Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Pikahakua monipuolisempi haku löytyy valikon Haku-painikkeen takaa.

Kirjoittaja Aihe: Apua silvian käyttöön  (Luettu 7449 kertaa)

Jamrok

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 7
Vs: Apua silvian käyttöön
« Vastaus #15 : Joulukuu 23, 2012, 13:50:50 ip »

No nyt onnistuikin jo jotakuinkin hyvin kun annoin koneen lämmetä ainakin 20min ja tein ennen uuttoa sen viileäpäästön. Ja kiinnitin tosiaan huomiota siihen tasottamiseen. Nyt tuli hyvin molemmista kanavista ja oli oikein suklaista. Että eiköhän tämä tästä alkuvaikeuksien jälkeel ihan lähde käyntiin :) kiitos kaikille tähän asti avusta :)
Kirjattu

OskuK

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2366
Vs: Apua silvian käyttöön
« Vastaus #16 : Joulukuu 23, 2012, 18:32:58 ip »

Minulla on kyllä teoria että nokan kosteushallinta luo niitä olosuhteita valumasuuntiin: märkä nokka antaa kahvia kumpaankin kuppiin, mutta hyvin kuiva voi antaa aivan sattumanvaraisen valuman -vertaisin asiaa joen muotoutumiseen maisemassa, vaikka kyse ei ole sattumasta tai tuurista, on syyt niin perhosmaisia että alkusyyhyn päästäkseen joudutaan menemään liian pieniin yksiköihin jota asia olisi mielekäs.

Toki voidaan yhtä hyvin sanoa, että kyse on "ensimmäisestä tipasta": mitä enemmän kahvia on heti tulossa, sitä todennäköisempää on, että kahvia tulee kummastakin nokasta, ja taas; jos kahvia alkaa tulla todella nihkeästi, on todennäköisempää että ohut noro ei jakaudu.
Kirjattu
:: Astoria Gloria :: Eureka Zenith 65E :: Mahlkönig Vario ::: Aijemmin:  Nuova Simonelli Oscar :: Grinta :: Bezzera Strega ::

Esa

  • Administrator
  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 874
Vs: Apua silvian käyttöön
« Vastaus #17 : Joulukuu 24, 2012, 22:02:05 ip »

Silvian ränni on herkkä puoltamaan ihan vaan virtauksen oikukkaan takertelun vuoksi, joka johtunee pinnan mikroskooppisen mittakaavan olosuhteista. Minä harvoin teen kahteen kuppiin niin tuo ei sinänsä häiritse, mutta olen pannut merkille. Kuivahan se ei kyllä koskaan ole uuttaessa, kun lasken aina vettä kahvasta läpi ennen kuin alan uuton.

Kannattaa antaa tosiaan lämmetä rauhassa. Jos on kiire, niin juoksuttamalla vettä koneen läpi voi lämpenemistä nopeuttaa. Ihan omillaan lämmetessään sen voi nyrkkisääntönä sanoa olevan valmis, sitten kun kahvan kourujen päät ovat liian kuumat koskettaa. Puoli tuntia suunnilleen.
Kirjattu