Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Kahwiki on taas toiminnassa! Sen löydät täältä: http://www.ristretto.fi/w/

Kirjoittaja Aihe: Uunipaahtotestiä  (Luettu 5661 kertaa)

saunatupa

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 12
Uunipaahtotestiä
« : Elokuu 25, 2012, 19:18:15 ip »

Ekat pavut nyt paahdettu. Ihan vaan perstuntumalla vetelin, eli ilman mitään suurempia odotuksia.
Papuna Guatemala Finca Ceylan. Uuni -60 luvun kapean, kaksilevyisen hellan uuni. Paikkana lasitettu veranta.
Lämmön säätelin 250 asteeseen. Todellisesta lämpötilasta ei aavistustakaan, epäilen kuitenkin, että
lämpö oli jonkin verran alhainen, koska paahtoaika oli suhteellisen pitkä. Lähes 18min oli paahtoaika.

Jos olen oikein tulkinnut FC:n ja SC:n, niin SC:n alkamisen jälkeen jossakin vaiheessa otin pavut jäähdytykseen.

Ilmeisesti huomenissa voin voin testailla näitä paahteita.

Jännää ;)

Raimo
« Viimeksi muokattu: Elokuu 25, 2012, 20:52:38 ip kirjoittanut saunatupa »
Kirjattu

saunatupa

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 12
Vs: Uunipaahtotestiä
« Vastaus #1 : Elokuu 30, 2012, 22:32:03 ip »

Tummiman paahteen (erä 3) jauhoin tänään ja täytyy sanoa, että tosi hieno oli makuelämys.
Suorastaan uskomatonta, että tällä kokemuksella (eka paahtokerta) voi saada näinkin
hienoa kahvia. Olen perinteisen pannukahvin ystävä ja tämänkin jauhoin pannukarkeuteen.

Paahdoin vajaa viikko sitten 3 kpl 150 g erää kaksi ekaa jäivän hieman liiaan
vaaleiksi mutta tämä kolmas oli sitten tumminta (ehkä hieman tummempaan kuin
Presidentin tummapaahto pavut).

Tämähän on kivaa. Lauantaina täytyy jatkaa kokeiluja.

Kirjattu

oldpet

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 165
Vs: Uunipaahtotestiä
« Vastaus #2 : Syyskuu 01, 2012, 10:56:51 ap »

Ei ole uunipaahdosta kokemusta, mutta ainakaan rännärillä tuo 18 min ei ole liian pitkä aika. Kuuletko raksahdukset kun paahdat uunissa?

Tässä on Sweet Maria'sin video, miltä ensimmäinen kräkki näyttää
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=r9xMarGcGp8" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=r9xMarGcGp8</a>

Tuotahan voi yrittää myös lasin läpi tihrustaa. Tiistaina paahdoin itse Äthiopian yirgacheffea ja SM:n classic espressoa. Äthiopian lopetin heti ensimmäisen kräkin jälkeen, Classic espresson toisen kräkin alkuun. Molemmat onnistui loistavasti  :)
Kirjattu
Kupissa tänään:

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2086
Vs: Uunipaahtotestiä
« Vastaus #3 : Syyskuu 01, 2012, 11:37:49 ap »

Uunipaahdosta on jo oma lankansa, kannattaisiko yhdistää siihen?
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Behmor 1600 x 2

saunatupa

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 12
Vs: Uunipaahtotestiä
« Vastaus #4 : Syyskuu 01, 2012, 18:56:59 ip »

Tänään taas paahtelin 2 erää á 150 g. Lasin läpi kyllä näkeen ja kuulee FC:n.
Toinen, eli SC kuuluu myös hyvin. Hieman alle 18 min meni tänäänkin.
Tosin toinen erä meni korvakuulolta kun vahingossa sammutin ajanoton.  ???

Mitäs se kertoo, kun SC:n jälkeen tulee papu hieman kosteaksi pinnalta? Onko jo pilalla vai?

migu2 > voi yhdistää jos niin ajattelet. Noviisina aloitin tänne.
Kirjattu

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2086
Vs: Uunipaahtotestiä
« Vastaus #5 : Syyskuu 01, 2012, 19:37:17 ip »


Mitäs se kertoo, kun SC:n jälkeen tulee papu hieman kosteaksi pinnalta? Onko jo pilalla vai?


Pavusta puskee öljyt pihalle, eli olet paahtanut erittäin tummaa. Ei se papu sinänsä pilalla ole, jos ei hiileksi asti sentään ole kärventynyt. Makuasia, toiset tykkää, toiset ei  :)
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Behmor 1600 x 2

saunatupa

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 12
Vs: Uunipaahtotestiä
« Vastaus #6 : Syyskuu 06, 2012, 22:24:32 ip »

Tämä tumminpaahto, josta puski öljyt ulos, ei mennyt piloille. Tykkään tummasta
ja sitä sain. Minusta se oli erittäin hyvän makuista kahvia. Pannujauhatuksena tietenkin.


Kirjattu