Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.

Kirjoittaja Aihe: Tekeekö Gaggia Evolutionilla mitään?  (Luettu 3049 kertaa)

Kasmiira

 • Pikakahvi
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 1
Tekeekö Gaggia Evolutionilla mitään?
« : Toukokuu 28, 2012, 16:42:19 ip »

Osaisiko joku kertoa tekeekö esim. Gaggian Evolutionilla mitään? Sitten pitäis joku kohtuuhintainen mylly siihen kaveriksi. Saako n. 100€ hyvää myllyä? Miten esim. Krupsin myllyt? Minkälaisia kokemuksia käsimyllyistä? Kumpi parempi, edullinen sähkömylly, vai joku n. 100 € käsimylly?
Ensimmäistä konetta olenhankkimassa kotiin. Kokemusta on ammattitason vehkeistä, joskus työn puolesta niitä oppi jotenkuten käyttämään, en hyvin, mutta jotenkin. En heti alkuun viitsisi ihan älyttömän kalliita laitteita hankkia, kun en ihan varmaksi tiedä, kuinka usein tulee loppujen lopuksi käytettyä.
Kirjattu

Capulino

 • Pikakahvi
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 8
Vs: Tekeekö Gaggia Evolutionilla mitään?
« Vastaus #1 : Toukokuu 29, 2012, 08:00:56 ap »

Gaggia Evolution on hyvä aloituskone. Itseltä kun semmoinen löytyy. Evolutionin runko on muovia kokonaan ja boileri pieni eli monia maitopohjaisia juomia peräjälkeen et voi sillä tehdä. Hyvä puoli Evolutionissa on boilerin nopea lämpiäminen je helppo käyttö. Myllyä ostaessa kannttaa ostaa hyvä mylly esim. Ascaso I-mini. Kannattaa katsoa tämän foorumin myydään-palsta
Kirjattu

Tuomas

 • Espresso
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 649
Vs: Tekeekö Gaggia Evolutionilla mitään?
« Vastaus #2 : Toukokuu 29, 2012, 20:34:01 ip »

Evolutioniasta ei ole kokemusta. Espressokäyttöön ei saa käsittääkseni hyvää myllyä 100 €, paitsi ehkä käytettynä tai käsimyllynä. Käsimylly on toki yksi työteliäs työvaihe lisää. Itse kyllästyin käsimyllyn käyttöön varsin pian turkkilaisen kahvin kanssa.

Krupsin myllyn en usko oikein soveltuvan Gaggian kaveriksi. Itselläni sellainen on, mutta nimenomaan Krupsin keittimen kaverina. Krupsin mylly tuottaa paljon pölyä ja staattista sähköä. Halvan keittimen painekahva antaa noita vikoja anteeksi, mutta staattisuus tuottaa sotkua. Eli en suosittele Krupsia muille koneille myllyksi, kuin halvoille painekahvallisille markettikeittimille kuten Krupsin espressokeittimet. Toki se toimii myös suodatinkeittimille ja pressokannule.
Kirjattu
"Älä paahda kahvipapujasi markkinoilla"
Etiopialainen sananlasku.
Pavoni Professional ja Ascaso i-Mini

Moksi

 • Cappuccino
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 46
Vs: Tekeekö Gaggia Evolutionilla mitään?
« Vastaus #3 : Kesäkuu 10, 2012, 13:25:59 ip »

Myös entisenä Evolutionin omistajana voin suositella aloittelijan laitteeksi. Ko. laite oli itsellä lähes jokapäiväisessä käytössä about pari vuotta, jonka jälkeen päivityskuume kasvoi liian suureksi ja vaihdon HX-laitteeseen. Suurimmat miinukset tulevat muovisesta (huteran tuntuinen) kuoresta sekä huonohkosta maidonvaahdotuspillistä sekä -tehosta. Itsellä oli myllynä aluksi Krupsin 50e mylly, mutta jos budjetti vain antaa periksi paremman myllyn oston (vaikka käytettynä), niin suosittelen sitä lämpimästi. Evolution kun ei omasta mielestäni ollut erityisen anteeksiantava ja Krupsin mylly ei ainakaan helpottanut tässä. 
Kirjattu