhtikuu 15, 2013, 21:18:53 ip »

Voi olla että en nyt ymmärrä jotain, mutta eikös espresson perusohjeena käytetä sitä, että 7 grammasta kahvia pitäisi tulla n. 30ml nestettä ja 14 grammasta 60ml vai olenko ymmärtänyt nyt jotain pahasti väärin? Ilmeisesti lopputuotteen grammat eivät ole sama asia kuin millilitrat? Tämä on vähän epäselvää meikäläiselle.

Tuota metallista makua ei ole tullut lainkaan lukuisissa muissa espressoissa, eikä sitä tullut myöskään edellisillä pavuilla. Maistajia oli myös kaksi ja molempien mielestä se oli täyttä kuraa, maku oli happaman metallinen. Vaikea kuvailla....

Olet ymmärtänyt aivan oikein mutta lähteesi on valitettavasti ollut väärä. Ehkä suurin yksittäinen askel kahvikulttuurin kehityksessä tapahtuisi, jos tuo tyhmä nyrkkisääntö seitsemästä grammasta unohdettaisiin kokonaan ja sen sijaan käytettäisiin kulloiselle kahville sopivia annostuksia ja lopetettaisiin millilitrojen tuijottaminen.

Grammat eivät ole sama asia kuin millilitrat. Toiset kahvit ovat hyvin kuohuvaisia ja näin ollen kevyempiä verrattuna toisiin kahveihin. Tuo happaman metallinen vastaa aika hyvin sitä mitä hain takaa lungo-kuvailullani. Maistamatta tuota kaffan kahvia, uskon sen kuitenkin eroavan Lucaffeista ja muista mainitsemistasi kahveista kuin yö ja päivä ollen tod. näk. hapokkaampi. Italialaisien kahvien hyvä puoli on, että niitä on hyvin vaikea saada menemään täysin pilalle. Kyynisemmät voisivat myös todeta, että juuri tämän ominaisuuden takia niistä on myös mahdotonta saada mitään kiinnostavaa irti. Modernimmat kahvit, kuten kaffan blendi, taas ovat kranttuja valmistamisen suhteen ja päätyvät joko happamiksi tai karvaiksi ellei valmistamisessa osuta juuri oikeaan väliin.

Kuten Jussi tuossa jo neuvoikin, niin kiristä ensin uuttoa niin että saat n. 30 gramman shotin ja sitten palataan asiaan :) Myös linkattu makuympyrä ja uuttosuhde-säie kannattaa lukea ajatuksella läpi, ellet vielä sitä ole tehnyt. Lisäksi täällä on "shotin säätämisen perusteet"-säie, joka kannattaa lukea ajatuksella läpi muutamaankin kertaan.

Mutta silti vaikka tuo olikin väärää tietoa, on kahvit osuneet varmasti hyvin lähelle oikeaa millilitroja seuranneena.

Vaikka millilitrat epäilemättä ovat olleet täsmälleen sitä mitä sanoit, ei niistä kuitenkaan voi päätellä vielä painoa grammoissa. Lisäksi pitää muistaa, että grammoja ja millilitrojakin tärkeämpää on uuton laatu: on monta tietä saavuttaa jokin ennaltamäärätty luku.

EDIT: JiiTeetä ja Tomaa tässä hännystellään.. 
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 15, 2013, 21:24:35 ip kirjoittanut Joona_s »
Kirjattu
"We sales specialty coffee"

pthim

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 11
Vs: Kaffa Roastery Special Roast Espresso - metallinen maku???
« Vastaus #7 : Huhtikuu 15, 2013, 21:21:09 ip »

Viittaat tuossa siihen "perinteiseen" italialaiseen määritelmään. Siinäkään tuo 30ml ei ole nestettä vaan kohtuullisen iso osa siitä on cremaa (ja tätä hyvinkin vaihteleva määrä pavusta ja niiden iästä riippuen). Lisäksi neste kupissa ei ole vettä (1g=1ml suurinpiirtein +4 asteisella vedellä).

Siksipä nykyisin suositaan grammojen käyttöä, koska se on tarkempaa. Noin 50% suhteella saat aika lailla tuota italialaista käytäntöä vastaavan juoman vahvuudeltaan (tai tässä olisi parempi käyttää sanaa "paksuudeltaan" - kyse ei ole niinkään maun voimakkuudesta vaan enemmänkin nesteen fyysisestä tuntumasta). Tuohon 50% pääset siis esim. 16g jauhetta, josta teet kokonaisuudessaan 32g juomaa. Kaffalla tuo suohde on noin 63%, mikä tunnetaan nimeltä ristretto.

Huomaa, että se miten aistit kahvin maun voi muuttua hyvinkin radikaalisti tuon suhteen myötä. Eli pitkäksi vedetty juoma voi maistua aivan hirvittävältä, kun taas siitä hikisesti tiristetty tilkka voi olla oikein nautittavaa (johtuu yksinkertaisesti siitä miten suusi ja nenäsi käsittelee tiiviimmän juoman). Nyt siis olet valmistanut pitkänä juomaa jonka ohjeessa lukee että tiristä...

Jep kuten tuossa edellisessä viestissä laitoin, on mittailut tapahtunut millilitroina. Tiesin, ettei se ole niin tarkka, mutta en myöskään aavistellut että tuo paino ei mene kovinkaan lähelle samassa suhteessa tilavuuden kanssa.

Anyway, uskoisin lopputuotteen olleen silti aika lähellä optimaalista, vaikka millilitroja seuranneena ei niin tarkkaa olekaan. Tehtiin kuitenkin useampi erilainen versio, eli 50ml (tuplashotti) aina 70ml asti.
Kirjattu

pukinmäestä

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 81
Vs: Kaffa Roastery Special Roast Espresso - metallinen maku???
« Vastaus #8 : Huhtikuu 15, 2013, 21:22:26 ip »

... Lieneekö kyseessä harjaantumaton makuaisti vai miksi nämä sekoitukset maistuvat paremmilta? :) Kaikki kun tuntuvat fanittavan 100% arabica-kahveja...

-
Muutama äänekäs yangsteri foorumilla näin kirjoittaa. Me Muut foorumilla olemme avoimia robusta- kahvikokemuksille
Kirjattu

pthim

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 11
Vs: Kaffa Roastery Special Roast Espresso - metallinen maku???
« Vastaus #9 : Huhtikuu 15, 2013, 21:32:18 ip »

Olet ymmärtänyt aivan oikein mutta lähteesi on valitettavasti ollut väärä. Ehkä suurin yksittäinen askel kahvikulttuurin kehityksessä tapahtuisi, jos tuo tyhmä nyrkkisääntö seitsemästä grammasta unohdettaisiin kokonaan ja sen sijaan käytettäisiin kulloiselle kahville sopivia annostuksia ja lopetettaisiin millilitrojen tuijottaminen.

Grammat eivät ole sama asia kuin millilitrat. Toiset kahvit ovat hyvin kuohuvaisia ja näin ollen kevyempiä verrattuna toisiin kahveihin. Tuo happaman metallinen vastaa aika hyvin sitä mitä hain takaa lungo-kuvailullani. Maistamatta tuota kaffan kahvia, uskon sen kuitenkin eroavan Lucaffeista ja muista mainitsemistasi kahveista kuin yö ja päivä ollen tod. näk. hapokkaampi. Italialaisien kahvien hyvä puoli on, että niitä on hyvin vaikea saada menemään täysin pilalle. Kyynisemmät voisivat myös todeta, että juuri tämän ominaisuuden takia niistä on myös mahdotonta saada mitään kiinnostavaa irti. Modernimmat kahvit, kuten kaffan blendi, taas ovat kranttuja valmistamisen suhteen ja päätyvät joko happamiksi tai karvaiksi ellei valmistamisessa osuta juuri oikeaan väliin.

Kuten Jussi tuossa jo neuvoikin, niin kiristä ensin uuttoa niin että saat n. 30 gramman shotin ja sitten palataan asiaan :) Myös linkattu makuympyrä ja uuttosuhde-säie kannattaa lukea ajatuksella läpi, ellet vielä sitä ole tehnyt. Lisäksi täällä on "shotin säätämisen perusteet"-säie, joka kannattaa lukea ajatuksella läpi muutamaankin kertaan.

Oi oi... uutta vastausta tulee kun edelliseen vastaaminen on vielä kesken :)

Kiitos vinkeistä, ehkä pitää unohtaa ne millilitrat, vaikka antaa ne sentään JOTAIN suuntaa. Etenkin jos on tutut pavut, niin siitä pystyy aika hyvin arvioimaan ilman punnitsemista, että menikö metsään.

Nyt tehdään kuitenkin niin, että mä valmistan tuosta ton ohjeen mukaisen 29g (tai oikeastaan n. 25g, koska Silviaan ei taida paljon yli 16g mennä) ja palaamme asiaan. Sillä nyt ei liene merkitystä, jos teen 16g/25g kun ohjeistus on 18,5g/29g.

Se meni nyt hiukan ohi, että mistä tuo 63% ristretto tulee?
Kirjattu

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: Kaffa Roastery Special Roast Espresso - metallinen maku???
« Vastaus #10 : Huhtikuu 15, 2013, 21:34:57 ip »

Se meni nyt hiukan ohi, että mistä tuo 63% ristretto tulee?

Kurkkaa tuo Toman linkki:

Sit vanha kunnon brewing ratios Home Baristan sivuilla, linkki.
Kirjattu

Joona_s

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 934
Vs: Kaffa Roastery Special Roast Espresso - metallinen maku???
« Vastaus #11 : Huhtikuu 15, 2013, 21:40:05 ip »

Oi oi... uutta vastausta tulee kun edelliseen vastaaminen on vielä kesken :)

Kiitos vinkeistä, ehkä pitää unohtaa ne millilitrat, vaikka antaa ne sentään JOTAIN suuntaa. Etenkin jos on tutut pavut, niin siitä pystyy aika hyvin arvioimaan ilman punnitsemista, että menikö metsään.

Nyt tehdään kuitenkin niin, että mä valmistan tuosta ton ohjeen mukaisen 29g (tai oikeastaan n. 25g, koska Silviaan ei taida paljon yli 16g mennä) ja palaamme asiaan. Sillä nyt ei liene merkitystä, jos teen 16g/25g kun ohjeistus on 18,5g/29g.

Se meni nyt hiukan ohi, että mistä tuo 63% ristretto tulee?
Vastauskilpailun kuumetessa nokitan JiiTeetä antamalla valmiiksi pureskeltuja vastauksia :)

Kyllä sillä valitettavasti voi olla "merkitystä". 16 grammaa jää väistämättä kevyemmäksi kuin 18,5 grammaa vaikka shottia hieman lyhentäisikin. Tämä voi tietenkin olla hyväkin asia, että siitä sitten yrittämään vaan.

63% tulee seuraavasta matemaattisesta manooverista, jonka pelaajat on draftattu esittämästäsi reseptistä:

18,5/29*100=63(%)

Kirjattu
"We sales specialty coffee"

pthim

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 11
Vs: Kaffa Roastery Special Roast Espresso - metallinen maku???
« Vastaus #12 : Huhtikuu 15, 2013, 21:45:10 ip »

Vastauskilpailun kuumetessa nokitan JiiTeetä antamalla valmiiksi pureskeltuja vastauksia :)

Kyllä sillä valitettavasti voi olla "merkitystä". 16 grammaa jää väistämättä kevyemmäksi kuin 18,5 grammaa vaikka shottia hieman lyhentäisikin. Tämä voi tietenkin olla hyväkin asia, että siitä sitten yrittämään vaan.

63% tulee seuraavasta matemaattisesta manooverista, jonka pelaajat on draftattu esittämästäsi reseptistä:

18,5/29*100=63(%)


Päädyin tähän matemaattiseen ihmeeseen itsekin juuri. En silti ymmärrä, että miksi se poikkeaa tai jää kevyemmäksi, jos pidän suhteen samassa, eli lopullinen määrä olisi sen n. 25 grammaa?

Eikös se mene ihan samalla tavalla, jos tekisin tuon sinkkuna
Kirjattu

Joona_s

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 934
Vs: Kaffa Roastery Special Roast Espresso - metallinen maku???
« Vastaus #13 : Huhtikuu 15, 2013, 22:00:07 ip »

Päädyin tähän matemaattiseen ihmeeseen itsekin juuri. En silti ymmärrä, että miksi se poikkeaa tai jää kevyemmäksi, jos pidän suhteen samassa, eli lopullinen määrä olisi sen n. 25 grammaa?

Eikös se mene ihan samalla tavalla, jos tekisin tuon sinkkuna

Uuttosuhteet tai mitkään numerot eivät ole täydellinen keino vangita kaikkea mitä espressouutossa tapahtuu. Jos kyse olisi suodatinkahvista, niin reseptien skaalaus olisi no problemo mutta espresson kanssa asiat monimutkaistuvat. Siksipä konvergoituvan evidenssin pohjalta uskon, että annostus vaikuttaa juomaan aina tavalla, johon ei pysty juoman pituutta/painoa säätelemällä vaikuttamaan. Jos ei olisi näin, niin joisin onnellisena 25 gramman annostuksella tehtyjä tasaisesti uuttuneita espressoja tuopista.
Kirjattu
"We sales specialty coffee"

Toma

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1598
Vs: Kaffa Roastery Special Roast Espresso - metallinen maku???
« Vastaus #14 : Huhtikuu 15, 2013, 22:17:05 ip »

Jos ei olisi näin, niin joisin onnellisena 25 gramman annostuksella tehtyjä tasaisesti uuttuneita espressoja tuopista.
Daysaver :D
Kirjattu
Friends are like cows - if you eat them, they die.