Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Pikahakua monipuolisempi haku löytyy valikon Haku-painikkeen takaa.

Kirjoittaja Aihe: Nuotiolla paahtaminen  (Luettu 2655 kertaa)

Tuomas

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 649
Nuotiolla paahtaminen
« : Kesäkuu 20, 2007, 09:12:03 ap »

Olen tässä mökiltä käymässä työpaikalla. Tuli kokeiltua nuotiolla paahtoa. Kyllä onnistui hyvin ja tuli mahtava kahvi. Paahtimena käytin rännäriä. Papuina reilun kaupan tansanialaisia arabica-papuja. Homma meni näppituntumalla aika kovassa loimussa. Pitelin rännäriä ilmassa ja kampea piti veivata kepin avulla, ettei näpit pala.

Paahto eteni vilkkaasti, mutta siitä tuli tasainen eikä palopisteitä kuten sähköliedellä (Kaasu voisi siis toimia myös).  Öljyt nousivat hyvin pintaan, vaikkei paahto ollut kauhean tumma. Jäähdyttelin pavut parilla lautasella, kun ei ole siivilää. Ja ei muuta kuin kolme mitallista papuja valurautamortteliin. Pannukarkeuteen meni ehkä pari minuuttia aikaa. Hyvät tuoreet nuotiokahvit sai. Piti keittää naapurimökkiläisillekin, ja seuraavana päivänä uudestaan.

Vielä on muutama annos jäljellä, mutta jos jussina paahdan lisää pyydän lapset ottamaan kuvia, niin laitan tänne niitä.

Eli ei muuta kuin rohkeasti kokeilemaan. Luulen, että onnistuu muurinpohjapannullakin tms. Ja valurautamortteli on oiva ja nopea väline saada pavut pannukahviin sopiviksi.
Kirjattu
"Älä paahda kahvipapujasi markkinoilla"
Etiopialainen sananlasku.
Pavoni Professional ja Ascaso i-Mini