Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Kahwiki on taas toiminnassa! Sen löydät täältä: http://www.ristretto.fi/w/

Kirjoittaja Aihe: Papusuosituksia  (Luettu 207894 kertaa)

PaljonMaitoa+VahvaaKahvia

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2232
  • “Black as midnight on a moonless night.” - Cooper
Vs: Papusuosituksia
« Vastaus #180 : Marraskuu 12, 2016, 19:18:17 ip »

Mitenkäs se maku sitten?

Jätin toistaiseksi vielä väliin, kun ei viitsi pakkasta enää täyttää, mutta harkitsen kyllä kokeilevani jossain vaiheessa. Kahvitkin oli juotu, niin jätin kahvilankin testauksen toiseen kertaan.
Kirjattu
Bezzera Unica PID + OE Pharos, Aeropress + Porlex Mini, Cezve, Behmor 1600

Kaivaten muistelen vielä: Gaggia Pure ja Ascaso i-Mini

Jari

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1567
Vs: Papusuosituksia
« Vastaus #181 : Marraskuu 12, 2016, 19:46:04 ip »

Jätin toistaiseksi vielä väliin, kun ei viitsi pakkasta enää täyttää, mutta harkitsen kyllä kokeilevani jossain vaiheessa. Kahvitkin oli juotu, niin jätin kahvilankin testauksen toiseen kertaan.

Täytyy varmaan käydä itse maistamassa, kunhan sattuu reitin varrelle. Silleenhän sen toki varmimmin tietää, mitä itse pitää kyseisestä paikasta. ;)

Mutta todettakoon, että Rost & Co oli mielestäni yksi parhaista espresson tarjoajista viime festareilla. Jos ehkä kenties mahdollisesti paahtaja on nyt vaihtanut Pauligille, niin saattaa siellä kannattaakin käydä maistamassa...

E: Eikös tässä Kulmassa just ollutkin se idea, että pienpaahtimo on samoissa tiloissa ja että kahvi ei tule huttupaahtimolta?
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 12, 2016, 20:04:11 ip kirjoittanut Jari »
Kirjattu
Rocket Cellini Evoluzione + Arrarex Caravel + Niche Zero + Pharos + Lido 3 + Kanso Hiku + Aergrind + Aeropress + Cafflano Kompresso & Krinder + Clever + Kaldi Wide + Behmor 1600

Ex-machina: Isomac Venus + Granmacinino + Mazzer Mini + Quamar M80E

vissymies

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 135
Vs: Papusuosituksia
« Vastaus #182 : Marraskuu 12, 2016, 22:06:07 ip »

Mulle tuli tänään mieleen Starbucksin jono, sen verran siellä oli porukkaa jonottamassa NYT-liitteen jutun jälkeen. Itse olisin mennyt kyllä Fratelloon mieluummin, mutta tuli käytyä juuri ennen Torrefazioressa.
Kirjattu
Bezzera BZ07, OE Pharos, Mazzer MiniE, Aeropress, Hario Skerton, Hario Mini-Slim+, Wilfa WSCG-2 (Isomac Giada, Minimoka 203)

PaljonMaitoa+VahvaaKahvia

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2232
  • “Black as midnight on a moonless night.” - Cooper
Vs: Papusuosituksia
« Vastaus #183 : Marraskuu 12, 2016, 22:36:48 ip »


Itse olisin mennyt kyllä Fratelloon mieluummin

Kahvi on ihan ok. Sen takia en poikkeaisi reitiltä. Sämpylät sen sijaan ihan timanttia.
Kirjattu
Bezzera Unica PID + OE Pharos, Aeropress + Porlex Mini, Cezve, Behmor 1600

Kaivaten muistelen vielä: Gaggia Pure ja Ascaso i-Mini

vissymies

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 135
Vs: Papusuosituksia
« Vastaus #184 : Marraskuu 12, 2016, 22:44:22 ip »

Juu, täytynee poiketa vaikkei sitten kahvin takia menisikään. Ilman omaa kokemusta ei tosiaankaan voi haukkua täysin. (ehkä vähän kuitenkin...)
Kirjattu
Bezzera BZ07, OE Pharos, Mazzer MiniE, Aeropress, Hario Skerton, Hario Mini-Slim+, Wilfa WSCG-2 (Isomac Giada, Minimoka 203)

Toma

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1598
Vs: Papusuosituksia
« Vastaus #185 : Marraskuu 13, 2016, 12:27:15 ip »

En oikein sanoisi tätä suositukseksi, ennemmin arvioksi.
Tullut nyt juotua kahta Rave Coffeen papua. Blendejä molemmat, näitä harvemmin harrastan mut vaihtelun vuoksi tällä kertaa.

Filter blend Crowns Nest.
Pussissa "complex tropical acidity with a subtle chocolate finish", papuina Tanzania 50%, Etiopia 25% ja Kenia 25% (kuvassa tarkemmin).
Omaan suuhun tästä irtosi hieman erilaista hapokkuutta kuin mm. vihreästä omenasta, vähän saman kaltainen mutta lempeämpi, pehmeämpi. En ihan varma ole mikä tämä päällimmäinen maku on, mutta mieleen asettuu olis kypsä passionhedelmä. Ja kun teki kupin matalalla lämmöllä (78-82C) niin silloin lopusta erotti mainitun suklaan, maitosuklaamaisena.


Sitten tämä toinen on espresso blendi Signature.
Hain juuri kuvauksen mukaista "chocolate, caramel & nuts" yksinkertaista espressoa.
Tämä olikin ensi avauksen jälkeen juuri sellainen kun ajoi sen 20g/42g.
Sitten parin päivän jälkeen se alkoi rynniä kuppiin lungona, kiristin myllyä ja hain maun mieleiseksi, tällöin se oli jo aika tiukalla 20g/34g.
Tykkään, mutta en ehkä ihan äkkiä tilais uudelleen.
Kirjattu
Friends are like cows - if you eat them, they die.

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2086
Vs: Papusuosituksia
« Vastaus #186 : Marraskuu 13, 2016, 17:05:48 ip »

Kummallisia noi Raven espressot. Tosi hankalia saada uuttumaan kunnolla. Tuppaa tosiaan rynnimään turhan kiireellä kuppiin. Saiskohan pavut happikylpyä ennen pussitusta jonkun aikaa?
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Behmor 1600 x 2

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2086
Vs: Papusuosituksia
« Vastaus #187 : Marraskuu 14, 2016, 09:23:21 ap »

Pääpaahtaja muuten näytti vielä keväällä olevan kahvifestareilla Rost & Co:n tiskin takana. Onko kulissien takana tapahtunut paahtajan kaappaus?

Joo Sampo vaikuttaa nykyään tuolla Kulmassa, joten on ainakin hyvää tietotaitoa kehissä. Oisko sille hankittu sitten oma pikkupaahdin jolla kärventää pavut?
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Behmor 1600 x 2

jannek

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 74
Vs: Papusuosituksia
« Vastaus #188 : Marraskuu 14, 2016, 14:55:56 ip »

Juu on Kulmassa paahdin, kyljessä lukee Bertha.

Kirjattu

Toma

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1598
Vs: Papusuosituksia
« Vastaus #189 : Marraskuu 22, 2016, 12:01:43 ip »

Tänä aamuna tein kupin TKP:n La Angostura, Costa Rica.
White honey prosessointi.
Kuvaukseen osuva: Makea, tummia hedelmiä, aavistus pähkinää. Suuntuntuma kermainen.

Oi kyllä, oli hyvin miellyttävä kokemus tämä, päätin ihan jakaa sen täälläkin :)
Kirjattu
Friends are like cows - if you eat them, they die.

jpetrow

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 85
Vs: Papusuosituksia
« Vastaus #190 : Marraskuu 22, 2016, 18:50:28 ip »

TKP:n ndumberi pb oli myöskin aivan pirun hyvää. Parasta papua pitkään aikaan.

http://www.turunkahvipaahtimo.fi/product/112/ndumberi-pb

Mutta pitääpä kokeilla tota angosturaakin.
Kirjattu

jannek

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 74
Vs: Papusuosituksia
« Vastaus #191 : Marraskuu 22, 2016, 20:13:01 ip »

Mukava lueskella näitä viimeisimpiä suosituksia kun on jo tilaus sisällä samoista :D.

Turun papuja odotellessa kehaisen Rost & Co:n kausikahvia Guatemala Finca Montejo. Makeanraikas, ei kranttu reseptin suhteen suodatinkahvina. Espressona kippaa kirpeän suuntaan mutta kiehtoo silti; tavallista hienompi jauhatus vaikuttaa lupaavalta lähestymistavalta.
Kirjattu

jpetrow

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 85
Vs: Papusuosituksia
« Vastaus #192 : Marraskuu 22, 2016, 20:55:55 ip »

Mukava lueskella näitä viimeisimpiä suosituksia kun on jo tilaus sisällä samoista :D.

Turun papuja odotellessa kehaisen Rost & Co:n kausikahvia Guatemala Finca Montejo. Makeanraikas, ei kranttu reseptin suhteen suodatinkahvina. Espressona kippaa kirpeän suuntaan mutta kiehtoo silti; tavallista hienompi jauhatus vaikuttaa lupaavalta lähestymistavalta.

Hahhah! Ite taasen hain just alkuillasta Kaffecentralenista tota Rostin Guatemalalaista :D

Ootko koittanu sitä Aeropressillä? Onko vinkkiä hyväksi lähtökohdaksi reseptille?
Kirjattu

jannek

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 74
Vs: Papusuosituksia
« Vastaus #193 : Marraskuu 22, 2016, 21:27:07 ip »

Hahhah! Ite taasen hain just alkuillasta Kaffecentralenista tota Rostin Guatemalalaista :D

Ootko koittanu sitä Aeropressillä? Onko vinkkiä hyväksi lähtökohdaksi reseptille?
Esim 65g/l, 2 min, 85°C.
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 23, 2016, 06:51:28 ap kirjoittanut jannek »
Kirjattu

Toma

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1598
Vs: Papusuosituksia
« Vastaus #194 : Marraskuu 22, 2016, 22:56:16 ip »

Kokeilin tänään WAC Annual kirjasta Australian voittajan reseptiä.
Ek 6 (n. filter). Oikeinpäin, 20g purua jolle 86C vettä 95g 30s, sit 15s 115g vettä. 10s (eli 55s) kohdalla 30s pressi.

Oli ylläri hyvä.
Harvemmin oon viime aikoina tehnyt näin päin, mut taidan alkaa vaihtelun vuoksi testailla.
Kirjattu
Friends are like cows - if you eat them, they die.