Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.

Kirjoittaja Aihe: Papusuosituksia  (Luettu 207898 kertaa)

andrimus

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 129
Vs: Papusuosituksia
« Vastaus #45 : Toukokuu 25, 2015, 21:10:48 ip »

Facebook kertoi.
Pistäkää tänne kans tietoa. Kun viettää tarpeeksi ruudun ääressä päivisin ,niin jotenkin tuo face on tippunut pois ;D
Kirjattu

Toma

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1598
Vs: Papusuosituksia
« Vastaus #46 : Toukokuu 25, 2015, 21:33:17 ip »

No jos tkp:n kommenttia vähän mukaillen:
Kenia Kamwangi sekä Kolumbia Finca Tamana. Lisäksi vielä sekalainen lava etiopialaista, brasilialaista sekä kolumbialaista.
Kirjattu
Friends are like cows - if you eat them, they die.

andrimus

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 129
Vs: Papusuosituksia
« Vastaus #47 : Toukokuu 26, 2015, 14:51:06 ip »

Tsekkasin turun nettikaupan. Nyt näkyy olevan monta mielenkiintoista papua kaupan ;)
Kirjattu

OskuK

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2575
Vs: Papusuosituksia
« Vastaus #48 : Toukokuu 26, 2015, 18:35:13 ip »

Hinnat taas nousussa. 252mk/kg on aika reipasta ;-)
Kirjattu
:: Astoria Gloria :: Eureka Zenith 65E :: Mahlkönig Vario ::: Aiemmin:  Nuova Simonelli Oscar :: Grinta :: Bezzera Strega ::

PaljonMaitoa+VahvaaKahvia

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2232
  • “Black as midnight on a moonless night.” - Cooper
Vs: Papusuosituksia
« Vastaus #49 : Toukokuu 26, 2015, 18:46:50 ip »

Hinnat taas nousussa. 252mk/kg on aika reipasta

Onkohan tässä markkinarako? Pistä oma paahtimo pystyyn ja myy halvemmalla?
Kirjattu
Bezzera Unica PID + OE Pharos, Aeropress + Porlex Mini, Cezve, Behmor 1600

Kaivaten muistelen vielä: Gaggia Pure ja Ascaso i-Mini

OskuK

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2575
Vs: Papusuosituksia
« Vastaus #50 : Toukokuu 26, 2015, 19:12:44 ip »

Onkohan tässä markkinarako? Pistä oma paahtimo pystyyn ja myy halvemmalla?

Päinvastoin: myyn vielä kalliimmalla ja rikastun, onhan tämä niin kovin erikoista tämä kahvi ;-)
Kirjattu
:: Astoria Gloria :: Eureka Zenith 65E :: Mahlkönig Vario ::: Aiemmin:  Nuova Simonelli Oscar :: Grinta :: Bezzera Strega ::

Toma

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1598
Vs: Papusuosituksia
« Vastaus #51 : Toukokuu 26, 2015, 22:38:22 ip »

Niin saahan sitä kahvia halvemmalla vaikka mistä.
Ostaa vihreää papusta ja rännäri tulille, on kesä ja kärpäset siinä kaverina.
Kirjattu
Friends are like cows - if you eat them, they die.

OskuK

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2575
Vs: Papusuosituksia
« Vastaus #52 : Toukokuu 26, 2015, 22:51:42 ip »

Sinänsä tää on ihan just oikeaa puhetta: olisi hyvä saada kunnolla kilpailua. Paikalinen pitsa maksaa 4,5e ja kebabit samoissa -jos kilpailua ei olisi, ne maksisisvat jotain tyylliin 9,9e tms. koomista.

...ja mitä kalista se on, jos kupillisen purut maksaa vaikka 90senttiä? Eihän se ole kuin saman verran kuin kahvi ulkomailla. Pakkohan tän on olla kallista kun kerran itse tekee...  ;-)
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 26, 2015, 23:14:24 ip kirjoittanut OskuK »
Kirjattu
:: Astoria Gloria :: Eureka Zenith 65E :: Mahlkönig Vario ::: Aiemmin:  Nuova Simonelli Oscar :: Grinta :: Bezzera Strega ::

workstinx

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 36
Vs: Papusuosituksia
« Vastaus #53 : Toukokuu 26, 2015, 23:17:58 ip »

Onkohan tää mistään kotosin: Kaffa Roastery Burundi Munkaze? Kellään kokemuksia ja kuin pian toi pitäs käyttää kö käsittääkseni ns.tuorepaahettu? Lahjaksi sain moisen ja tolla mk-periaatteella laskettuna aika tyyritä kamaa, ettei viittis ihan haaskuuseen tota keittää sillä et liian aikasin tai liian myöhään käyttää... Eka tuorepaahtonen papu itellä käsillä siis.
Kirjattu

Toma

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1598
Vs: Papusuosituksia
« Vastaus #54 : Toukokuu 27, 2015, 01:08:31 ap »

Mä ostin sitä viimeksi kun kävin paahtimolla, oli edellisenä päivänä paahdettu, avasin seuraavana.
Ensin vähän ihmettelin kahvin voimakasta tumman puhuvaa makua, josta en ihan selkoa saanut. Mut annas olla, siitä seuraavana iltana pressasin kupin, niin oli ihan eri kamaa. Ja sellaisena pysyi pussin loppuun, joka silloin ainoana kului kyllä alta viikossa.

Totta on, että kupin kannattaa antaa viiletä että maut erottuvat paremmin, tämän kohdalla alleviivaan sen.
Omassa suussa siinä oli mustikan mehut, hapokkuus ja makeus. Ei kuitenkaan mitään Harraria.
Jotain muutakin oli, mut en muista enää mitä, enkä löydä muistiinpanoistakaan.
Kirjattu
Friends are like cows - if you eat them, they die.

tirofaux

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1524
  • Kahviharrastaja
Vs: Papusuosituksia
« Vastaus #55 : Toukokuu 27, 2015, 07:45:14 ap »

Nyt kun Harrar tuli taas mainittua... niin en löytänyt oikein mistään. Vinkkejä ostopaikoista otetaan vastaan. Mielekäs hinta olisi kiva.
Kirjattu
Silvia PID / Niche Zero .. Aeropress / Wilfa Uniform .. Gene Cafe .. tee ..

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2086
Vs: Papusuosituksia
« Vastaus #56 : Toukokuu 27, 2015, 14:54:26 ip »

Ei taida oikein perusgeneerinen-Harrar enää kelvata pienpaahtimoille... kaikki kun pitää olla niin tilojen ja ihmisten mukaan nimetty ja tuotettu. Tokihan voi olla ettei sitä vaan nyt saa mistään.
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Behmor 1600 x 2

PetriS

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 5
Vs: Papusuosituksia
« Vastaus #57 : Toukokuu 27, 2015, 15:16:40 ip »

Käsittääkseni tuo Kaffan Burundi Munkaze on ihan Probatilla paahdettua kahvia, kuten muutkin Kaffan kahvit (sama metodi löytyy lähes kaikilta suomalaisilta paahtimoilta). Usein tuorepaahdetulla kahvilla viitataan tuorepaahtimeen, joka toimii kuumailmalla. Riippuen kahvin luontaisista ominaisuuksista kahvin maku tasaantuu paahdon jälkeisinä päivinä (mm. hiilidioksidia vapautuu) ja maku tasaantuu. Usein kahvin maku on parhaimmillaan viikon ja kahden viikon hujakoilla, mutta olen törmännyt kahveihin, joissa maku on parhaimmillaan paljon myöhemmin.
Kirjattu

Jani73

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 172
Vs: Papusuosituksia
« Vastaus #58 : Toukokuu 27, 2015, 21:28:09 ip »

Kyllä mä ymmärtäisin tuorepaahdetun kahvin juuri paahdetuksi, tuoreeksi, ei kuukausia sitten paahdetuksi.
Kirjattu

workstinx

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 36
Vs: Papusuosituksia
« Vastaus #59 : Toukokuu 27, 2015, 22:43:11 ip »

Entiijä, vaikee sanoo kö ei oo koskaan vastaavaa jauhanu ja uuttanu, joten ei yhtään pysty sanoon et menikö ihan mäkeen.

Reissusta johtuen en kerenny heti pariin seuraavaan päivään paahdosta valmistaa kahvia, vaan meni itseasiassa viikko. Se että oliko pilalla tai ei, en tiä. Mutta se täytyy sanoo että olipa erittäin jännän makusta. Ja valmistuskin oli vähän eriä mitä ns.normi Lidlin Lavazza 100%arabica... Tuntu ja näytti että 16g papuja oli selkeesti pienempi määrällisesti ku Lavazzaa, johtunee varmaan et Lavazza jo kuivaa... No, jauhaminen tuntu vähän "sitkaammalta" ja tasasemmalta... Maku...miten sen nyt kuvailis... Erittäin jännältä... Annoin kupin jäähtyä... Olihan siinä makua, eka mietin et onks tää ees hyvää, mut jälkimaku oli senverran hyvänouto että lisää piti hörppiä... Ja menihän se eka kuppi ihan tosta vaan sitten... Oon niin nuubie että en osaa sanoa ja eritellä makuja, enkä oo ennen oikeestaan maku/maustettuja kahveja juonut, mutta jäi tästä parempi, paljon parempi, fiilis kuin niistä mitä oon joskus aikonaan maistellu. Kyllähän se tuo pussukka loppuun pitää juua, toisin kuin edelliseen reissuun hätäapupaketiksi pikkukaupasta ostettu ainoo papupaketti, jotain Pauliggia, roskiin meni se.

Tämmönen kokemus
Kirjattu