Viime vuoden lähes kaikki kahvit tuli tilattua HasBeanilta (mitä nyt tammikuussa toin pari-kolme kiloa Roomasta ja kesällä ostin yhden paketin kammottavaa paikallista suodatinjauhatusta Etelä-Ranskassa, koska vuokra-asunnossa ei ollut kuin suodatinkeitin. Siitä viisastuneena Aeropress ja matkamylly on jo hankittu vastaavia katastrofeja ennakoiden).
Nyt tuli sitten pitkästä aikaa ostettua kotimaista espressopaahtoa (Kaffan 30/70), joka on kieltämättä melkolailla HB:n paahtoja tummempaa ja vähän älyttömän öljyistä (tuon paketin jälkeen on kyllä pakko puhdistaa mylly läpikotaisin).
En ole muutenkaan koskaan ollut robuston suurin ystävä (tuossa sekoituksessa siis 70% robustoa, mikäli joku ei sitä ennalta tiedä), mutta kahvia nyt vajaan viikon verran lipittäneenä täytyy todeta, että ei se nyt ainakaan pahaa ole. Maidon kanssa varsinkin ihan hyvin toimiva aamukahvi. Espressona melko tuhtibodyinen ja ihan kivasti hapokkuuttakin löytyy, kuten myös tummaa suklaata.
Toisaalta taas (en tiedä olenko jo tyystin liian tottunut HB:n paahtoihin), näin vajaan viikon jälkeen alkaa kyllä tulla ns. kuppi täyteen tuota erittäin rehevää tummapaahtoista robustoa... En nyt sano, ettenkö ostaisi sitä joskus toistekin (rouva ilmoitti pitävänsä siitä), mutta jos saatavilla olisi 100g:n pusseja, niin päätyisin varmasti mieluummin sellaiseen.
Eli en nyt ainkaan itse menisi suoralta kädeltä tuomitsemaan tummaa espressopaahtoa, vaikka on myönnettävä että pääosin vaaleammat paahdot tuntuvat miellyttävän enemmän. Kivaahan se vaan on, että on vaihtelua (ikäänkuin kahveissa ei muuten olisi

).