Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.

Kirjoittaja Aihe: VST -filtterien kimppatilaus  (Luettu 46719 kertaa)

martti.

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 60
Vs: VST -filtterien kimppatilaus
« Vastaus #90 : Maaliskuu 01, 2014, 17:27:09 ip »

itellä ridgeless. ihan on makuasia haluaako lukita filsun kahvaan. Kyllä se sileäkylkinenkin malli pysyy mielestäni riittävän hyvin paikallaan kunhan vain jousi on paikallaan
Kirjattu
"Vaikuttaisi siltä, että täydellisyyttä ei saavuteta silloin kun ei enää ole mitään lisättävää, vaan silloin kun ei enää ole mitään poisjätettävää"
 - Antoine de Saint-Exupéry

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2086
Vs: VST -filtterien kimppatilaus
« Vastaus #91 : Maaliskuu 01, 2014, 22:33:40 ip »

Tuli sitten hankittua myös VST 7g sihti ja ensikokemuksen perusteella on paras sinkkusihti mitä tähän mennessä on tullut omistettua.

Jäikös sinkku muuten jatkuvasti käyttöön?  8)
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Behmor 1600 x 2

McJones

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 236
Vs: VST -filtterien kimppatilaus
« Vastaus #92 : Maaliskuu 03, 2014, 14:04:37 ip »

Jäikös sinkku muuten jatkuvasti käyttöön?  8)
Itselläni VBM:n sinkkusihti on jäänyt käyttöön, joskin annostus on enemmän kuin 7g eikä kyseessä siis ole VST, mutta samalla tavalla siinäkin on vähempi reikiä kuin tuplassa. Juoman määrä (eli mukin koko) määrää kumpaa sihtiä käytän.
Kirjattu
Jos se vuotaa, hapota se.

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: VST -filtterien kimppatilaus
« Vastaus #93 : Maaliskuu 13, 2014, 21:57:50 ip »

Jäikös sinkku muuten jatkuvasti käyttöön?  8)

Kyllä on ollut ja tosiaan vaihto 18g vst sihdistä tuohon ei yleensä vaadi paljoakaan jauhatuksen säätöä kun vain saa tampattua siihen keskiosaan. Tässä auttaa sopivan kokoinen tötterö - itselläni on käytössä se aeropressin mukana tullut suppilo, jolla saa purut juuri siihen keskiosaan weissattavaksi (ja saa myös tampattua sen läpi). Ajatuksena on ollut 3d-tulostaa tuohon parempi ratkaisu (se aeropress-tötterö kun on aika kiikkerä) mutta on vielä jäänyt.

En tiedä mistä johtuu, mutta tuplia ei oikein ole tullut mieli juoda sellaisenaan enää pariin vuoteen. Menevät yleensä mieluummin maitokahvina. Tuo sinkku on tässä suhteessa parempi - jotenkin tuo kone vain handlaa siitä toimivamman. Tai sitten se on vain tuo pienempi määrä. Pitäisi kai saada jossain vaiheessa koneen päivityskuume aikaan, mutta suodatinkahvi on ainakin tällä hetkellä vielä liian hyvää siihen ;)
Kirjattu

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2086
Vs: VST -filtterien kimppatilaus
« Vastaus #94 : Maaliskuu 14, 2014, 11:49:19 ap »

Tuota sinkkua olisi kieltämättä kyllä kiva kokeilla... minkä kokoisia espressoja olet uutellut tuolla sinkulla?
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Behmor 1600 x 2

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: VST -filtterien kimppatilaus
« Vastaus #95 : Maaliskuu 14, 2014, 19:52:18 ip »

8g annoksilla tulee juuri sopivasti täyteen (kuva 1). Kun tuolla tavalla tamppaa, niin uuttuu suht nätisti (epätarkka kuva 2) - mutta hieman enemmän se roiskuu kuin tupla. Mikäli kakku ei jää sihtiin kiinni (mitä tapahtuu sinkulla usein), niin kakun laajenemisen ylöspäin uuton päätteeksi voi hyvin todeta (kuva 3). Valmista juomaa yleensä siinä 15g tienoilla.
Kirjattu

Miikka

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 73
Vs: VST -filtterien kimppatilaus
« Vastaus #96 : Lokakuu 05, 2016, 22:21:29 ip »

Tuli myös hankittua VST-kori (18g), nopealla testauksella tulee aika vauhdikkaasti ja roiskien välistä, vaatinee siis myllyn kiristystä jotta päästään noista lieveilmiöistä eroon.

Pavut loppui tietysti kriittisesti joten jatketaan huomenna harjoituksia.
Kirjattu