Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.

Kirjoittaja Aihe: Automaatti espressokeitin viidakko  (Luettu 214778 kertaa)

PetteriSeppänen

 • Cappuccino
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 49
Vs: Automaatti espressokeitin viidakko
« Vastaus #435 : Maaliskuu 24, 2017, 11:37:20 ap »

Melittan solo on syönyt toimivat sisukset tehtaalla eikä hinta päätä huomaa. Takuu hoituu sitten Gigantin kautta, merkillä ei ole varsinaista maahantuojaa.
Kirjattu

cartman

 • Espresso
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 894
  • http://www.hamsterdance.org/hamsterdance/
Vs: Automaatti espressokeitin viidakko
« Vastaus #436 : Maaliskuu 27, 2017, 11:46:54 ap »

Kaksi ja puoli vuotta hyvin palvellut Krups EA8250 siirtyi eilen ajasta ikuisuuteen.

Mitäköhän laitetta ristrettolaiset suosittelisi Krupsin seuraajaksi?

Capuccinojen ja muiden maitokahvien teko ei ole pakollista koska automaatit eivät näistä kunnialla selviä. Koneella tarkoitus valmistaa vain normaalia kahvia. Uuden Krupsin saatavuus näyttää aika heikolta tällä hetkellä. Mitkä laitteet ovat nyt in entry hintaluokassa?

Krupseja saa netistä helpostikin. Mutta koska maahantuonti on lopetettu ja pari vuotta (?) sitten, niin maahantuoja takaa varaosien saatavuuden tänne pohjolaan enää pariksi vuodeksi. Sen jälkeen huoltoliikkeet saavat haalia varaosia mistä pystyvät, mikä näkynee huoltojen hinnoissa.

"PetteriSeppäsen" mainitsema Melitta taitaa olla edullisin toimiva vaihtoehto. Tuon entry-mallin hintaa on saatu väännetyksi alas jättämällä ne sinun-ei-tarvitsemat maidonvaahdotukset veks. Ainakin Melittan suuremmat koneet ovat Eugsterin tekemiä. Sama tehdas, joka valmistaa mm. Jurat. On jotenkin sellainen tytinä, että tuon Melitta Solon sisältä saattaa löytyä hyvin paljon Jura Enaa muistuttavat sisuskalut...

Jurat ovat mekaanisesti hyvin tehtyjä laitteita. Ena-sarjaa en tunne, mutta ainakin ne edullisemmat Impressat (1000 euroa) tekevät ns. jurakahvia. Laitat tuuttiin mitä papua tahansa, kahvi on aina samaa jurakahvia. Tekee papuvalinnan helpoksi. Esim. Krups saa parhaimmillaan huomattavasti paremmin esiin eri papulaatujen erot. Tosin Krupsissa taas laatuerot eri kupposten välillä ovat suuremmat.
Kirjattu

PetteriSeppänen

 • Cappuccino
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 49
Vs: Automaatti espressokeitin viidakko
« Vastaus #437 : Maaliskuu 27, 2017, 13:27:33 ip »

Solossa on vanhemman sukupolven uuttoyksikkö ja muut sisuskalut. Samat sisukset kuin esim vanhemman sukupolven Mieleissä ja Nivona merkissä. Saa vielä mukavasti netistä tilattua varaosia tuohonkin sukupolveen.

Linkin takaa löytyy koneen sydän jonka perusteella selviää erinäisistä varaosakaupoista mitkä moottorit jne sopivat tuon kanssa :
http://www.ebay.com/itm/Infuser-Brew-Group-Melitta-Caffeo-Single-Bistro-Lattea-CI-Gourmet-/271994638857?hash=item3f5424d209:m:maZNjFseoxEVpA9KqSswbwA
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 27, 2017, 14:40:08 ip kirjoittanut PetteriSeppänen »
Kirjattu

PetteriSeppänen

 • Cappuccino
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 49
Vs: Automaatti espressokeitin viidakko
« Vastaus #438 : Syyskuu 11, 2017, 19:35:49 ip »

Olipa ensimmäinen "vika" Miele CM7300 automaatissa. Tuosta on nyt tirautettu n. puolen vuoden ajan kahvia ja teetä ulos useita kuppeja päivässä.

Kerran olen tehnyt kalkinpoiston automaatin ehdottamana ja kerran huvikseni kun kiinnosti miten homma toimii. Mittasin vedenkovuuden laitteen asennuksen yhteydessä joka oli pehmeän veden yläpäässä, siispä asetukseksi pehmeä vesi automaattiin.

Ongelma ilmeni n. viikon aikana siten, että ensin vedentulo/paine jotenkin heikkeni ja kahvin virtauksessa kesti pidempään eli pumppu kävi pidempään verrattuna aikaisempaan. Lopulta automaatti alkoi vaatimaan vesisäiliön täyttämistä kesken kahvin tirauttamisen vaikka vettä oli. Vesitäydennyksen jälkeen alkoi huuhtelu joka sekin jäi lopulta kesken. Ennen kuin aloin soittamaan Mieleltä takuuhuoltoa, tein kalkinpoiston. Kalkinpoisto palauttikin laitteen toiminnan uuden tasolle, kalkkia siis!

Tapahtuneesta viisastuneena säädin nyt asetuksista vedenkovuuden seuraavalle pykälälle eli Mielen asteikolla "keskikova", jospa nyt kalkinpoistovaatimus tulisi ennen ongelmia.
Kirjattu