Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.

Kirjoittaja Aihe: kahvin tunnistusta  (Luettu 29165 kertaa)

Mariia

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 408
Vs: kahvin tunnistusta
« Vastaus #45 : Helmikuu 01, 2012, 16:04:38 ip »

Itse säilyttäisin "muistona" jossain kaapin päällä.
Ihan hienohan tuo on, mutta epäilen et ei menis kurkusta alas.

Itsekin säilyttäisin tuon avaamattomana. Vaikka sisältö on kuivaa, mutta silti mietin tinan ja lyijyn irtoamista noin pitkän ajan kuluessa, riippuen toki kuinka hyvin tinaus ja sauman hitsaus on tehty?
Kirjattu
Jos ihminen on pystytty lähettämään kuuhun, niin kyllä Oulun aamukoneeseenkin täytyy kahvit saada!

linker

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 94
Vs: kahvin tunnistusta
« Vastaus #46 : Helmikuu 02, 2012, 08:27:53 ap »


Ok. Jatkakoon elämäänsä "vitriinissä"   :)

 
Kirjattu

linker

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 94
Vs: kahvin tunnistusta
« Vastaus #47 : Maaliskuu 20, 2012, 09:06:09 ap »




Espanjasta useampia paketteja tuliaisena saamaansa Pauligin Extra- kahviin tyytymätön henkilö vaihtoi yhden kanssani
Juhlamokkaan. Noin kuukauden jonotettuaan se pääsi tänään maisteluvuoroon. Suheteella 1:17, moccamaster osui oikeaan jo ensi
yrittämällä.
Ja kuten arvelinkin: Juhlamokkaan jumiutunut ei voi sietää sitä että kahvissa on himppu robustaa ja se maistuu jopa hieman suklaalle.

Tätä voi verrata Lidlin perfettoon, mutta ei se ole kaukana ANQ:n Nigaracuastakaan. Kannattaa poimia mukaan, jos jossain sattuu paketin bongaamaan.
Paahtoaste pauligin "mittarilla" on 3. Pakettikoko 450 grammaa.
Ei heikkohermoisille   ;)

 
 
Kirjattu

linker

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 94
Vs: kahvin tunnistusta
« Vastaus #48 : Huhtikuu 26, 2012, 20:18:31 ip »


Sain pari viikkoa sitten nimettömältä "ihailijalta" postilaatikkooni
pari pikkuruista pussia tällaista oudokkia,
saatekirjeessä luki että ilmeisesti pikakahvia:



Muistin tänään nuo, ja ajattelin että pressopannulla tekemään. 7 grammaa kahvia  1:17  ounasteli  120 gramman kupillista.
Mutta kun kippasin ensimmäisen pussillisen presson pohjalle, veden lämmetessä, totesin sen niin hienoksi jauhetuksi
ettei presson verkolla olisi mitään merkitystä.
Palasin lähtöruutuun, ja kaadoin pussien sisällöt aeropressiin. Vettä vähän enemmän: 180 grammaa. Sekoitus, 2 minuuttia
ja press. Hyvä tuli. Kahvi oli vivahteikasta, miellyttävää, ja nimensä veroisesti mustaa kuin yö....  :)

Juotuani kahvin, otin aeropressin tavalliseen tapaan, väänsin suodatinkannen auki ja napsautin "kakun" pois. Mutta mitä ihmettä:
Ei kakkua, ja paperissakaan ei minkäänlaista "mujua". Ruskea väri oli muistona kahvijauheesta, eikä kahvikuppini pohjallekaan ollut
tullut varsinkin pressosta tuttua mutapohjaa. Kupin seinämillä oli hento vaaleanruskea muisto kupissa olleesta kahvista. Kaikki muu oli
liuennut veteen ja sitä rataa kurkusta alas.

Mitä lie ollut. Tuskin suomessa tuohon törmään, mutta jos jossain myydään (siis suomessa), niin mukaan lähtee.

   
Kirjattu

äyni

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 689
Vs: kahvin tunnistusta
« Vastaus #49 : Huhtikuu 26, 2012, 20:51:22 ip »

Pikakahviltahan tuo kuulostaa. tavallisen raemuodon sijasta hienona putuna. Semmoiseksi pikakahvirae menee jos sitä vähän vaikka pyörittelee käsissään.
Kahviuutetta sisältää pussinkin mukaan. Varmaan (kylmä)kuivattua sellaista.
Kirjattu