Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Pikahakua monipuolisempi haku löytyy valikon Haku-painikkeen takaa.

Kirjoittaja Aihe: Papusuosituksia  (Luettu 207869 kertaa)

koomikko

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 209
Vs: Papusuosituksia
« Vastaus #15 : Tammikuu 23, 2013, 20:36:02 ip »

Nyt on puolestaan Indian Monsuun Malabar (kaffa) tullut maisteltua melkein pussillisen verran. Oikein pehmeä ja miellyttävä, erityisesti tuli samettinen capu/latte. Ei ehkä kuitenkaan ideaalinen omaan makuun espressona koska on hyvin neutraalin oloinen. Kokeilut jatkukoon.
Kirjattu

Miikka

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 73
Vs: Papusuosituksia
« Vastaus #16 : Tammikuu 27, 2013, 12:13:41 ip »

Hetken mielijohteesta ostin Kaffan Exclusive El Salvadoria pussillisen, ja en voi suositella ellei pidä todella hedelmäisestä kahvista... Mutterilla siis tein.

Mikä olisi yleisön suosikkipapu (mutterille) jos tarkoituksena on tehdä maitokahvia? Kaffan Latte on tullut maistettua ja sekään ei mielestäni ollut hyvä. Potkua saa olla, eli mieluummin tumma/täyteläinen.
Kirjattu

samppo

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 138
Vs: Papusuosituksia
« Vastaus #17 : Tammikuu 27, 2013, 13:02:08 ip »

Mikä olisi yleisön suosikkipapu (mutterille) jos tarkoituksena on tehdä maitokahvia? Kaffan Latte on tullut maistettua ja sekään ei mielestäni ollut hyvä. Potkua saa olla, eli mieluummin tumma/täyteläinen.

Jos haluat kahviin "potkua", voisi jokin italialastyyppinen robustapohjainen blendi olla sinulle sopivin. Suurin osa foorumilaisista taas haluaa, juuri niitä hedelmäisiä ja makeita makuja, joista et tykännyt. Tämän takia  foorumilla suositellaan enemmän hedelmäisiä kahveja.

Mielestäni voisit lähteä kokeilemaan ronskisti jotain Kaffecentralenista saatavaa italialaista blendiä, J&N:n espressoa, Kaffan robustapohjaisia blendejä tai Helsingin kahvipaahtimon Fifty-Sixtyä.
Kirjattu
Rancilio Silvia nakukahvalla + Rancilio Rocky + QUEST M3 paahdin

Miikka

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 73
Vs: Papusuosituksia
« Vastaus #18 : Tammikuu 31, 2013, 19:58:32 ip »

Jos haluat kahviin "potkua", voisi jokin italialastyyppinen robustapohjainen blendi olla sinulle sopivin. Suurin osa foorumilaisista taas haluaa, juuri niitä hedelmäisiä ja makeita makuja, joista et tykännyt. Tämän takia  foorumilla suositellaan enemmän hedelmäisiä kahveja.

Mielestäni voisit lähteä kokeilemaan ronskisti jotain Kaffecentralenista saatavaa italialaista blendiä, J&N:n espressoa, Kaffan robustapohjaisia blendejä tai Helsingin kahvipaahtimon Fifty-Sixtyä.

Kiits vinkeistä, otan listalle ja lähden vierailemaan K-Centraliin huomenna!
Kirjattu

koomikko

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 209
Vs: Papusuosituksia
« Vastaus #19 : Helmikuu 04, 2013, 21:40:41 ip »

Noniin, yksinhöpinä jatkuu kun on tullut testailtua lisää.

Seuraavaksi vuorossa oli Kaffan 80/20 espressona ja se oli kyllä yksi parhaista pavuista mitä on tullut vastaan tähän mennessä. Sopivasti robustan tuomaa potkua ja sitten myös sitä hapokkuutta sekä hedelmäisyyttä. Oikein monipuolinen ja kiva kahvi. Toimi hienosti espressona ja lattena, espressona paremmin. Tästä tulee varmaan yksi vakio papu meidän huushollissa. Annostus 16g ja 25s uutto, noin 32g lopputuotetta. Olisi ehkä hieman voinut kiristää sillä tuossa huomasi helposti että jos meni pitkäksi/kanavoitu oli heti selvästi kitkerän makuinen juoma.

Samaan aikaan oli testissä Kaffan GoMorron aeropressillä laitettuna. Oli hieman hakemista tuon kanssa mutta päädyttiin sellaiseen 15g, 84C/200g, 60s inverted, 30s puristus. Jauhatus Rockyn asteikoilla +15 nollasta eli suodatin ja espresson puolivälistä. Tuo oli lämpötilalle ja liian pitkälle uutolle herkkä - tuli helposti kitkerää, mutta noilla tuli semmoista mukavan sitruksista ja piristävää aamukahvia.

Tällä hetkellä on menossa Cafetorian Malawi Geisha. Lupauksia herättelevä on ollut (hedelmäinen ja pehmeä), mutta en uskalla vielä sanoa kun jauhatus on hieman hakusessa.
Kirjattu

wairus

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 43
  • KahviNarkkari
Vs: Papusuosituksia
« Vastaus #20 : Helmikuu 06, 2013, 22:13:10 ip »

Cafetorian Caramello (meniköhän oikein) on siitä kiva että toimii sekä pressona että lungona.
Saman paikan "7" on taas tosimiesten kamaa.
Täytynee muuten poikeata paahtimolla noutamassa uutuuksia.


Kirjattu
No mitä tässä nyt taas lukee ???

noisette

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 39
Vs: Papusuosituksia
« Vastaus #21 : Helmikuu 07, 2013, 09:31:59 ap »

Omat suosikkin juuri nyt:

- Johan & Nyströmin Espresso FTO: marjaisa muttei liian hapokas
- Monterivan Conquesta: suklainen, 10 prosenttia robustaa

Molemmat toimivat niin espressossa kuin cappuccinossa.
Kirjattu

Pikapaine

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 24
Vs: Papusuosituksia
« Vastaus #22 : Syyskuu 20, 2013, 22:49:26 ip »

Itse teen pavuista omanlaisia pehmeitä ja vahvoja/aromikkaita sekoituksia.

Yleensä suhteella 2/3 Gevaliaa ja loput tummapaahtoista 100% Arabicaa.

+
Jokin aika sitten sekoitin näitä: 2/3 Gevaliaa ja 1/3 Eduscho Gala Espresso. Erittäin maukas ja hieman erikoinen sivumaku josta pidän.

+
Tällä hetkellä juon sekoituksella 2/3 Gevaliaa ja 1/3 Bellarom Espresso 100% Arabica ja seuraavasta sekoituksesta en vielä tiedä.

Välillä sekoitan kolmea eri Arabicaa, mutta en nyt muista toimivia yhdistelmiä.

Kyytipojaksi laitan kahviin aina hieman ruskeaa ruokosokeria, jotta se loppukaan hapokkuus ei hyökkää. :)

Ja jos ihmetyttää kahvit, niin tarkennan, että parasta kahvia olen löytänyt italiasta eräästä pubista ja tähtään aina sekoittaessa Italia-tyyliseen aromiin.


Gevaliaa myy kuulemma suomessa Gigantti, mutta itse raahaan sitä Tukholman COOPista, josta sitä saa välillä vasta paahdettuna.
Bellaromia saa suomesta (LIDLin tuote).
Eduscho Gala Espresso (saksalaista). En tiedä saako suomesta. Ostan näitä aina silloin tällöin Tallinnasta. Harmiksi näissä on laatueroja, eli joissain pusseissa ollut mukana palaneitakin papuja.
Kahvia valmistan Krupsin automaatilla ja veden lämpötila on poistuessaan (valuessaan kuppiin) laskenut +83°C. Kuumemmalle en laita, koska kova kuumuus irrottaa pahanmakuisia happoja pavuista.
Kirjattu
Krups XP7220, De'Longhi EC155

noisette

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 39
Vs: Papusuosituksia
« Vastaus #23 : Syyskuu 21, 2013, 09:26:44 ap »

Kaffecentraleniin tuli lasti tuoretta kahvia Moakilta. Suosikkini Special Bar on paahdettu elokuussa.
Kirjattu

Woodpecker

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 24
Vs: Papusuosituksia
« Vastaus #24 : Maaliskuu 20, 2015, 19:24:29 ip »

Tuli käytyä Joensuussa ja törmäsin mukavaan kahvilaan nimeltä Hyve ja Pahe.
Sain siellä pirun hyvää espressoa tämmöisestä sekoituksesta. Itseasiassa en yhtä hyvää ole aikaisemmin maistanutkaan.

Kenya Espresso
100% Arabica
AB washed, MH dry
Kirinyaga/Gibson's estate

Paahto 5/5

Ostin papuja tietenkin kotiin, mutta koska olen niin huono kotibarista en
päässyt edes lähellekään samaa kuin kahvilassa. Mutta hyvää tavaraa silti vaikka ei kotona onnistunutkaan.
Kirjattu

noisette

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 39
Vs: Papusuosituksia
« Vastaus #25 : Maaliskuu 29, 2015, 20:48:23 ip »

Kaffecentralen on nostanut Moakin kahvien hintoja roimasti. Special Bar maksaa nyt 37 euroa, kun ennen kilon sai 30 eurolla. Oli kuulemma aiemmin hinnoiteltu väärin.

Mitäs mä nyt rupean juomaan, jos haluan täyteläistä ja suklaista kahvia, jossa on robustaa noin 10-20 prosenttia? Käyttö espressona ja cappuccinona.

Onko kellä kokemusta Creman Miscela d'Oro -kahveista, esimerkiksi tästä:

http://www.crema.fi/fi/products/miscela-d-oro/gran-crema.html
Kirjattu

noisette

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 39
Vs: Papusuosituksia
« Vastaus #26 : Maaliskuu 29, 2015, 20:49:38 ip »

Kirjattu

PaljonMaitoa+VahvaaKahvia

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2232
  • “Black as midnight on a moonless night.” - Cooper
Vs: Papusuosituksia
« Vastaus #27 : Maaliskuu 29, 2015, 20:58:35 ip »


Mitäs mä nyt rupean juomaan, jos haluan täyteläistä ja suklaista kahvia, jossa on robustaa noin 10-20 prosenttia?

Kluuvin paahtimo paahtaa helsingissä omanlaisesi sekoituksen noin 30 euroa kilo ja robustaakin on tarjolla. Kannattaa jututtaa paahtajaa millä kombolla pääset tavoitteeseesi.
Kirjattu
Bezzera Unica PID + OE Pharos, Aeropress + Porlex Mini, Cezve, Behmor 1600

Kaivaten muistelen vielä: Gaggia Pure ja Ascaso i-Mini

teemies

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 107
Vs: Papusuosituksia
« Vastaus #28 : Maaliskuu 29, 2015, 21:04:13 ip »

Juu, ja Kluuvista saa myös kahvilan valmista espressosekoitusta hyllystä jossa on 25 % Robustaa. Tuoretta, ja todella hyvää.
Kirjattu
ROK + ROK Grinder + Coffee Sock

martti.

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 60
Vs: Papusuosituksia
« Vastaus #29 : Maaliskuu 29, 2015, 21:18:28 ip »

Viimeisen kahden vuoden kestosuosikki: Mokkamestareiden etiopialainen Wote. Kaikenlaista muutakin tulee juotua, mutta tähän palataan aina ja erityisesti aamukahvin maidon kera. Rouvan kiistaton suosikki. Paahto 4/5, eli tummahko, vaan ei mene hiilisen tai puisen makuiseksi. Syvä pehmeä kahvin maku yhdistettynä etiopialaiseen makumaailmaan. 14-15g shotteja teen riippuen kuinka tuoretta kahvi on.

Juuri nyt on loppunut paahtimolta ja viimeisiä pakastettuja eriä nautiskellaan. Joskus kesällä taas uutta satoa tarjolla
Kirjattu
"Vaikuttaisi siltä, että täydellisyyttä ei saavuteta silloin kun ei enää ole mitään lisättävää, vaan silloin kun ei enää ole mitään poisjätettävää"
 - Antoine de Saint-Exupéry