OskuK taannoin lupasi odottaa, kun sihdit olivat kalliita (200mk)
Sanoisin, että ei kannata odottaa
. Sihti maksaa noin €25:- joka on reilusti alle yksi prosentti kahvinvalmistusvermeiden hinnasta.
No, sihteihin siis:
Olen käyttänyt enimmäkseen 15g sihtiä, ja mitään ongelmia ei ole ollut. 18g sihtiä käytän lähinnä nakussa.
Samoin, kun muut, olen minäkin jotunut hiukan hienontamaan jauhatusta.
Helppo onnistuminen saattaa osittain johtua tekotavastani, kun olen aina käyttänyt "kalahaarukkaa" weissaamiseen. Tasaan siis kakun pinnan tuolla vehkeellä ennen tamppausta. Pinta jää rosoiseksi, mutta kakku on tasavahva jo höttöisenä...
Tämä tapa on jäänyt Rockyn ajoilta, jolloin weissasin oikein muovikupissa ennen sihtiin laittamista. Nyt siis jauhan kahvaan ja tasaan siinä. Tämä johtuu luultavasti luontaisesta nuukuudestani, kun en halua pyyhkiä sormella puruja pitkin pöytää...
Olikos se Mark Prince, jolla oli vaikeuksia näiden sihtien kanssa? Hänen ongelmansa tuli kait siitä, että hän piti tapanaan tampata "kekoon". Sittemmin alkoi tasaamaan muovisella "tasaimella" hieman koveraksi ja siitä apu.
Nakulla uutto hyppää tosi nopeasti yhteen noroon.
Maku on mielestäni parantunut oikein selkeästi ja ehkä eniten vieläpä haluamaani makeuden suuntaan. Oma peruspaahtoni (tinuri 3.2) on saanut selvästi lisää makua.
ss. Kannattaa hankkia ja kiitos vielä Mikolle kovasta urakasta.
Olli