Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.

Kirjoittaja Aihe: Papusuosituksia  (Luettu 207866 kertaa)

timo64

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 73
Vs: Papusuosituksia
« Vastaus #90 : Heinäkuu 27, 2015, 21:58:31 ip »

Mullekkin nyt tulossa Turun kahvipaahtimolta Finca Tamanaa, Arichaa ja jotain kenialaista.
Olen ensi viikolla käymässä Turussa sukuloimassa niin voisinpa pistäytyä tuolla myymälässä parin pussia ostamassa.
Sopiikohan nuo mainitsemasi pavut ollenkaan Aeropressiin?
Kirjattu

PaljonMaitoa+VahvaaKahvia

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2232
  • “Black as midnight on a moonless night.” - Cooper
Vs: Papusuosituksia
« Vastaus #91 : Heinäkuu 27, 2015, 22:01:39 ip »


Sopiikohan nuo mainitsemasi pavut ollenkaan Aeropressiin?

Aeropressillä voi valmistaa hyvin monella tavalla. Melkein kaikki pavut sopivat aeropressiin. Toki voi olla joku tasan espressoon sopiva papu, joka ei ole ihan optimaalinen aeropressissä oikein millään tyylillä, mutta enemmän on kyse miten aeropressillä tekee. Sillä voi tehdä vahvaa ja hienosta purusta uutettua kuin isosta purusta pannu tai pressokahvimaista kahvia ja kaikkea siltä väliltä.
Kirjattu
Bezzera Unica PID + OE Pharos, Aeropress + Porlex Mini, Cezve, Behmor 1600

Kaivaten muistelen vielä: Gaggia Pure ja Ascaso i-Mini

andrimus

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 129
Vs: Papusuosituksia
« Vastaus #92 : Heinäkuu 27, 2015, 22:15:42 ip »

Molemmat sopivat aeroon. Suosittelisin myös giganttea, josta itse pidän. Kerrot pojille papujen tulevan aeropressoon.
Gigantten olen valmistanut väärinpäin tekniikalla. Veden lämpö on 91c. Yhteisaika kaadosta puristukseen 2 min.( siis suomeksi pistän kellon päälle kaadon alkaessa)
Edit. Niin ja papuja käytän 17g.
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 27, 2015, 22:20:04 ip kirjoittanut andrimus »
Kirjattu

koomikko

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 209
Vs: Papusuosituksia
« Vastaus #93 : Heinäkuu 27, 2015, 22:20:50 ip »

Mä olen ollut kyllä enimmäkseen oikein tyytyväinen TKP:n paahtoihin. Sekä esso että suodatin paahdot ovat toimineet.

Parhaillaan on uuden sadon kamwangi coop joka on hariolla valmistettuna aivan pirun hyvä. Hyvin marjainen ja makea, varsinkin kun kahvin antaa jäähtyä kunnolla.

Finca Tamanaa en minäkään oikein saanut pelittämään espressona.
Kirjattu

andrimus

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 129
Vs: Papusuosituksia
« Vastaus #94 : Heinäkuu 27, 2015, 22:25:43 ip »

Samalla kun olet Turussa , käy Café artessa jokirannassa. Siellä saat espressoa TKP:een pavuista ;)
Kirjattu

timo64

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 73
Vs: Papusuosituksia
« Vastaus #95 : Heinäkuu 29, 2015, 15:00:02 ip »

Onko kukaan kokeillut noita Porvoon paahtimon omia papuja, Coffee tai Expresso?
http://www.porvoonpaahtimo.fi/kahvitilaus.htm
Kilohinta 39,33.
On tässä suht lähellä niin voisin poiketa.
Kirjattu

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2086
Vs: Papusuosituksia
« Vastaus #96 : Heinäkuu 29, 2015, 15:06:09 ip »

OT: Wanha kunnon:
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Behmor 1600 x 2

timo64

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 73
Vs: Papusuosituksia
« Vastaus #97 : Heinäkuu 29, 2015, 15:15:05 ip »

Hups, näppisvirhe, Espresso tietysti  :)
Kirjattu

Jari

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1567
Vs: Papusuosituksia
« Vastaus #98 : Heinäkuu 30, 2015, 12:20:02 ip »

Onko kukaan kokeillut noita Porvoon paahtimon omia papuja, Coffee tai Expresso?

Piipahdin viime viikolla Porvoossa ja ostin mukaan 150g viikon vanhaa espressoblendiä.
Oli omaan makuuni hivenen liian tummaksi paahdettu (tai osa pavuista oli, kyseessähän on pre-blend -paahto). Olin erottavinani seasta myös häivähdyksen afrikkalaisen pavun hedelmäisyyttä, mutta tumma paahto jyräsi kirkkaammat nuotit melko tehokkaasti.
Blendi on kuulemma tarkoin varjeltu salaisuus (mikä ei ole ihan tätä päivää, eikä erityisesti herätä luottamusta siihen että kaikki pavut - varsinkaan ne tummimmat - olisivat ihan parasta luokkaa), joten tarkempaa tietoa sekoituksesta ei ole.

Ostanko tätä toiste? En välttämättä, mutta ei se nyt täysin pois suljettua ole, mikäli joskus tulevaisuudessa satun käymään paahtimon kuppilassa. Lähes samalla hinnalla kuitenkin saa muualta parempaa (ainakin omaan makuuni) ja vieläpä single origin -papuja, joita nauttimalla saa paremmin käsityksen kahvimaailman monimuotoisuudesta.
Kirjattu
Rocket Cellini Evoluzione + Arrarex Caravel + Niche Zero + Pharos + Lido 3 + Kanso Hiku + Aergrind + Aeropress + Cafflano Kompresso & Krinder + Clever + Kaldi Wide + Behmor 1600

Ex-machina: Isomac Venus + Granmacinino + Mazzer Mini + Quamar M80E

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2086
Vs: Papusuosituksia
« Vastaus #99 : Heinäkuu 30, 2015, 12:47:26 ip »

Blendi on kuulemma tarkoin varjeltu salaisuus (mikä ei ole ihan tätä päivää, eikä erityisesti herätä luottamusta siihen että kaikki pavut - varsinkaan ne tummimmat - olisivat ihan parasta luokkaa), j

Tuo on kyllä niin hohhoijjaa ja menneiden aikojen -juttuja, että tekisi mieli boikotoida jo tuonkin takia. Miksi se sekoitus on niin varjeltu salaisuus? Ettei vaan muut kopioisi sitä? Toki isot paahtimot harrastavat tätä, mutta se on vähän eri juttu. On se Big Mac -kastikkeen reseptikin salainen  8)

Olen tainnut tuota espressoa joskus ostaa, se taisi olla tosiaan aika semmoinen geneerinen tummahko espresso, josta ei pahemmin nyanssit erotu. Siis ihan juotavaa, mutta parempiakin on.
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Behmor 1600 x 2

VHarryB

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 86
Vs: Papusuosituksia
« Vastaus #100 : Heinäkuu 30, 2015, 13:07:47 ip »

Piipahdin viime viikolla Porvoossa ja ostin mukaan 150g viikon vanhaa espressoblendiä.
Oli omaan makuuni hivenen liian tummaksi paahdettu (tai osa pavuista oli, kyseessähän on pre-blend -paahto). Olin erottavinani seasta myös häivähdyksen afrikkalaisen pavun hedelmäisyyttä, mutta tumma paahto jyräsi kirkkaammat nuotit melko tehokkaasti.
Blendi on kuulemma tarkoin varjeltu salaisuus (mikä ei ole ihan tätä päivää, eikä erityisesti herätä luottamusta siihen että kaikki pavut - varsinkaan ne tummimmat - olisivat ihan parasta luokkaa), joten tarkempaa tietoa sekoituksesta ei ole.

Ostanko tätä toiste? En välttämättä, mutta ei se nyt täysin pois suljettua ole, mikäli joskus tulevaisuudessa satun käymään paahtimon kuppilassa. Lähes samalla hinnalla kuitenkin saa muualta parempaa (ainakin omaan makuuni) ja vieläpä single origin -papuja, joita nauttimalla saa paremmin käsityksen kahvimaailman monimuotoisuudesta.

Tänne eksyi myös 150g pussi espresso blendiä Porvoon reissulla. Hajussa sellaista hieman epämiellyttävää imelyyttä, mistä tuli mieleen joskus Lidlistä ostamani espressosekoitus. Cappuccinona tuli juotua pussillinen ja ihan hyvää oli niin. Mut taidan jättää jatkossa väliin.
Kirjattu
Izzo Alex duetto, Mazzer Super Jolly e, Mahlkönig Tanzania

timo64

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 73
Vs: Papusuosituksia
« Vastaus #101 : Heinäkuu 30, 2015, 13:15:53 ip »

Mitäs tällä hetkellä noissa hesan kaffekaupoissa olis tarjolla, jokin muu kuin espressopapu, keskipaahtoa tai vaaleaa, ja koneena Aeropress.
Alkaa olemaan eka testisatsi Frankrostia kulauteltu kurkusta alas.
Lauantaina vois käväistä myymälässä. Cremalla ei kovin eksoottista näyttäis nyt olevan tarjolla.
Kirjattu

Jari

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1567
Vs: Papusuosituksia
« Vastaus #102 : Heinäkuu 30, 2015, 13:52:35 ip »

Mitäs tällä hetkellä noissa hesan kaffekaupoissa olis tarjolla, jokin muu kuin espressopapu, keskipaahtoa tai vaaleaa, ja koneena Aeropress.
Alkaa olemaan eka testisatsi Frankrostia kulauteltu kurkusta alas.
Lauantaina vois käväistä myymälässä. Cremalla ei kovin eksoottista näyttäis nyt olevan tarjolla.

Eilen tuli pikaisesti käytyä parissa liikkeessä...

Cafetoriassa oli hyllyssä vain kuukauden vanhoja paahtoja kesälomien vuoksi, mutta lupailivat täksi päiväksi uusia paahtoja.
Jatkoin suosiolla matkaa Kaffaan, josta hyllyjä penkomalla löytyi muutamaa papua n. viikon ikäisinä paahtoina.

Kaffe Obscura lienee lomalla tämän kuun/viikon loppuun saakka.
Muista en osaa sanoa yhtään mitään, mutta Good Life Coffeessa kannattanee piipahtaa...

Turusta toki saanee tuoretta paahtoa (paahtopäivät ma-ke) edullisin postikuluin (0,75kg tai enenmmän, postikulut 0€).
Kirjattu
Rocket Cellini Evoluzione + Arrarex Caravel + Niche Zero + Pharos + Lido 3 + Kanso Hiku + Aergrind + Aeropress + Cafflano Kompresso & Krinder + Clever + Kaldi Wide + Behmor 1600

Ex-machina: Isomac Venus + Granmacinino + Mazzer Mini + Quamar M80E

timo64

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 73
Vs: Papusuosituksia
« Vastaus #103 : Elokuu 04, 2015, 20:27:10 ip »

Huomenna eka vierailu Turun kahvipaahtimoon. Tai Cafe Artiin jos paahtimosta ei voi ostaa papuja. Ainakin 2 eri pakettia lähtee mukaan.
Kirjattu

andrimus

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 129
Vs: Papusuosituksia
« Vastaus #104 : Elokuu 04, 2015, 20:37:47 ip »

Tietenkin myyvät.. Mutta älä mene aivan aamutuimaan.
Gigantte on näköjään loppu tuolta, joka on perskuleen hyvää aeron kanssa.
Kirjattu