Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.

Kirjoittaja Aihe: Espressokeitin La Pavoni Professional - (myyty)  (Luettu 8488 kertaa)

englundn

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1
Espressokeitin La Pavoni Professional - (myyty)
« : Kesäkuu 02, 2012, 23:52:33 ip »

Toimiva hyväkuntoinen La Pavoni Professional espressokeitin. Juuri vaihdettu tiivisteet.

Mukaan tulee
- yhden ja kahden kupin annostelija
- tampperi

Hinta 230€

Helpoiten pääsee alkuun tämän linkin kautta: http://www.huuto.net/kohteet/espressokeitin-la-pavoni-professional--ei-hv-/224724141
« Viimeksi muokattu: Elokuu 19, 2012, 10:37:28 ap kirjoittanut englundn »
Kirjattu

Toma

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1582
Vs: Espressokeitin La Pavoni Professional
« Vastaus #1 : Kesäkuu 03, 2012, 22:46:27 ip »

Minkälaisissa baristakilpailuissa?
Kirjattu
Friends are like cows - if you eat them, they die.

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 844
  • mai pen rai
Vs: Espressokeitin La Pavoni Professional
« Vastaus #2 : Kesäkuu 05, 2012, 10:59:41 ap »

Minkälaisissa baristakilpailuissa?

Näyttää olevan vanhemmalla "pre millenium" grupolla.

Ja jos joku tietää, missä tällä voi kilpailla, niin lupaan osallistua ja voitonmahdollisuuteni ovat hyvät  8)

O.K.
Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso

Joona_s

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 933
Vs: Espressokeitin La Pavoni Professional
« Vastaus #3 : Kesäkuu 05, 2012, 11:18:06 ap »

Näyttää olevan vanhemmalla "pre millenium" grupolla.

Ja jos joku tietää, missä tällä voi kilpailla, niin lupaan osallistua ja voitonmahdollisuuteni ovat hyvät  8)

O.K.

Hollannissahan ne ovat järjestäneet kotibaristakisoja joissa vissiin oli omat laitteet mukana. Kerran sen joku vissiin voittikin handpressolla.
Kirjattu
"We sales specialty coffee"

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 844
  • mai pen rai
Vs: Espressokeitin La Pavoni Professional
« Vastaus #4 : Kesäkuu 05, 2012, 11:42:28 ap »

Hollannissahan ne ovat järjestäneet kotibaristakisoja joissa vissiin oli omat laitteet mukana. Kerran sen joku vissiin voittikin handpressolla.

No, Handpressolla en ole vielä oikein hyvää kuppia saanut aikaan. Sehän on ehkä enempi pinekahvapeli...
Mutta tuo Pavoni on ollut todellinen haaste vuosikaudet ja onneni on suurissa mitoissa, kun väitän nyt sen kellistäneeni.
Pari vuotta meni ihan ronkkimalla ja onnistumiset oli aivan vahinkoja, epäonnistumiset jatkuvia ja mitään logiikkaa ei tuntunut löytyvän. Nyt löytyy!

O.K.
Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso

äyni

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 687
Vs: Espressokeitin La Pavoni Professional
« Vastaus #5 : Kesäkuu 06, 2012, 21:57:53 ip »

No, Handpressolla en ole vielä oikein hyvää kuppia saanut aikaan. Sehän on ehkä enempi pinekahvapeli...
Mutta tuo Pavoni on ollut todellinen haaste vuosikaudet ja onneni on suurissa mitoissa, kun väitän nyt sen kellistäneeni.
Pari vuotta meni ihan ronkkimalla ja onnistumiset oli aivan vahinkoja, epäonnistumiset jatkuvia ja mitään logiikkaa ei tuntunut löytyvän. Nyt löytyy!

O.K.

Et kehtaa jakaa tätä tietotaitoasi pavonien suhteen?
Kirjattu

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 844
  • mai pen rai
Vs: Espressokeitin La Pavoni Professional
« Vastaus #6 : Kesäkuu 07, 2012, 11:34:21 ap »

Et kehtaa jakaa tätä tietotaitoasi pavonien suhteen?

No, laitetaan jakoon hankkimani hiljainen tieto, jolla olen henkseleitä paukuttanut  8)

Nyt puhun isogruppoisemmasta ns. "post- millenium" -keittimestä. Pikkugruppoiseenkin tämä kaiketi osuu, mutta se on aika paljon hätäisempi peli, mitä lämpöihin tulee. Silläkin harjoittelin aikani, mutta en päässyt maaliin, ennenkun myin sen uuteen kotiin.

Ogelmanahan keittimessä on lämmön hallinta. Ikinä ei voi tietää, onko gruppo liian kylmä, tai kuuma. Minä olen päätynyt seuraavaan:

- Kahvi jauhetaan niin hienoksi, että vipua ei saa alas ilman kohtuullisen kovaa voimaa (ehkä 4 kp).
Jauhan kahvin pikku purkkiin (töissä Minimokalla) samalla, kun keitin lämpeää, pikku weissaus.

- Koneen annan lämmetä jokin aikaa, ei niin kauhean väliksi, kunhan paineet on nousseet ja lämpö hiukan levinnyt gruppoon asti.

- Mitään valepaineita ei tarvitse poistaa, se on legendaa.

- Astia grupon alle. Päästetään vipua nostamalla astiaan vettä hiljaisella, tasaisella pikkuvirtauksella. Tätä jatketaan, kunnes ulostuleva vesi alkaa hiukan pirskehdella (vesi on 100 astetta jossakin yläpäässä). Alkulämmöstä riippuen vettä tulee 1,5 - 2 dl ennen pirskahduksia.

- Tämän veden kaadan lämmittämään kuppeja.

- Kahva irti, kuivataan ja purut siihen. Tampataan.

- Kahva takaisin ja TODELLA hidas vivun nosto, jotta kakku ei hajoa. Joskus teen pikkuliikettä yläasennossa saadakseni isomman täytön.

- Vipu alas. Nyt siis tarvitaan senverran hieno jauhe, että vipua ei pysty saamaan alas kuin 20 yli sekunnin ajalla.

Juodaan niin hyvää kahvia, kun alkuaine antaa myöden.

Nyt varmaan tuli mieleen, että masiina on liian kuuma, kun se grupossa poreilee? Näin ei kuitenkaan jostakin syystä ole. Poreilu saattaa syntyä jo ehkä ylöstuloputkessa?
Valmiin, lämmitettyihin kuppeihin tulevan juoman lämpö on 70 asteen paikkeilla.

Tässä minun temppuni. Saa lainata vapaasti, mutta eri mieltä ei sovi olla  :P

Parantamista tässäkin metodissa saattaa olla, mutta minusta hyvä lähtökohta jatkokehittelylle.

Olli
Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: Espressokeitin La Pavoni Professional
« Vastaus #7 : Kesäkuu 07, 2012, 21:44:12 ip »

Nyt varmaan tuli mieleen, että masiina on liian kuuma, kun se grupossa poreilee? Näin ei kuitenkaan jostakin syystä ole. Poreilu saattaa syntyä jo ehkä ylöstuloputkessa?

Hitaammalla virtauksella (kun on purut vastassa) gruppo ennättää varmaankin imemään vedestä enemmän lämpöä pois?
Kirjattu

äyni

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 687
Vs: Espressokeitin La Pavoni Professional - juuri huollettu
« Vastaus #8 : Kesäkuu 07, 2012, 22:49:26 ip »

Yllättävän samankaltainen metodi kuin minulla.
Tosin minä olen päätynyt moiseen tapaan kutakuinkin ilman ihmeempää säätämistä, jotenkin luonnostaan on tullut se.
Pikkuisen suurempaa pieteettiä tuossa on havaittavissa, etenkin alussa, mutta kuitenkin samaa suuntaa.

En ole juuri ikinä havainnut että kahvissani olisi jotain suurempaa vikaa.

Kahvi on minulla niin hienoa että vivun painaminen alas vie sen 20 sek, kun painan niin kovaa kuin uskallan. Taipumista ja notkumista rakenteissa tapahtuu.
Kirjattu

Jolle

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 159
Vs: Espressokeitin La Pavoni Professional
« Vastaus #9 : Kesäkuu 08, 2012, 19:41:20 ip »

- Kahva takaisin ja TODELLA hidas vivun nosto, jotta kakku ei hajoa. Joskus teen pikkuliikettä yläasennossa saadakseni isomman täytön.

Hieman jos haluaa vaikeuttaa ja varmistaa, ettei kakku hajoa, voi kahvan pitää löyhässä vipua nostaessa ja tiukata juuri ennen veden virtausta gruppoon. Näin ei kakun päälle tule alipainetta männän noustessa.
Kirjattu
Faema E61 1gr -67, La Pavoni EN Europiccola,  Balance Brewer, Aeropress, Chemex, Mazzer Super Jolly, Macap MC4, Wilfa CGR1, Skerton,  Punainen Paahdin, Behmor 1600

joni

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 155
Vs: Espressokeitin La Pavoni Professional - juuri huollettu
« Vastaus #10 : Heinäkuu 01, 2012, 00:15:57 ap »

Melkolailla näin olen toiminut minäkin, tosin tuon veden päästämisen sijaan olen tehnyt ensimmäisen shotin vaimolleni. Toinen onkin sitten huippu, kolmas menee mutta neljäs on jo hitusen liian kuuma.
Kirjattu
La Pavoni Professional + Demoka Minimoka M207

OskuK

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2470
Vs: Espressokeitin La Pavoni Professional - juuri huollettu
« Vastaus #11 : Heinäkuu 01, 2012, 00:33:14 ap »

Kolmas anopille ja neljäs rakastajalle? ;-)
Kirjattu
:: Astoria Gloria :: Eureka Zenith 65E :: Mahlkönig Vario ::: Aiemmin:  Nuova Simonelli Oscar :: Grinta :: Bezzera Strega ::