Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.

Kirjoittaja Aihe: "oikean" espresson valmistus  (Luettu 6582 kertaa)

Espresso92

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 6
"oikean" espresson valmistus
« : Joulukuu 10, 2011, 12:22:23 ip »

Moi!
minulla on liedellä valmistettava espressopannu.
Onko se oikeaa "espressoa" vai miten se aito valmistetaan?
Kirjattu

cartman

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 896
    • http://www.hamsterdance.org/hamsterdance/
Vs: "oikean" espresson valmistus
« Vastaus #1 : Joulukuu 10, 2011, 17:43:42 ip »

Minulla on liedellä valmistettava espressopannu.

En nyt ole aivan varma mitä tarkoitat, mutta jos tarkoitat sellaista kaksiosaista pannua (vesi alaosaan, kahvi sihdissä ja ylhäällä tyhjä osa, johon valmis kahvi tulee), niin siitä käytetään yleisesti nimitystä mutteripannu - muodosta riippumatta. Sillä voi valmistaa oikein hyvää kahvia, mokkaa. Espressoa sillä ei voi valmistaa. Saitilla on paljon kirjoituksia mutterista ja sen käytöstä. Hyvä vehje se on.
     
Kirjattu

Espresso92

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 6
Vs: "oikean" espresson valmistus
« Vastaus #2 : Joulukuu 17, 2011, 12:15:33 ip »

joo tarkoitan mutteripannua. Luin että sillä valmistetaan Mokkaa
Kirjattu

OskuK

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2575
Vs: "oikean" espresson valmistus
« Vastaus #3 : Joulukuu 17, 2011, 14:58:01 ip »

joo tarkoitan mutteripannua. Luin että sillä valmistetaan Mokkaa

Juu. Kaupassa valmisijauhettu espresso on mokkapannukarkeutta, se siis lisää termien epäjohdonmukaisuutta.
Tuolla valmistetaan kaikenlaista kahvia, ja touhutaan laitteista. Varmasti monenlaista espressontekoa:  http://www.youtube.com/user/SeattleCoffeeGear
Kirjattu
:: Astoria Gloria :: Eureka Zenith 65E :: Mahlkönig Vario ::: Aiemmin:  Nuova Simonelli Oscar :: Grinta :: Bezzera Strega ::