Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.

Kirjoittaja Aihe: HG one  (Luettu 15531 kertaa)

akallio

  • Administrator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2816
HG one
« : Kesäkuu 27, 2012, 22:42:26 ip »

Jännä "käsikäyttöinen Versalab" tulossa markkinoille:

http://hg-one.com/

Keskustelua myllystä:

http://www.home-barista.com/marketplace/hg-one-grinder-precision-hand-grinder-t22103.html
http://www.home-barista.com/marketplace/hg-one-grinder-distribution-t22159.html

Itse en ole aina jaksanut uusista käsimyllyistä niin kauheasti innostua, mutta tämähän saattaisi olla toimivakin vekotin.
Kirjattu
- Aleksi (varustuksena Izzo Duetto, Mahlkönig Vario + Vario-W & sälää)

Joona_s

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 934
Vs: HG one
« Vastaus #1 : Kesäkuu 28, 2012, 22:09:54 ip »

Hienon näköinen laite jonka ulkonäössä ja sitä kautta varmaankin myös käytettävyydessä on iso annos versalabbia.

Hinta on kuitenkin jossain 800 dollarin kieppeillä ja härveli on varustettu Roburin (yksi/kolmivaiheisen terillä) joten ei kiitos, mieluummin huuhtelen vähän Anfimiani kuin aliuutan kaikki espressoni.

Kirjattu
"We sales specialty coffee"

akallio

  • Administrator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2816
Vs: HG one
« Vastaus #2 : Heinäkuu 03, 2012, 13:23:56 ip »

Yleisempi keskustelun myllyn vaikutuksesta espressouutton on jaettu omaksi ketjukseen: http://www.ristretto.fi/foorumi/index.php?topic=2668.0
Kirjattu
- Aleksi (varustuksena Izzo Duetto, Mahlkönig Vario + Vario-W & sälää)

OskuK

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2576
Vs: HG one
« Vastaus #3 : Joulukuu 12, 2012, 14:24:09 ip »

Onko miedipideilmasto edelleen status quo tämän käsiporan osalta?
Kirjattu
:: Astoria Gloria :: Eureka Zenith 65E :: Mahlkönig Vario ::: Aiemmin:  Nuova Simonelli Oscar :: Grinta :: Bezzera Strega ::

Teme

  • Administrator
  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1497
    • ristretto.fi
Vs: HG one
« Vastaus #4 : Joulukuu 12, 2012, 22:16:47 ip »

^ Täälläkin seurataan ja odotellaan mielenkiinnolla kokemuksia kyseisestä myllystä. Kiinnostava laite, ja hienoa että tällainen ylipäätään tehdään, mutta jotain varauksia kyllä ainakin minulla on (nopeus, käytännöllisyys, jauhatuksen tasalaatuiauus arkikäytössä jne.). Lisäksi kyseessä lienee melko puhtaasti vain espressokäyttöön soveltuva mylly - eli laitteen on kyllä oltava tosi kova luu jotta edes harkitsisin sellaisen hommaamista K30 Varion tilalle. Jos se olisi loistava mylly suodatinkahville (à la Mahlkönig Tanzania), niin tilaus olisi varmaan jo sisällä :) Kukaan foorumilainen ei kai ole ainakaan vielä tilannut laitetta?

T. Teme
Kirjattu

martti.

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 60
Vs: HG one
« Vastaus #5 : Tammikuu 28, 2013, 22:08:51 ip »

DHL kantoi tänään kotiin HG Onen. Vakuuttavan oloinen peli.

Liian aikaista vielä kommentoida käytettävyyttä kun rutiinit ovat vasta hakusessa. 18 sekuntia menee 14 gramman jauhamiseen, joten sarjavalmistuksessa jää selvästi jälkeen kunnon sähkömyllyistä. Puhdistus vastaavasti helpompaa. Arjen tarpeisiin uskoisin nopeuden riittävän hyvin. Jauhaminen vaatii jonkin verran voimaa, mutta ei ole varsinaisesti rasittavaa.

Makuasioita en pysty oikein kommentoimaan, koska kontrolloituun vertailutestiin ei ole edellytyksiä. Säätämisen vaikutus makuun tosin käyttäytyi oikein johdonmukaisesti ja säätäminen oli helppoa.

t. martti.
Kirjattu
"Vaikuttaisi siltä, että täydellisyyttä ei saavuteta silloin kun ei enää ole mitään lisättävää, vaan silloin kun ei enää ole mitään poisjätettävää"
 - Antoine de Saint-Exupéry

OskuK

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2576
Vs: HG one
« Vastaus #6 : Tammikuu 28, 2013, 22:14:48 ip »

Videota!
Kirjattu
:: Astoria Gloria :: Eureka Zenith 65E :: Mahlkönig Vario ::: Aiemmin:  Nuova Simonelli Oscar :: Grinta :: Bezzera Strega ::

Teme

  • Administrator
  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1497
    • ristretto.fi
Vs: HG one
« Vastaus #7 : Tammikuu 28, 2013, 22:49:17 ip »

Onnittelut uuden myllyn johdosta! Onko minkäänlaisia ongelmia staattisen sähkön kanssa? Onko kuinka kranttu distribuution ja tasoituksen suhteen?

T. Teme
Kirjattu

martti.

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 60
Vs: HG one
« Vastaus #8 : Tammikuu 29, 2013, 06:07:59 ap »

Kiitoksia.

Staattista sähköä esiintyy, mutta tippa tai pari vettä papujen sekaan ratkaisee ongelman. Distribuutio ei ole ollut ongelma, mutta tähän mennessä olen sekoittanut puruja vispilällä varmuuden vuoksi ettei niitä ongelmia edes tulisi. Tässä menee varmasti muutama viikko, ennen kuin eri variaatioita tekniikan suhteen on tullut kokeiltua siinä laajuudessa, että osaa sanoa, mitkä liikkeet oikeasti ovat tarpeen.

Valmistajan postaamat videot antavat oikean kuvan myllyn toiminnasta. Paino ja yleinen jämäkkyys ovat vakuuttavampia oikeassa elämässä kuin mitä videolta voisi päätellä.

t. martti.
Kirjattu
"Vaikuttaisi siltä, että täydellisyyttä ei saavuteta silloin kun ei enää ole mitään lisättävää, vaan silloin kun ei enää ole mitään poisjätettävää"
 - Antoine de Saint-Exupéry

martti.

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 60
Vs: HG one
« Vastaus #9 : Tammikuu 30, 2013, 19:02:50 ip »

Terien sisäänajoa Pauligin ja Lidlin pavuilla. Vajaan kilon jälkeen myllyä joutuu säätämään hieman hienommalle, joten jotain ilmeisesti on tapahtunut eilisen jälkeen. Shottivertailu tehty wieniläispaahdetuilla Harar-pavuilla. Tänään ei tarvittu vesitippoja staattisen sähkön taltuttamiseen.

t. martti.
Kirjattu
"Vaikuttaisi siltä, että täydellisyyttä ei saavuteta silloin kun ei enää ole mitään lisättävää, vaan silloin kun ei enää ole mitään poisjätettävää"
 - Antoine de Saint-Exupéry

martti.

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 60
Vs: HG one
« Vastaus #10 : Helmikuu 09, 2013, 14:25:00 ip »

Puolentoista viikon kokemuksista hieman viisastuneena:

1. jauhaminen helppoa ja varsin nopeaa: vajaa 1g/s espressojauhatukseen
2. jauhan myllyn mukana tulleeseen kuppiin, jolla purut saa siististi kahvaan
3. jauheen sekoitus minikokoisella vispilällä on tarpeen, mutta on helppoa em. kupissa ja vie ehkä 4s aikaa
4. staattista sähköä esiintyy pavuista riippuen, mutta purut kertyvät tällöin pääasiassa magneettikiinnitteiseen suppiloon, josta ne saa helposti ravisteltua kuppiin.
5. muutama pisara vettä papuihin ennen jauhamista taltuttaa staattisen sähkön kutakuinkin kokonaan
6. mylly on helppo ja nopea puhdistaa, joten karkeuden säätö tai papujen vaihto on vaivatonta
7. käytän annosteluun pientä metallikuppia, johon mahtuu n. 15g papuja -> annoksen saa silmämääräisesti kohdalleen, eikä vaakaa tarvita kuin ajoittaisiin kalibrointitarkoituksiin

Kahvin maun suhteen ei ole valittamista, mutta objektiivista vertailua johonkin huippumyllyyn en ole pystynyt tekemään. Suodatinkahvin valmistukseen en ole perehtynyt, mutta pannukahvin varmaankin jonain päivänä pyöräytän. Vaaleammaksi paahdetut pavut kyllä vaativat selvästi enemmän voimaa. Jauhoin varttikilon vuoden vanhaa tummaa presidenttiä suoraan roskikseen osana sisäänajoa ja siinä alkoi käsi mennä maitohapoille. Lisää salitreeniä siis, jos moinen sattuisi tulemaan tavaksi.

Kaikenkaikkiaan olen oikein tyytyväinen HG Oneen. Hintakaan ei ole tuntunut kohtuuttomalta, vaikka kauppahinnan päälle piti maksaa rahti n. 180,- ja tulli+alv n. 170,-.

t. martti.
Kirjattu
"Vaikuttaisi siltä, että täydellisyyttä ei saavuteta silloin kun ei enää ole mitään lisättävää, vaan silloin kun ei enää ole mitään poisjätettävää"
 - Antoine de Saint-Exupéry

martti.

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 60
Vs: HG one
« Vastaus #11 : Huhtikuu 07, 2013, 20:26:17 ip »

Onko distribuutio-ongelmia vai ei? Kuinka tasoitat, kunka tamppaat? Weissaatko, jos niin millä ja miten paljon? Näitä on tullut pohdittua ja kokeiltua eri tapoja valmistella sihtiä. Eri menetelmät ovat tuntuneet hyvältä ja sitten taas seuraavalla hetkellä epävarmuus valtaa mielen.

Myllyhän tekee oikein siistiä jälkeä ilman paakkuja, mutta kun molemmat kädet ovat kiinni myllyssä, ei sihtiä voi siirrellä jauhamisen aikana ja kahvi putoaa suppilosta kartiomaiseksi kasaksi. Olen kokeillut jauhamista erilaisiin astioihin lähtien myllyn omasta kupista. Ajoittainen kanavointi erityisesti sihdin reuna-alueilla on johtanut vaihtoehtojen etsintään.

Nyt oikein lupaavalta tuntuu Orphan Espresson dosing cylinder ja sen avulla jauhaminen suoraan sihtiin. Pikainen weissaus suoraan sihdissä ja tasoitus sormella sihtiä samalla kädessä pyörittäen.

Staattinen sähkö on ollut pavusta riippuen enemmän tai vähemmän läsnä, mutta pari tippaa vettä auttaa. Square Milen decaf espresso on ollut kaikkein sähköisin, mutta vedellä sekin talttuu.

Espressoa karkeampiin jauhatuksiin ei ole vielä ollut tarvetta, mutta viimeistään lakkiaisiin mennessä sekin täytyy kokeilla.
Kirjattu
"Vaikuttaisi siltä, että täydellisyyttä ei saavuteta silloin kun ei enää ole mitään lisättävää, vaan silloin kun ei enää ole mitään poisjätettävää"
 - Antoine de Saint-Exupéry

martti.

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 60
Vs: HG one
« Vastaus #12 : Kesäkuu 18, 2013, 07:38:35 ap »

Länsirintamalta ei mitään uutta. Mylly päivittäisessä käytössä. Pelkkää espressoa tulee jauhettua kun ei oo muuta kahvia tehnyt mieli. Arkikäyttöön kotioloissa tämä sopii minun mieltymyksiini erinomaisesti.
Kirjattu
"Vaikuttaisi siltä, että täydellisyyttä ei saavuteta silloin kun ei enää ole mitään lisättävää, vaan silloin kun ei enää ole mitään poisjätettävää"
 - Antoine de Saint-Exupéry

martti.

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 60
Vs: HG one
« Vastaus #13 : Tammikuu 11, 2014, 20:32:50 ip »

Kohta vuoden päivät on mylly ollut päivittäisessä käytössä ilman murheita. Olen erityisen ihastunut mahdollisuuteen päättää kuppikohtaisesti mitä papuja haluaa. Sen lisäksi että Maitokahvi ja espresso tulee yleensä tehtyä eri tavarasta on mukava välillä tarjota eksoottisempia vaihtoehtoja ilman että kahvia menee hukkaan.

Shotin säätäminen tapahtuu enemmän kahvin massalla, kuin jauhatuksella. Normaalisti myllyn säätöön ei juurikaan tarvitse puuttua ja papujen vanhetessa vain kahvin massaa pikkuhiljaa kasvatetaan.

t. martti.
Kirjattu
"Vaikuttaisi siltä, että täydellisyyttä ei saavuteta silloin kun ei enää ole mitään lisättävää, vaan silloin kun ei enää ole mitään poisjätettävää"
 - Antoine de Saint-Exupéry

smuu

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 27
Vs: HG one
« Vastaus #14 : Helmikuu 21, 2014, 19:38:36 ip »

Saapui tämä monsteri tähänkin talouteen. nyt n.2kg veivattu vanhaa papua myllystä läpi ja testit Lidlin Biotrend Bio Crema Peru pavuilla. Näin ensivaikutelmalla voi todeta että ei myllyä suotta ole joka tuutissa kehuttu.
Kirjattu