Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Pikahakua monipuolisempi haku löytyy valikon Haku-painikkeen takaa.

Kirjoittaja Aihe: "Kahvikakku" (espresso)  (Luettu 14571 kertaa)

askpor

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 17
Vs: "Kahvikakku" (espresso)
« Vastaus #15 : Helmikuu 07, 2012, 14:15:47 ip »

Esspresson maku,mielenkintoista että vasta nyt alkaa tottua vahvaan kahviin oli se olutkin joskus p...e...n pahaa.Kamerun alkuperäiskahvi 100% arabica huomattavasti parempaa kuin,sublima,paulig original,caramelo.
Kirjattu
Delonghi BCO 260CD+Krups filtterit,Bodum Bistro Burr Grinder,Senseo viva café+Coffeeduck

askpor

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 17
Vs: "Kahvikakku" (espresso)
« Vastaus #16 : Helmikuu 17, 2012, 16:27:53 ip »

Tule hyvä kakku älä tule paha kakku,painekahvaa käyttäessä näköjään tamppauksella on  merkitys cremaan ja makuun.Liian hieno jauhatus pieni tamppaus tekee pahan ja sotkuisen makuista essoa.Pari pykälää suuremmalle ja kunnon tappaus n15kg nyt crema lisääntyy ja maku paranee.
Paineeton Krups sihti ei ole niin hyvä crema jää vähäiseksi eikä maku siitä parane täytyis tehdä tiivis kakku mutta esso menee tunkkaiseksi ja jauhoiseksi.Eipä ole halvat keittimet 51mm korit tehty hifi espressolle mutta nyt voi essoa nauttia kun löytyi oikea jauhatus ja tamppaus,ei lainkaan hullumpaa vielä omaan makuun löytyvä papu niin vot.
Pötypuhetta ettei painekahvan kakkua tule tampata ja maku paranee tai päinvastoin.
Kirjattu
Delonghi BCO 260CD+Krups filtterit,Bodum Bistro Burr Grinder,Senseo viva café+Coffeeduck

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: "Kahvikakku" (espresso)
« Vastaus #17 : Helmikuu 17, 2012, 17:19:02 ip »

Paineeton Krups sihti ei ole niin hyvä crema jää vähäiseksi eikä maku siitä parane täytyis tehdä tiivis kakku mutta esso menee tunkkaiseksi ja jauhoiseksi.Eipä ole halvat keittimet 51mm korit tehty hifi espressolle mutta nyt voi essoa nauttia kun löytyi oikea jauhatus ja tamppaus,ei lainkaan hullumpaa vielä omaan makuun löytyvä papu niin vot.

Saadaksesi hyvän creman "paineettomalla filtterillä" pitää pavun olla suht tuoretta (tai rubustaista) ja myllyn kohtuullisen hyvä. Painekahva tekee vaahdon pintaan ikäänkuin vippaskonstein eikä se ole koostumukseltaan ihan sama kuin "oikean".

Tietysti myös valmistustekniikka pitää olla hallussa, eli kun saat normaalilla filtterillä tuon creman onnistumaan, niin sitten tiedät että valmistustekniikkasi on suurinpiirtein oikea. Tämä onnistuu halvallakin keittimellä kun on siis mylly ja pavut kunnossa.
Kirjattu

askpor

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 17
Vs: "Kahvikakku" (espresso)
« Vastaus #18 : Helmikuu 17, 2012, 18:01:36 ip »

Filttereillä ja filttereillä on vissiin suurtakin eroa reikäkoko,vst,ym,ym minkälaista tavaraa puskee ulos,hmm..no ei lannistuta jos tuolla MS-0907163 - Krups 2-Cup Filter pitäis saada parempaa kaikenlaisia papuja olen kyllä kokeillu melko tuoreitakin.
 
Kirjattu
Delonghi BCO 260CD+Krups filtterit,Bodum Bistro Burr Grinder,Senseo viva café+Coffeeduck

Toma

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1598
Vs: "Kahvikakku" (espresso)
« Vastaus #19 : Helmikuu 17, 2012, 19:53:06 ip »

Olet niin sanotusti asian ytimessä. Filttereillä on eroja, huomaa kun erottelee esim. Silvialla rancilion filsuja ja vst-filsuja keskenään, tehty.
Melko tuoreita on aika suhteellinen käsite, olen huomannut joidenkin papujen kanssa niiden menettäneen ryhtinsä aika nopeasti, kun taas toiset jaksavat pitkäänkin.

Tosin nämähän ovat makuasioita, ja tärkeintä on että olet tyytyväinen juuri siihen kuppiin mitä saat aikaseksi.
Kirjattu
Friends are like cows - if you eat them, they die.

askpor

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 17
Vs: "Kahvikakku" (espresso)
« Vastaus #20 : Helmikuu 18, 2012, 14:09:52 ip »

"Tämä onnistuu halvallakin keittimellä kun on siis mylly ja pavut kunnossa."jiitee on oikeassa löytyhän se oikea jauhatus ja tamppaus tuolle Krupsin sihdille hyvä tuore papu vielä hakusessa meinas usko loppua,vika oli liian hienossa jauhatuksessa nyt tuntuu tulevan vähän liikaakin"cremaa"painekorilla kun löyty oikeat jauhatukset kummallekin sihdille se on pienestä kii.
Kirjattu
Delonghi BCO 260CD+Krups filtterit,Bodum Bistro Burr Grinder,Senseo viva café+Coffeeduck

linker

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 94
Vs: "Kahvikakku" (espresso)
« Vastaus #21 : Helmikuu 18, 2012, 15:05:56 ip »


Oletteko punninneet kakkuja...
tässä vertailupohjaa



keittimenä francis x1, annos 12,5g skertonin "kakkoslovella" jauhettuna, tamppaus noin 20 kg.


 
 
Kirjattu

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: "Kahvikakku" (espresso)
« Vastaus #22 : Helmikuu 18, 2012, 15:16:25 ip »

Kysymys kuvasta: Miksi punnitset uutettua (=märkää) kakkua?
Kirjattu