Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Kahwiki on taas toiminnassa! Sen löydät täältä: http://www.ristretto.fi/w/

Kirjoittaja Aihe: All about Pavoni - kaikki pavonista  (Luettu 318710 kertaa)

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 827
  • mai pen rai
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #720 : Marraskuu 17, 2019, 22:57:32 ip »

Itsellä on ollut tuplashotti normipavonissa näin:
1) Kahva ylös.
2) Kellosta 7sec.
3) Kahva alas.

Tämä on insinöörimäisen "trial and error" empirian pohjalta itse huomattu parhaaksi  ;D

Ja paineista en tiedä kun ei ole mittaria omassa. Defaultilla menty!

Näin minäkin.
Kuitenki  sillä huomiolla, että ennen uuttoa lasken gruposta (vipu rakoselleen yläosaan) hiljalleen vettä, kunnes alkaa hiukan roiskuttamaan. Tällä saan toiston 100% samaksi joka kerta. Grupon lämpö lienee silloin noin reilut 90 astetta? Sitten sihdin kuivaus, jauhe ja uutto, kuten yllä.
Sihdin kiinnitän kunnolla tiukaksi vasta, kun vipu on melkein ylhäällä, ettei ylösveto riko kakkua, kun ilmaa imetään sen läpi ylösvedossa..
Kuvia katsoessani en ole koskaan nähnyt grupon kuumentamista vedellä. Minusta se on ihan välttämätöntä, muuten ei lämmöstä ole mitään tietoa.
Edellä kysyttiin myös boilerin paineesta. Sehän on sama, kun lämpö (pressostaatti).  Sillä ei liene mitään vaikutusta? Pikkusen pitää painetta olla, jotta vesi  nousee ylimalkaan gruppoon.
Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso

äyni

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 617
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #721 : Marraskuu 21, 2019, 09:09:51 ap »

-onko boilerin paineella tähän merkitystä. Vakio on se 0,70bar ja nostin sitä hiukan.. ei vaikutusta vielä.

boilerin paine vaikuttaa siis vain ja ainoastaan veden lämpötilaan. Uuttopaine tulee vivulla.
Muistaakseni ennemminkin on suositeltu boilerin paineen pienoista laskemista tuosta 0,7 bar:sta kuin nostamista. Pavonien ongelma kun on yleisemmin liian kuuma uuttolämpötila kuin liian matala.
Kirjattu

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 827
  • mai pen rai
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #722 : Marraskuu 21, 2019, 09:25:08 ap »

boilerin paine vaikuttaa siis vain ja ainoastaan veden lämpötilaan. Uuttopaine tulee vivulla.
Muistaakseni ennemminkin on suositeltu boilerin paineen pienoista laskemista tuosta 0,7 bar:sta kuin nostamista. Pavonien ongelma kun on yleisemmin liian kuuma uuttolämpötila kuin liian matala.

Näin on. Ja aina on pidetty faktana tuota liikakuumenemista. Se onkin totta, kun uutetaan monta kertaa peräkkäin.
Ensimmäinen shotti ei kuitenkaan ole riittävän kuuma, vaan tarvitsee "kuumennushuuhtelun" Ugh.
Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso

kahvilaivan kapteeni

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 174
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #723 : Tammikuu 14, 2020, 11:21:56 ap »

Mikäs olisi paras huoltopaikka Pavonille (Europiccola) Helsingissä? Onko kokemuksia? Turussa ei liene huoltoa?
Kirjattu
La Pavoni Europiccola & Eureka Mignon

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 827
  • mai pen rai
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #724 : Tammikuu 14, 2020, 13:36:42 ip »

Mikäs olisi paras huoltopaikka Pavonille (Europiccola) Helsingissä? Onko kokemuksia? Turussa ei liene huoltoa?

Paras paikka on oma keittiö :-) Teme on tehnyt niin hyvät ohjeet, että onnistuu keltä vuan.

http://www.ristretto.fi/foorumi/index.php?topic=2629.msg24170#msg24170

Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso

kahvilaivan kapteeni

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 174
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #725 : Tammikuu 14, 2020, 17:21:59 ip »

Itse huoltaminen voisi tosiaan olla järkevää, niin ei tarvitsisi konetta kiikuttaa minnekään. On tosin sen verran pitkä aika edellisestä huollosta, että varmaan muutakin tsekattavaa löytyy kuin vain tiivisteiden vaihto. Uutena ongelmana sellainen, että gruppo on alkanut päästää vettä läpi tosi hintsusti. Joten laajempaa huolto-ohjetta kaipaisin, kiitos! 🙏
Kirjattu
La Pavoni Europiccola & Eureka Mignon

beta

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 23
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #726 : Tammikuu 14, 2020, 20:48:39 ip »

Eikös tuo yleensä johdu siitä että mäntä ei nouse tarpeeksi ylös. Ja sen syynä taas se, että se mäntää nostava tappi on päässyt kiertymään auki männän puolelta. Jolloin mäntä painuu alemmas.
Kirjattu

workstinx

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 34
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #727 : Tammikuu 16, 2020, 17:10:45 ip »

Sivustolta löytyvän ohjeen mukaan toimiessa huolto onnistuu varsin helposti.

Tiiviste/huoltosetin tilasin intternetsin syövereistä, otin aikalailla täydellisen grouppoon liittyvän koska edellisestä huoltokerrasta liian pitkä aika. Muuten meni ihan hyvin mutta mäntää ei tahtonut purkuvaiheessa saada kovin nätisti pois, koska suihkusihdin ja groupon tiiviste oli päässyt pahemman kerran ”tervaantumaan”, liekö kone ollut joskus liian pitkään päällä, varmaankin. Kasaaminen onnistui helposti varsinkin kun tylpällä esineellä hieman auttoi ja painoi männän ylätiivisteen helmat sylinterin sisään siinä kun se oli juurikin hollilla menossa sisään.

Lisäksi halusin poistaa sylinterin jossa mäntä liikkuu koska grouppo vaikutti aika törtteiseltä. Tätä varten tein erillisen avaimen 5,5mm kuusiokolo avaimesta (näkyy kuvassa ruuvimeisselin yläpuolella jos vain kuva näkyy) johon viilasin pari tasaisempaa kohtaa vastaamaan sylinterissä olevia koloja, avain siihen ja jakoavaimella vaan vääntämään, kyllä se auki lähti.

Laitan tähän vielä kuvan työkaluista, jotka itse koin tarpeelliseksi huolto-operaatiossa:
https://www.flickr.com/photos/150917853@N06/49389499258/in/photostream/

Ja näkyypä siinä kaikki vaihdetut osatkin
Kirjattu