Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.

Kirjoittaja Aihe: Papuapua  (Luettu 15214 kertaa)

nasse

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 270
Papuapua
« : Heinäkuu 06, 2007, 14:46:54 ip »

Nyt, kun on keitin ja mylly saatu, on tietenkin pakko saada jotain uutta ja ihmeellistä laitetta kotiin. Tämän vuoksi paahtaminen on alkanut kiinnostaa, ainakin teoriassa.

Jos tässä joskus saan motivaation muuttaa hienon teorian huonoksi käytännöksi tarvitsen siihen papuja.
Mitäs papuja suosittelisitte kotipaahdon alkutaipaleella olevalle? SO? Sekoitus? Monia eri vaihtoehtoja? Kahden kilon säkkejä? 250g-pusseja?
Paahdettuja papuja kuluu sellainen 300g/viikko, mikäli tämä tieto johonkin jotenkin vaikuttaa.
Käyttökohteena espresson tekeminen.

Ostopaikkana HasBean, josta paahdinkin tulisi todennäköisesti samalla ostettua.

Kimppatilauksia otetaan myös vastaan, akselilla Hämeenlinna-Helsinki-Turku-Tampere.
En takaa, että joka paikkaa kimppa onnistuisi, ainakaan fiksulla aikataululla, mutta katsellaan, jos joku kiinnostuisi. Postikulujen jakaminen olisi tervetullutta.
Voi myös ehdotella, mikäli jossain hieman kauempana olisi kimppatilausta tulossa lähiaikoina..
Kirjattu

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vast:Papuapua
« Vastaus #1 : Heinäkuu 06, 2007, 22:01:41 ip »

Itse ajattelisin että SO pavuilla olisi helpompi aloitella hakemaan "paahtotuntumaa". Sekoituksien paahtamisessa voi tuottaa hienoisia ongelmia se että eri pavut paahtuvat vähän eri tahtia ja näin ensimmäinen ja toinen raksu tulee niissä hieman eri aikoihin. Eli saattaa käydä niin että siinä vaiheessa kun osa pavuista on päässyt vasta kunnolla ensimmäisen raksun vauhtiin, aloittaa osa jo toisen raksun. Varsinkin alussa on hyvä opetella erottamaan nuo raksut toisistaan ja se onnistunee helpommin SO pavuilla. Lisäksi jotkut sekoitukset saattavat olla haastavia paahtaa tasaiseen lopputulokseen (riippuu paljon sekoituksesta, jotkut SO:tkin voivat olla vaikeita tasaisen lopputuloksen kannalta, kuten esim. Harrar).

SO:n kanssa on myös helpompi tarkastella sitä miten eri paahtoasteet vaikuttavat pavun makuun kun ei ole montaa muuttuvaa tekijää ja pavut paahtuvat tasaisemmin. Noita paahtoasteita kannattaa tosiaan käydä läpi ihan "huolella", muuten sitä sortuu melko helposti paahtamaan kaiken varmanpäälle liian tummaksi ja tällöin menettää suuren osan siitä mitä pavuilla olisi tarjottavaa (ja heittää käytännössä rahaa hukkaan kun jollain halvemmalla pavulla saa aikaan käytännössä saman lopputuloksen tummassa paahdossa).

2kg säkeissä pavut tulevat edullisimmiksi kuin 250g säkeissä. Ja jos hommaat paahtimen jolla pystyt tuon 250g paahtamaan kerralla, niin tuolla yhdellä satsilla on hankala hakea sitä pavulle sopivaa paahtoprofiilia. Kyllä se 2kg kuluu nopeasti ja ainakaan itselläni ei ole yksikään 2kg säkki jäänyt juomatta vaikka ei sitten ihan "lempparia" ole ollutkaan.
Kirjattu

Esa

  • Administrator
  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 874
Vast:Papuapua
« Vastaus #2 : Heinäkuu 06, 2007, 22:12:27 ip »

Kannattaa lähteä liikkeelle vain muutamalla lajikkeella. Suosittelen palettiin:
- yhtä hapokasta lajiketta, jonka määrällä ja paahtoasteella säädellään sekoituksen happamuutta
- yhtä laadukasta robustaa, jolla säädellään potkua ja juurevuutta
- yhtä melko neutraalia ja tukevaa peruskahvia (tämä ei ole välttämätön osa, mutta auttaa sekoitusten opettelussa)
- yhtä tai kahta aromikasta kahvia

Näiden suhteita ja paahtoasteita muuttamalla pääsee jyvälle kahvin tekemisestä. Ensin kannattaa kokeilla kutakin yksinään, jotta tietää mikä sen ominaispiirre on ja mitä se voi tuoda kokonaisuuteen.
Kirjattu

Tuomas

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 649
Vast:Papuapua
« Vastaus #3 : Heinäkuu 07, 2007, 11:45:14 ap »

Lainaus käyttäjältä: Esa
- yhtä laadukasta robustaa, jolla säädellään potkua ja juurevuutta


Voisin lahjoittaa kolmea laadukasta robustaa, jotka olen saanut kaupantekijoinä maistiaisiksi mokkamestareilta. Yhden lajin paahdoin, mutta en ole niistä innostunut. Minusta tuore robusta on ihan ok, mutta aika pian muuttuu maku kengänpohjaan vivahtavaksi.

Eli jaljellä on rubustaa Kamerunista, Ugandasta ja Norsunluurannikolta. 200g per laji. Vastaanottaja maksaa postimaksun.
Kirjattu
"Älä paahda kahvipapujasi markkinoilla"
Etiopialainen sananlasku.
Pavoni Professional ja Ascaso i-Mini

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 844
  • mai pen rai
Vs: Papuapua
« Vastaus #4 : Syyskuu 29, 2008, 12:51:46 ip »

Justniin,

Se on hauskaa katsella, kuinka toiset "kärsii" ihan samoista asioista, kun allekirjoittanut.
Vähän tämä ketju on jo vanha, mutta jatketaan eteenpäin.

Mitenkäs Nassen paahtohommat on edistyneet? Onkos jo selvinnyt, mitä ovat juurikin nuo Esan mainitsemat hapokkaat, laadukkaat, tukevat jne kahvit ja miten niistä tarvitsisi maksaa mahdollisimman vähäiset oppirahat saadakseen mallikasta juotavaa?

Entäs sitten itse paahtaminen. Olen katsonut nokka pitkänä tuollaista i-roast aparaattia. Tuleeko siinä taas heti kättelyssä vastaan tuo kirottu "olis pitänyt heti kunnollinen ostaa" -juttu, kuten aina kaikkien vempeleiden kanssa käy?

Asun 100 vuotiaassa kerrostalossa, eikä ole paljon muuta vaihtoehtoa tuuletukseen tai ilmanvaihtoon, kun avata ikkuna. Saapuuko palokunta heti ekalla paahdolla, vai pitääkö mennä pihalle paahtamaan, ts. tuleeko tuosta halvasta paahtimesta kovatkin käryt?
Heti ensiksi en viitsisi ostaa kallista savuttomaksi luvattua mallia.
Nimimerkillä "kannattaako aloittaakaan"

O.K.
Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso

Esa

  • Administrator
  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 874
Vs: Papuapua
« Vastaus #5 : Syyskuu 29, 2008, 14:06:39 ip »

Käry riippuu paahtoasteesta. Pienellä paahtimella ei vielä palokunta saavu ikkunasta tupruavaa savua ihmettelemään tummemmallakaan paahdolla, ja keskitumma aiheuttaa enää lähinnä hajuhaittoja. Keittiöstä ovi kiinni ja ikkuna raolleen niin hyvin pärjää.

Paha sanoa mitä tulee vastaan, kun se riippuu ihan paahtoharrastuksen hifistymisasteesta, mutta mulle ainakin riittää mainiosti pieni ilmapaahdin.
Kirjattu

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 844
  • mai pen rai
Vs: Papuapua
« Vastaus #6 : Syyskuu 29, 2008, 14:20:13 ip »

No okay,

Jos (kun) nyt sitten tuollaisen paahtimen hankin, niin olisko heti kättelyssä ehdottaa tilattavien papujen malleja? Neuvoja saa antaa mieluusti, ettei tarvitse kaataa papuja kompostiin. Mitään vastuuta en aio ehdottajien niskoille sysätä, kunhan vaan meinasin vähän oikaista asiassa, josta muut lienevät jo oppirahat maksaneet.
Listaan tähän vähän kokeilujani:

Eth. Wild Bonga -ei käy
Yrigacheffe -ei ehkä käy oikein hyvin
Eth. Harrar -käy arkikahviksi
El Portillo -käy hyvin
Muchoki Peaberry -ei oikeen kävis

Tarvitaan siis joku arabica "rungoksi", Joku robusta "potkuksi" ja sitten joku vielä "mauksi"?
Onko mitään ehotusta? Entäs sitten Hollannista vai Lontoosta?

Ymmärrän hyvin, jos kukaan ei halua ottaa vastuuta harjoituksistani, mutta rohkeesti vaan joku ehdotus, se on takuulla parempi, kun minun arvaus, joka jo paahdettujen papujen kanssa on mennyt metsään muutaman kerran, kuten listasta näkyy.

O.K.
Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: Papuapua
« Vastaus #7 : Syyskuu 29, 2008, 16:57:25 ip »

Entäs sitten itse paahtaminen. Olen katsonut nokka pitkänä tuollaista i-roast aparaattia. Tuleeko siinä taas heti kättelyssä vastaan tuo kirottu "olis pitänyt heti kunnollinen ostaa" -juttu, kuten aina kaikkien vempeleiden kanssa käy?

Asun 100 vuotiaassa kerrostalossa, eikä ole paljon muuta vaihtoehtoa tuuletukseen tai ilmanvaihtoon, kun avata ikkuna. Saapuuko palokunta heti ekalla paahdolla, vai pitääkö mennä pihalle paahtamaan, ts. tuleeko tuosta halvasta paahtimesta kovatkin käryt?
Heti ensiksi en viitsisi ostaa kallista savuttomaksi luvattua mallia.

Mikäli tarkoitat tuolla savuttomalla mallilla eurooppaan tuloillaan olevaa Behmoria, niin se ei siis ole täysin savuton, mutta erittäin vähäsavuinen (paahtomäärään nähden). Mikäli tuon Behmorin pitää mielessä, niin tällähetkellä I-Roast ei ole hinta/laatusuhteeltaan ehkä kovin hyvä vaihtoehto - eli suosittelisin odottamaan kotva ja katselemaan minkä hintaisena tuo Behmor esimerkiksi tulee euroopan markkinoille (jahka tulee). Jos hirveästi paahtaminen syyhyttää, niin kannattaa vilkuilla oikeantyyppistä popkornikonetta (ks. tämä ketju). Isojp:llä on sellaisesta erittäin hyviä kokemuksia ja kuulemma paahdot onnistuvat sillä jopa paremmin kuin I-Roastilla. Kerralla sillä muistaakseni sai paahdettua sen 130 grammaa.

Savua paahtamisesta tulee, ainakin itselläni I-roastista sen verran että ohjaan sen putkella ulos. Pelkkä ikkunanavaus ei minulle allergisena riitä vaan savu pitää saada kunnolla pois. Ei-allergistenkaan ei tuota savua kannata ehdoin tahdoin hengitellä - ei ole sen terveellisempää kuin minkään muunkaan savun hengittely.

Listaan tähän vähän kokeilujani:

Eth. Wild Bonga -ei käy
Yrigacheffe -ei ehkä käy oikein hyvin
Eth. Harrar -käy arkikahviksi
El Portillo -käy hyvin
Muchoki Peaberry -ei oikeen kävis

Kun katsoo noita "ei käy" tapauksia niin kaikissa taitaa olla kyseessä hedelmäinen ja hapokas afrikkalainen joka on parhaillaan vaaleapaahtoisena. Harar on näistä poikkeus. Eli suuntaa kokeiluissa katseesi rohkeasti afrikan ulkopuolelle. Suosittelen kokeilemaan vaikka noita "itämaisia" kuten Toba-Sulawesi, Toraja-Kalosi, jne. semmoisia joissa on makukuvauksissa vähän "tummempia" sävyjä kuten suklaa tai "maa" (earthy).

Tarvitaan siis joku arabica "rungoksi", Joku robusta "potkuksi" ja sitten joku vielä "mauksi"?
Onko mitään ehotusta? Entäs sitten Hollannista vai Lontoosta?

Nykyisin aika moni laatublendien tekijä ilmoittaa mitä papuja blendiin kuuluu ja yleensä niitä on se 2-3 kpl - näitä kannattaa googletella malliksi. Itseasiassa laadukkaiden papujen kanssa ei pidä mennä sotkemaankaan 5-6 papua vaan parempi pitää sekoitukset mahdollisimman simppeleinä. Tavoitteena ei siis ole saadaa kilohintaa alas niin että kahvi pysyy kuitenkin juotavana (kuten "perinteisessä" sekoituksissa) vaan kokonaisuutta osiensa summaa paremmaksi. Liiallinen "moninaisuus" ja makujen sekamelska ei ole hyväksi - eli sekoitettavien osasten pitäisi jokaisen tulla sekoituksessa jotenkin tunnistettavasti esiin.

Jos et välttämättä halua sitä "extracremaa" kahviin niin tuo robusta kannattaa (aluksi) unohtaa. Itseasiassa tuoreessa paahdossa sitä cremaa tulee pelkästä arabicastakin runsaasti. Arabicastakin löytyy tarvittaessa "potkua". Mikäli robustaa haluaa sekoitukseen laittaa, niin tällöin kannattaa ostaa laadukasta sellaista ja henkilökohtaisesti vakuuttua (maistamalla) että sillä tosiaan saa siihen sekoitukseen jotain plussaa eikä ole vain matkassa "petäjäisenä" mukana.

Lisäys: Eli noista blendeistä on tietoa esim. tähän tyyliin (ks. "espresso" kahveista ensimmäisenä tuolla sivulla).
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 29, 2008, 17:11:11 ip kirjoittanut jiitee »
Kirjattu

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 844
  • mai pen rai
Vs: Papuapua
« Vastaus #8 : Syyskuu 30, 2008, 09:47:41 ap »

Kiitos vinkeistä.

Niin se taitaa olla, että olen suotta naksahtanut noihin Afrikkalaisiin hankaliin kahveihin. Luulen, että tänään saapuu Hasbeanilta minulle sopivammat sekoitukset. Nyt tilasin varman päälle (Costarica El Portillo ja CoE Espresso Blend), enkä varmaankaan pety.

Ja totta on kyllä sekin, että kyllä noista blendeistä selkoa saa, kun vähän yrittää. Sekin lienee oikea reitti, että paahtaa vain paria papua ja muuttelee suhteita pikkuhiljaa maun mukaan, että ei synny sekamelskaa ja koko homma karkaa lapasesta..

Entäs tuo paahdin sitten? Eikö sillä i-roastilla saa kunnon paahtoa? En viitsisi ruveta puuhaamaan popparikoneen kanssa..
Voiko i-roastilla paahtaa myös vähemmän, kun täyden satsin (vaikka ei iso olekaan), entäs tuolla Behmorilla, jos sitä nyt joskus saisi euroopan mallina?

Ymmärsin vastauksista sen, että savu ei nyt sitten kuitenkaan ole ylikäymätön ongelma. Tuuletin vaan ikkunan eteen ja paahdin siihen taakse.

Jostakin katselin, että akallio olisi modannut tuota i-roastia ja siitä päättelin, että se voisi kelvata aloittelijallekin. Ei ainakaan ole iso, eikä hinnan kiroissa.

O.K.
Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: Papuapua
« Vastaus #9 : Syyskuu 30, 2008, 10:17:39 ap »

Entäs tuo paahdin sitten? Eikö sillä i-roastilla saa kunnon paahtoa? En viitsisi ruveta puuhaamaan popparikoneen kanssa..
Voiko i-roastilla paahtaa myös vähemmän, kun täyden satsin (vaikka ei iso olekaan), entäs tuolla Behmorilla, jos sitä nyt joskus saisi euroopan mallina?

Kyllä saa ok paahtoa jos jaksaa paneutua siihen paahtamiseen (lämpömittaria pitää laittaa sisälle että saa tuntuman miten ne profiilit menee jne). I-roastilla pitää melkin paahtaa täysi satsi - ihan pikkasen voi poiketa - mutta suuremmat poikkeukset vaikuttavat profiiliin aikalailla (johtuen paahtimen toimintaperiaatteesta). Behmor on suunniteltu eri kokoisille erille (valitaan määrä paahdon alussa). Jos saat jostain euroopasta I-roastin edullisesti (reilusti alle 200 euroa) niin kokeilemaan vaan. Suomesta ostettuna tuon hinta taitaa olla 250 euroa. Vertailun vuoksi: jenkkilässä i-roast on n.180 dollaria ja behmor: 300 dollaria. Behmorin kehittäjä ei ilmeisesti (käsittääkseni) haluaisi "kiskoa" eurooppalaisia ja tästä olettaisin hinnan asettuvan euroopassa (tullienkin jälkeen) melko edulliselle tasolle tuohon 250 euron i-roastiin nähden.
Kirjattu

akallio

  • Administrator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2810
Vs: Papuapua
« Vastaus #10 : Syyskuu 30, 2008, 13:05:06 ip »

Modaamattomalla I-Roastilla itse harrastin 100g paahtosatseja. Muistaakseni kovin paljon ei voinut mennä alle ennen kuin tuli ongelmia. Toisaalta ei kovin paljon ylikään, kun laite kävi kuumana ja isompi erä ei kiertänyt riittävän nopeasti ja tuli epätasaista.

Ymmärsin vastauksista sen, että savu ei nyt sitten kuitenkaan ole ylikäymätön ongelma. Tuuletin vaan ikkunan eteen ja paahdin siihen taakse.

Savu ja melu ovat ehkä siinä ongelman rajoilla, tai lähinnä niiden yhdistelmä. Pihalla voisi käristää, mutta ei ainakaan iltaisin melun takia viitsi.

Jostakin katselin, että akallio olisi modannut tuota i-roastia ja siitä päättelin, että se voisi kelvata aloittelijallekin. Ei ainakaan ole iso, eikä hinnan kiroissa.

Olen itseasiassa modannut joskus keväällä muistaakseni, mutta en ole vielä kertaakaan koittanut modattua versiota. Tästä voinee päätellä kuinka paljon nuo edellä mainitut ongelmat minua häiritsevät...

Kun nyt asiaa tarkemmin mietin, niin nykyisessä asumuksessa voisi itseasiassa ruveta harrastamaan paahtotoimintaa saunassa. Melu ei haittaisi, räppänän saisi auki ja se savu joka räppänästä ja huippuimurista selviää ei kuitenkaan leviäisi kylppäriä pidemmälle. Ei ollenkaan hassumpi ajatus, pitänee kokeilla ASAP...
Kirjattu
- Aleksi (varustuksena Izzo Duetto, Mahlkönig Vario + Vario-W & sälää)

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: Papuapua
« Vastaus #11 : Syyskuu 30, 2008, 13:14:37 ip »

Modaamattomalla I-Roastilla itse harrastin 100g paahtosatseja. Muistaakseni kovin paljon ei voinut mennä alle ennen kuin tuli ongelmia. Toisaalta ei kovin paljon ylikään, kun laite kävi kuumana ja isompi erä ei kiertänyt riittävän nopeasti ja tuli epätasaista.

Tässä syntyy kyllä iso ero tuon vastuksen vaihdon jälkeen. Puhallin puhaltelee sen verran suuremmalla vaihteella että ainakin itselläni hyvin monella pavulla pystyy lastamaan sen 160 grammaakin halutessaan ilman mitään ongelmia tasaisuuden kanssa. Ongelmia tuommoisella määrällä tuleekin lähinnä silloin jos on menossa papu joka turpoaa hieman keskivertoa enemmän ja tällöin varsinkin jäähdytysvaiheessa liike menee liian heikoksi.
Kirjattu

Esa

  • Administrator
  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 874
Vs: Papuapua
« Vastaus #12 : Syyskuu 30, 2008, 13:31:46 ip »

Ei se profiilien kanssa nysvääminen ihan ensimmäisiä asioita ole vaan enempikin sitä hifistelyosastoa. Ensimmäinen asia on löytää hyviä papuja ja niille sopivat sekoitussuhteet ja paahtoasteet. Oman kokemukseni mukaan pahaa kahvia on vaikea saada aikaan, kun vaan tuntee papunsa.

Hyvä konsti on paahtaa kutakin papua yksinään keskitumman alarajaan ja maistaa niistä uutettua essoa. Juuri mikään papu ei yksinään tuota hyvää kahvia, mutta tuolla maistelulla selviää, mitä missäkin pavussa on ja mitä siitä puuttuu. Tavallinen robusta esmes yksinään maistuu paistetulta kumisaappaalta ja joku hieno Kenialainen taas kukkasilta. Sitten kun tietää kunkin pavun ominaisuudet, voi ruveta sekoittelemaan niistä erillisistä paahtoeristä eri suhteissa ominaisuksien kimaraa.

Kukkaisliemi yksinään ei säväytä, mutta kun siihen sekoittaa pikkuisen saapasta, aletaan jo saada ulottuvuuksia. Robusta on tosiaan makuasia, mutta minä yleensä pidän siitä tuommoisella 5-15% osuudella käytettynä. Se saa ikäänkuin juuret multaan ja jälkimaun kutittelemaan kurkunpäässä. Sitten minusta on hyvä olla yksi hapan kahvi, kuten Colombia excelso, jolla säädellä sekoituksen hapokkuutta tarvittaessa. Sekoituksen peruskahvi määrää, mitä pitää parannella. Esimerkiksi Yirgacheffe on jo yksinään melkein tarpeeksi, se kaipaa vain hiukan lisää juuria. Sumatra Lintung on minusta myös hyvä pohja, mutta kaipaa minusta hiukan tukea myös yläpäähän. Ihan bulkki Santoskin toimii perustana, mutta silloin varsinainen maku rakennetaan muilla lajikkeilla. Jos makeasta tykkää, niin Monsoon Malabar on kokeilemisen arvoinen. Mausteeksi voi aina käyttää pientä määrää Old Brown Javaa, joka tuo mukavan voiaromin.
Kirjattu

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 844
  • mai pen rai
Vs: Papuapua
« Vastaus #13 : Lokakuu 01, 2008, 12:35:54 ip »

Taitaa sitten mielipiteeni kallistua siihen suuntaan, että odottelen aikani tuota Behmoria, josko jossakin välissä olisi saatavissa vaikka Lontoosta..

Siihen asti kootaan salaista tietoa eri pavuista ja niiden ominaisuuksista ja tilaillaan valmiiksi paahdetut pavut Hasbeanilta.

Kyllähän tuota tietoa tosiaan on saatavilla paljonkin, mutta niin on pavun nimiäkin....

Tällä haavaa harmittaa enimmäkseen se, kun papulähetys on ollut tulossa jo viikon ja joudun juomaan juuri noita edelläpuhuttuja Afriikanihmeitä (itse paahtamalla ei tarvitsisi). Josko lähetys jo tänään tulisi?

O.K.
Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso