Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.

Kirjoittaja Aihe: Kahvimarkkinoiden nykytila  (Luettu 11280 kertaa)

peaberry

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1
Kahvimarkkinoiden nykytila
« Vastaus #15 : Elokuu 10, 2007, 17:23:19 ip »

Ihan vain pikaiseen tuosta kommentista etta eiko kahvilanomistajat voi oppia paahtamista ja nain tarjota tuoretta kahvia..

Voivat joo, mutta paahtaminen ei tarkoita sita etta laitetaan paahdin paalle ja paahdetaan tietty aika ja otetaan paahdetut pavut laitteesta pois.. kahvin paahtamiseen vaikuttaa moni asia alkaen pavun koosta, kosteuspitoisuudesta ym. Ja lisaksi tietysti ne paahtoasteet viela siihen paalle. Olisi tosi hienoa jos tuoretta kahvia saisi joka kahvilasta, mutta kaytannossa tama vaatisi paljon koulutusta ja myos intoa kahvilanpitajilta. Mina olen paahtanut kahvia kolmisen vuotta ja vielakin hirvittaa miten paljon on oppimista, lisaksi viela maistaminen ja barista jutut paalle... Tosin samoin sanovat 20 vuotta alalla olleet kahvin todella taitavat...
Kirjattu

Mighty

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 55
Vast:Kahvimarkkinoiden nykytila
« Vastaus #16 : Elokuu 24, 2007, 13:24:05 ip »

Lainaus käyttäjältä: jiitee
Lainaus käyttäjältä: Benbenso
Mitä olette mieltä, onko paahtaminen niin vaikeaa, ettei sitä todella kahvista kiinnostunut kahvilanpitäjä oppisi?

Itse luulen, että ei ole.


Näin minustakin.

Ja olisihan noita paahtimia tarjolla kahvilanpitäjille. Sattumalta toissapäivänä törmäsin tänne. Tuolta olisi saatavilla paahtimia mm. kapasiteeteille 100-500g, 2kg, 5-10kg ja ihan Suomesta siis. Hinnoista en tiedä sen tarkemmin kuin että tuolle pienimmälle löytyi netistä arvio 3000? pintaan. Eli ei noissa hintaluokka ole ihan mahdoton, varsinkaan verrattuna "kahvilatason" espressolaitteisiin...

(Järeämpääkin laitteistoa olisi saatavilla :) .)

Onkohan tuolla linkin takana olevalla sivulla esittelytekstit menneet sekaisin. "Laite jonka kapasiteetti on 100-500g raakakahvia / erä ja 4-5 erää / tunti" painaa 40 kg ja jonka tuotto on 2 kg/h?
Kirjattu
SL 70 & Scala

Teme

  • Administrator
  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1485
    • ristretto.fi
Vast:Kahvimarkkinoiden nykytila
« Vastaus #17 : Elokuu 24, 2007, 20:50:49 ip »

Lainaus käyttäjältä: Mighty
Onkohan tuolla linkin takana olevalla sivulla esittelytekstit menneet sekaisin. "Laite jonka kapasiteetti on 100-500g raakakahvia / erä ja 4-5 erää / tunti" painaa 40 kg ja jonka tuotto on 2 kg/h?

Itse ymmärrän tuon niin, että 4 erää tunnissa on 4X500g = 2kg. Eli eikö tuo ole ihan oikein?

Melko kookashan tuo laite on kotipaahtimeksi ja tarvitsee poistoputken ulkoilmaan paahdosta syntyville savuille, mutta houkutteleehan tuo...  :-)

T. Teme
Kirjattu
Londinium I + Mahlkönig K30 Vario

www.ristretto.fi

Mighty

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 55
Vast:Kahvimarkkinoiden nykytila
« Vastaus #18 : Elokuu 25, 2007, 14:25:56 ip »

Lainaus käyttäjältä: Teme
Lainaus käyttäjältä: Mighty
Onkohan tuolla linkin takana olevalla sivulla esittelytekstit menneet sekaisin. "Laite jonka kapasiteetti on 100-500g raakakahvia / erä ja 4-5 erää / tunti" painaa 40 kg ja jonka tuotto on 2 kg/h?

Itse ymmärrän tuon niin, että 4 erää tunnissa on 4X500g = 2kg. Eli eikö tuo ole ihan oikein?

Melko kookashan tuo laite on kotipaahtimeksi ja tarvitsee poistoputken ulkoilmaan paahdosta syntyville savuille, mutta houkutteleehan tuo...  :-)


Jep, oikeassa olet. Minä puusilmä katsoin että kapasiteetti olisi ollut 100 - 500 kg  :oops:
Kirjattu
SL 70 & Scala