Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Kahwiki on taas toiminnassa! Sen löydät täältä: http://www.ristretto.fi/w/

Kirjoittaja Aihe: Automaatti espressokeitin viidakko  (Luettu 367228 kertaa)

cartman

 • Espresso
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 894
  • http://www.hamsterdance.org/hamsterdance/
Vast:Automaatti espressokeitin viidakko
« Vastaus #45 : Tammikuu 31, 2008, 21:33:14 ip »

Vaikeita asioita kyselit...

Täysautomaatin huonoin puoli on koneen jauhaman kahvin karkeus. Varmaankin se on syynä aika vaatimattomaan uuttoon. Seuraus on, että täysautomaatti on hyvin ronkeli papujen suhteen. Papujen on oltava sekä tuoreita, että helppoja.  Helpolla tarkoitan papua, jonka maku on "pinnassa", siis siitä lähtee helposti makua. Manuaalikone tekee jostain pavusta paksua suklaista, lähes haukattavaa kahvia. Samoista pavuista täysautomaatti tekee - hyvää kahvia. Mutta pavun ominainen aromi ja erityisesti "body" jää puuttumaan.

Kovin usein on niin, että tummaksi paahdettu papu antaa helposti edes jotakin makua. Vaaleapaahtoinen on vaikeampi, maku on "tiukemmassa". Eihän asia näin yksinkertainen ole, mutta jotakin tuonne päin. Suomalaiset vaaleapaahtoiset kahvit on suunniteltu ja valmistettu suodatinkeittimiä varten, ne kestävät pitkää uittamista kuumassa vedessä. Täysautomaatin kannalta meikäläinen vaalea papu on vaikea. Saan manuaalikoneella Cafe Aromesta hyvän maitokahvin, täysautomaatilla en onnistu samalla tavoin.  Nyt puhun siis Cafe con Lechestä, 30-40 ml kahvia tuplashottina, loput kuumaa maitoa.

Vanhalla forumilla käytiin keskustelua Krupsin täysautomaatista myös tavallisen "pitkän" kahvin valmistamisessa. En ole omasta mielestäni onnistunut siinä. Forumilla oli toinen kirjoittaja, joka oli varsin tyytyväinen Krupsiinsa myös "tavallisen" kahvin tekijänä.  Syytän myös itseäni, koska en tiedä millaiselta mustan, pitkän kahvin pitäisi maistua.

Kun kokeilin taas Krupsin täysautomaattia kahvi-kahvin (vs. espressopohjainen kahvi) valmistukseen, tein näin: kahvin määrä oli "vahva", nestemäärä 120 ml. Tuloksena oli ohutta kahvia, ei mietoa, mutta ohutta. En oikein tiedä miten tämän voisi kuvata. Kahvissa oli kyllä hapokkuutta, mutta jotakin siitä puuttui. Moccamaster tekee samasta tavarasta selvästi "runsaampaa".  Vaihtelin sitten kahvilaatuja ja nestemääriä. Lopuksi päädyin 80-100 ml nestehaarukkaan.  Cafe Aromen vanha pussinpohjallinen ei toiminut lainkaan, kommentti oli "pahaa". Juuri avattu papupussi toimi vähän paremmin. Hapokkuus korostui, ehkä siksi että "bodya" ei ollut riittävästi. Vähän ohuen oloista. Cafe Arome on vähän normikahvia tummempaa, silti tummien papujen sekoittaminen sekaan paransi tulosta.  Mutta silloin tottakai muuttuu maku muutenkin. Vaatii paljon kokeiluja oikean papu/uuttolämpötila/nestemäärä-yhdistelmän löytämiseksi. Parhaan kahvi-kahvin sain vaaleista espressopavuista, Zhokej Espresso Arabica, Pietarissa 5 euroa kilo :).  Tästä teen tavallisen suodatinkahvinkin tavallisella keittimellä tai mokan mutteripannulla, Pietarissa siis.

Lopuksi päädyin siihen, että ensisijaiseksi mustan, pitkän, tavallisen kahvin valmistajaksi en täysautomaattia hankkisi.  Jos käyttäisin täysautomaattia muutenkin, niin silloin voisin lurauttaa siitä tarvittaessa myös tavallisen kahvin. En käyttäisi suomalaisia vaaleita papuja, ainakaan sellaisenaan. Vähintäänkin terästäisin niitä kaatamalla tummia papuja sekaan. Maitotilkka tekee hyvää tällaiselle kahville, pelkkä musta kahvi aiheutti enemmän kritiikkiä. Ei se siltikään Moccamaster-kahvia ole, mutta pienen totuttelun jälkeen juotavaa kuitenkin. Muistelen joskus juoneeni jossain toimistossa kahvia suuresta automaattista, sellaisesta johon panostettiin oikeita kahvipuruja (Presidentti), ei mitään instantpulvereita tai -uutteita.  Saan Krupsillani helposti tämän "automaattikahvin" makuista kahvia.

On kokonaan toinen juttu, millaiselle työpaikalle täysautomaatti sopii. Laite vaatii jatkuvaa huolenpitoa. Milloin pitää tyhjentää tippa/huuhtelukaukaloa (=jatkuvasti!), milloin kone valittaa kahvisäiliön tai puhdistustason vaativan tyhjentämistä. Helppoja hommia, jos osaa ja välittää. Mutta jos seurakunta on sekalaista ja sitä on paljon, kone vaatisi erillisen "pääkäyttäjän" - mikä nyt taas olisi tasan pöllöintä, mitä duunipaikalla voitaisiin tehdä!

Pidän koneestani kaikkine puutteineen. En suosiolla luopuisi siitä - ja meillä on duunissakin samanlainen!!!  Mutta ne ovat ensisijaisesti espresso/macchiato/maitokahvi-käytössä, espressopohjaisia juomia siis. Pitkiä kahveja tehdään vain joskus.

cartman
Kirjattu

cartman

 • Espresso
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 894
  • http://www.hamsterdance.org/hamsterdance/
Vast: Tavallista kahvia !!!
« Vastaus #46 : Maaliskuu 20, 2008, 12:45:40 ip »

Hei haloo, komento takaisin!

Meillä on töissä uusi "juniori" (=28v). Hän juo Krupsin täysautomaatilla tehtyä "tavallista" kahvia.  Siis pitkänä ja ilman maitoa. Eikä vain juo, vaan litkii sitä litratolkulla. Syynä se, että kahvi "on niin hyvää". Siispä täysautomaatilla saa myös tavallista kahvia!

Asetukset:
uuttolämpötila=korkea
vesimäärä=80-100 ml
vahvuus=vahva kahvi

Kahvina mitä sattuu helppoa espressopapua, vaaleammasta päästä. Lidlin Cafe Crema Arabica oli suosikki!

cartman
Kirjattu

pentti

 • Cappuccino
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 48
Vast:Automaatti espressokeitin viidakko
« Vastaus #47 : Maaliskuu 22, 2008, 15:09:05 ip »

 :thumbup:
Hei ostin automaattiespressokoneen Krups XP 7250 nyt 2 viikon käyttökokemuksien jälkeen olen ollut siihen tyytyväinen niine ominaisuuksineen kuin olen sitä tarvinnut = nopeaan kahvin himoon.
Valmistan sillä espressoa sekä myös lattejakin niin tietenkin capputsinoa sitä haluaville maidon kuumennan höyryllä eikä siinäkään ole ollut ongelmia joten  ostokseni taitaa olla hyvä tarpeisiini.  :D
Kun haluan nautiskella oman käden manuaalisesti valmistetusta espressosta sen teen Miss Silvialla ja nautin näin tehdystä kahvista.
Kahvina käytän molemmissa koneissa italialaista tummaa paahtoa nimeä en muista pavut pelaavat hyvin molemmissa koneissa.   :)

Hyvää pääsiäisen jatkoa.

Pentti
Kirjattu

kapsu

 • Caffè Latte
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 18
Vast:Automaatti espressokeitin viidakko
« Vastaus #48 : Maaliskuu 24, 2008, 21:18:07 ip »

Automaattilaitteissa on usein auto-cappuccino toiminto mikä näin maitokahvin ystävänä kiinnostaisi kovasti, se siis tekee vaahdot suoraan purkista kuppiin, eikös vain?

Pari vuotta sitten tehdyt kokeilut peruskrupsilla ja sen höyrysuuttimella loppui lyhyeen, liian hankalaa.. sitten on tyydytty ihan suodatinkahviin, tai pannukahviin puuliedellä näin talvikaudella :D
..mutta hieman kyllä kaipaisi muutakin.. Galao, nam.

Toimiiko tuo auto-cappuccino hyvin?
Tai onkos muita kuin Krupsin XP9000 missä laitetaan ensin maito kuppiin ja kone hoitaa loput Cappuccinon/Latten osalta? Sekin kuulostaisi fiksulta (lue helpolta).
Kirjattu
Krups EA6930

cartman

 • Espresso
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 894
  • http://www.hamsterdance.org/hamsterdance/
Vast:Automaatti espressokeitin viidakko
« Vastaus #49 : Maaliskuu 25, 2008, 00:19:42 ap »

Krupsin XP9000 on vähän toisen näköinen, kuin Krupsin muut täysautomaatit. Se on yhtä siron kapea, mutta syvyyttä on tuplasti. Se tosiaan kuumentaa ja vaahdottaa maidon suoraan kupissa ja sitten lorauttaa kahvin sekaan. Tässä se toimii aivan omalla tavallaan. Muissa automaateissa maito yleensä ajetaan jonkinlaisen vaahdotuslaitteen läpi.

Niiden muiden XP-sarjan Krupsien mukana tulee maidonvaahdotin. Metallinen maitoputeli, joka yhdistetään letkulla koneeseen. Härvelin avulla voi sitten tehdä kuppiinsa haluamansa määrän vaahtoa. "Capuccino"-asento tekee jonkinlaista vaahtoa. "Latte"-asento tekee maidosta paksua. Onko tämä nyt sitä mikrovaahtoa, en tiedä.

Galaon tekoon sopii vallan mainiosti. Tosin omat Lissabonissa juomani Galaot oli tehty kuumaan maitoon, ei mihinkään vaahdon hörpötykseen. Itse lämmitän maidon mikrossa, kohtuullisen siistiä puuhaa, sopii valkoiselle miehelle. Tuota Krupsin maidonvaahdotinta käytän lähinnä kaakaon tekemiseen...

cartman
Kirjattu

kapsu

 • Caffè Latte
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 18
Vast:Automaatti espressokeitin viidakko
« Vastaus #50 : Maaliskuu 25, 2008, 10:49:05 ap »

ok, kiitokset infosta!
..ja mikronkäyttö vinkistä, juur galaoon ja pitkään latteen toiminee hienosti.

Ja ihan tiedoksi, automaattikoneita kun tuossa selailin niin osui vielä silmään Saecon Primea -sarja, jossa oma säiliö maidolle, osaa tehdä suoraan 2 cappuccinoa tai lattea :) laite kyllä arvokas, gigantissakin päälle tonnin, mutta ebay.de tarjoavat halvimmillaan 549e.
Kirjattu
Krups EA6930

cartman

 • Espresso
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 894
  • http://www.hamsterdance.org/hamsterdance/
Vast:Automaatti espressokeitin viidakko
« Vastaus #51 : Maaliskuu 25, 2008, 12:27:11 ip »

Lainaus käyttäjältä: kapsu
Ja ihan tiedoksi, automaattikoneita kun tuossa selailin niin osui vielä silmään Saecon Primea -sarja...
Olet varmaankin tätä saittia selaamalla jo huomannut, että Saecolla ei ole Suomessa virallista maahantuojaa. Ei siis täkäläistä huoltoa eikä takuuta...

cartman
Kirjattu

cartman

 • Espresso
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 894
  • http://www.hamsterdance.org/hamsterdance/
Vast:Automaatti espressokeitin viidakko
« Vastaus #52 : Maaliskuu 25, 2008, 15:55:21 ip »

Lainaus käyttäjältä: kapsu
niin osui vielä silmään Saecon Primea -sarja, jossa oma säiliö maidolle.
...jonka täytät aina erikseen ennen jokaista käyttökertaa (jotta maito olisi maitoa, ei piimää) ja jonka sitten peset erikseen jokaisen käyttökerran jälkeen (jotta maidonjämät eivät happanisi ja säiliö keräisi hometta)...

Integroidut maitosäiliöt ovat ....eestä. Joissakin vehkeissä on irrotettava säiliö, jota säilytetään jääkaapissa. Selvä parannus. Mutta miksi helkkarissa koneessa ei olisi pelkkää letkua, jonka voi työntää jääkaapista otettuun maitotölkkiin. Tämä on ainoa järkevä systeemi.

Ai, niin. Krupsissani (XP7250) on erillinen maitosäiliö. Siinä on vaan surkean lyhyt letku. Jos sen korvaisi vähän pidemmällä letkulla, niin letkun voisi työntää maitotölkkiin. Pitääpä alkaa kehitellä...

cartman
Kirjattu

kapsu

 • Caffè Latte
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 18
Vast:Automaatti espressokeitin viidakko
« Vastaus #53 : Maaliskuu 25, 2008, 18:14:27 ip »

Eikös monissa ole juuri noin että saa letkulla maitopurkista suoraan? ns. auto-cappuccino suutin josta letku lähtee, mm XP4xxx sarjalaisissa ja monissa muissa.. missä ei itse säiliötä tule mukana.

Tuossa Saeco automaatissa vain se etu että saa kaksi annosta kerralla valmiiksi. Puhdistusriesaa on kaikissa, ihan totta.

Aiemmin ehdottamasi mikroaaltouunin käyttö tuli testattua :thumbup: kätevä juttu, krupsilla vaan espresso eikä tartte lainkaan leikkiä höyrystimen ja maitojen kanssa.

btw. onkos vinkkiä että onko mitkään markettien kahvilaadut lähelläkään Portugalin makuja.. sitä galaota jos ajattelee?
Kirjattu
Krups EA6930

cartman

 • Espresso
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 894
  • http://www.hamsterdance.org/hamsterdance/
Vast:Automaatti espressokeitin viidakko
« Vastaus #54 : Maaliskuu 25, 2008, 19:50:17 ip »

Lainaus käyttäjältä: kapsu
Eikös monissa ole juuri noin että saa letkulla maitopurkista suoraan? ns. auto-cappuccino suutin josta letku lähtee, mm XP4xxx sarjalaisissa ja monissa muissa.. missä ei itse säiliötä tule mukana.
Joo, näin oli ennen. Nyt tehtaiden markkinointipellet ovat todenneet, että irrallaan roikkuva letkunpätkä ei ole trendikästä. Letkusta on tehty 5 cm:n mittainen ja siihän päähän on isketty pieni teräsputeli. Näyttää kai hienommalta. Samalla tietenkin lisälaitteen hinta on pystytty moninkertaistamaan...

Espanjalaisten ystävieni mielestä Portugalissa juodaan "huonoa espanjalaista" kahvia. Ollaan siis lähellä ranskalaista paahtoa. Sääli, että Pauligin Parisienneä ei saa papuina. Italialainen "doppio tostado" espressopaahto ei tosiaankaan käy. Paahdolle ominainen tuhkan maku ei kuulu portugalilaiseen kahviin. Portugalissa käytetään myös hieman torrefacto-paahdettua kahvia normaalin seassa. Näin erityisesti baareissa ja ravintoloissa. Ei tällaisia kahveja Suomesta saa.  Mutta, mutta. Tarvitset tummaa paahtoa, mutta et italialaista paahtoa. Mitä tummia kahvilaatuja kaupoissa mahtaa olla?

Käytätkö papuja ja jauhatko itse?

cartman
Kirjattu

Wille

 • Pikakahvi
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 3
Vs: Automaatti espressokeitin viidakko
« Vastaus #55 : Syyskuu 07, 2008, 00:28:36 ap »

Asiaa krups XP7220:sta,

Kirjoittelin ja kyselin aikanaan jo kahvilasin (sääli kadonnutta tiedon määrää) puolelta kokemuksia täysautomaateista harkitessani moisen hankintaa. Paljon asiallisia kommentteja ja vastauksia saatuani päädyinkin ostamaan krupsin XP7220:n. Päämääräni alunperin oli espressopohjaisten juomien lisäksi "tavallisen" kahvin valmistus ja kyselin täysautomaattien ominaisuuksista myös tähän liittyen. Kiittämättömänä jäi sittemmin omat käyttökokemukseni kirjoittamatta, vaikka syytäkin tähän olisi ollut. Vetoan opiskelijaelämän hektisyyteen! ;D

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan; Hankinnan tehtyäni olin enemmän kuin tyytyväinen, kone toimi, "tavallinen" kahvi oli kuin olikin mielestäni täysin nautittavaa, käytön helppous sekä kahvin alati saatavilla olo teki todella vaikutuksen. Ikävä käänne kuitenkin oli vuoden sisään tapahtuneet kolme hajoamista! Oireet pääasiassa ilmenivät veden valumisena pöydälle, syiden ollessa laiteen sisällä olevan keittoyksikön tiivisteen laukeaminen (mikä huollon mukaan aiheutti koko yksikön vaihtamisen tiivisteen sijaan -kätevää!), sekä laitteen ylikuumenemisen aiheuttama valumisalustan halkeaminen.

Laitteen pitkää takuuta käy kiittäminen, mutta huoltoajat venyivät - trendin ollessa yleinen - pitkiksi. Siten kolmannen hajoamisen koittaessa sai laite palata ostoliikkeeseen.

Nyt, ajan kuluttua ja pölyn laskeuduttua on uuden investoinnin harkinta alkanut. Budjetin ollessa sama, edelleen tuo sama laite kiinnostaa. Arvostaisin kovasti, jos jollakulla (cartman, anyone?) on kokemuksia laitteen pidempiaikaisesta käytöstä, toimivuudesta tai mahdollisista uudistuksista laitteeseen! ::)

Wille
Kirjattu

cartman

 • Espresso
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 894
  • http://www.hamsterdance.org/hamsterdance/
Vs: Automaatti espressokeitin viidakko
« Vastaus #56 : Syyskuu 07, 2008, 15:08:46 ip »


Juu, onhan noita Krupseja kulkenut monta näidenkin käsien kautta. Yhteistä sinun kanssasi on se, että kun vehje toimii, se on mitä mainioin ja siihen kehittyy erittäin voimakas addiktio!

Maahantuoja vaihtoi noita koneita uusiksi aina välillä, riippuen tietysti siitä, mikä vika niissä oli. Laitteet olivat käytännössä nolla-sarjaa, "testejä" tehtiin ostajien keittiöissä. Niistä tuli usein uusia, paranneltuja versioita.  Tällä hetkellä minulla on "viimeinen" versio XP7xxx -sarjasta ja kone on toiminut puolisen vuotta. Koko tuotesarja on nyt uusittu ja kantaa tyyppinimeä EA8xxx, vanhaa XP7220:a vastaa laite EA8025. Haluttiin ilmeisesti päästä eroon vanhasta maineesta, samalla kun konetta muutenkin uusittiin. Tästä uudesta versiosta minulla ei ole kokemuksia. En myöskään tunne sen hintatasoa. Yleensä uuden tuotteen hintataso on aluksi hyvin kirjava. Voisi kuvitella, että Krups alkaa jossain välissä rummuttaa tätä uutta versiota, vaikka Stockan kantistarjouksena tai Hulluilla Päivillä.

Koneen ongelmat johtuivat paljolti siitä, että Krups tahallaan "pienensi" suurikokoisen täysautomaatin pieneksi, keittiöön paremmin sopivaksi. Krups osui ilmeisesti aivan oikeaan tällä tempullaan, nyt jopa Jura on tuonut markkinoille pienen (Krupsin kokoisen) täysautomaatin Jura Ena. Hinnat 800 eurosta ylöspäin.

Krupsin maahantuojalla on älyttömän hyvä palvelu ja Helsingin alueen korjaamokin osaa hommansa. Ruuhkaa siellä on ajoittain ollut. Mutta takuukorjaukset eivät saa venyä liian pitkiksi, kuluttaja-asiamiehen ohje on max. 2 viikkoa.
Kirjattu

pentti

 • Cappuccino
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 48
Vs: Vast:Automaatti espressokeitin viidakko
« Vastaus #57 : Syyskuu 07, 2008, 17:37:01 ip »

:thumbup:
Hei ostin automaattiespressokoneen Krups XP 7250 nyt 2 viikon käyttökokemuksien jälkeen olen ollut siihen tyytyväinen niine ominaisuuksineen kuin olen sitä tarvinnut = nopeaan kahvin himoon.
Valmistan sillä espressoa sekä myös lattejakin niin tietenkin capputsinoa sitä haluaville maidon kuumennan höyryllä eikä siinäkään ole ollut ongelmia joten  ostokseni taitaa olla hyvä tarpeisiini.  :D
Kun haluan nautiskella oman käden manuaalisesti valmistetusta espressosta sen teen Miss Silvialla ja nautin näin tehdystä kahvista.
Kahvina käytän molemmissa koneissa italialaista tummaa paahtoa nimeä en muista pavut pelaavat hyvin molemmissa koneissa.   :)

Hyvää pääsiäisen jatkoa.

Pentti
Joo, näin oli ennen. Nyt tehtaiden markkinointipellet ovat todenneet, että irrallaan roikkuva letkunpätkä ei ole trendikästä. Letkusta on tehty 5 cm:n mittainen ja siihän päähän on isketty pieni teräsputeli. Näyttää kai hienommalta. Samalla tietenkin lisälaitteen hinta on pystytty moninkertaistamaan...

Espanjalaisten ystävieni mielestä Portugalissa juodaan "huonoa espanjalaista" kahvia. Ollaan siis lähellä ranskalaista paahtoa. Sääli, että Pauligin Parisienneä ei saa papuina. Italialainen "doppio tostado" espressopaahto ei tosiaankaan käy. Paahdolle ominainen tuhkan maku ei kuulu portugalilaiseen kahviin. Portugalissa käytetään myös hieman torrefacto-paahdettua kahvia normaalin seassa. Näin erityisesti baareissa ja ravintoloissa. Ei tällaisia kahveja Suomesta saa.  Mutta, mutta. Tarvitset tummaa paahtoa, mutta et italialaista paahtoa. Mitä tummia kahvilaatuja kaupoissa mahtaa olla?

Käytätkö papuja ja jauhatko itse?

cartman

Tuntuu siltä, että Krups.in koneet viehättävät sukuani niin paljon jotta jouduin luovuttamaan Krups XP 7250 automaatin pois ja hankkimaan itselleni uuden Krups XP 9000 automaatin. Nämä vaihdot ja ostot Krups.in laitteilla johtuu ainoastaa siitä, että Krups maahantuojalla on ehkä parhaita ja miellyttävimpiä palveluja. Lisäksi takuun merkitystä ei voi aliarvioida tämän hintaluokan laitteen hankinnassa. Siksi olen automaateissa päätynyt Krupseihin

Kalliin XP9000 hankintaan johti se, että täälläkin on annettu siitä hyviä lausuntoja sekä kaikki muualtakin saamani tiedot ovat olleet kovin positiivisia.
Nyt kuukauden käyttöäkokemulsen jälkeen kaikki odotukseni ovat olleet erinomaisia ainoana negatiivisena puolena on englanninkielinen käyttökieli tosin hyvä käyttö ja opaskirja on riittävän selvä.

Automaatti toimii kuten automaatilta odotankin vain lattea ja capputsinoa tehdessä maito on laitettava kuppiin / lasiin perussäätöjen lisäksi kahvin määrää kuten vaahdotuksen aikaakin on helppo säädellä toiminnon aikanakin, asetukset valikkoa on helppo käyttää jos englannin taito riittää ohjekirja antaa tietoa kyllä tulkkaa tiedot.

charmannin mielipiteeseen tuosta addiktiosta olen samaa mieltä kun joku laite markki  toimii ja palvelu pelaa niin miksi vaihtaisi merkkiä.


Tällä hetkellä tuntuu siltä,että kahvin valmistus on helppoa ja miellyttävää jos vielä puhdistuskin olisi automaattinen toiminto. :) :D

Kirjattu

Wille

 • Pikakahvi
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 3
Vs: Automaatti espressokeitin viidakko
« Vastaus #58 : Syyskuu 08, 2008, 10:09:41 ap »

Tällä hetkellä minulla on "viimeinen" versio XP7xxx -sarjasta ja kone on toiminut puolisen vuotta. Koko tuotesarja on nyt uusittu ja kantaa tyyppinimeä EA8xxx, vanhaa XP7220:a vastaa laite EA8025.

Tästä innostuneena ajauduinkin jo kilauttamaan SEB Finlandille ja sanoivat että joihinkin mustiin pörsseihin ja prismoihin on jo uutta sarjaa mennyt. Eriasia on, onko ehtinyt vielä hyllyyn asti, mutta kiitos Cartman vinkistä, on kai se käytävä vilkasemassa! Kuulemma uudessa mallissa ainakin laadunvalvontaa olisi siirretty hieman kuluttajien harteilta ja tuotteelle hankittu laatusertifikaatti (ilmeisesti TUV).

Harkitsen kuitenkin vielä vakavasti XP7xx -sarjassa pitäytymistä, kun uuden sarjan hintapyynti oletettavasti on noussut vs. isot tavaratalot heittävät vanhaa sarjaa ulos polkuhinnoin 8)

Mistä muuten tietää, mikä versio vanhan XP7xxx sarjan koneesta on kulloinkin kyseessä..???
Kirjattu

raigaard

 • Pikakahvi
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 6
Vs: Automaatti espressokeitin viidakko
« Vastaus #59 : Syyskuu 13, 2008, 09:56:03 ap »

Me saimme Krupsilta hajonneen 7250:n tilalle EA8050. Jos jostain sattuu vielä XP-sarjalaisen saamaan, niin itsetuhoautomaatti pitää huolen, että uuden mallin saa vaihdossa sitä vastaan viimeistään vuoden-parin päästä.  ;) Krupsin maahantuojan palvelu on kyllä parasta mahdollista.

Ainoa käytännön ero laitteiden välillä on, että uudessa kahvia saa keittimestä yhteen kuppiin enintään 120 ml, joka joskus tuntuu vähänlaiselta. Varsinkin jos kahvia on ottamassa mukaan matkalle, niin pitää suosiolla keittää tuplakuppina enemmän. Vanhassa taisi saada kuppiin 150 ml kerralla.
Kirjattu