Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.

Kirjoittaja Aihe: World Brewers Cup  (Luettu 2421 kertaa)

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
World Brewers Cup
« : Maaliskuu 22, 2011, 20:07:06 ip »

Nostetaan esille uutena tulokkaana toinenkin WBC, eli World Brewers Cup:

http://www.worldbrewerscup.org/ (sivujen video selventää aika hyvin mistä kyse)

Lainaus
a brand new contest of hand-crafted filter coffee brewing skills. Competitors from around the globe will compete to strive to produce perfect filtered coffee beverages, utilizing the artisan brewing methods of their choice. In the first round of competition, entrants are evaluated purely on the taste of the cups, all produced from a single supply of whole-bean coffee. The top scores move on to the final round, where they prepare and serve their coffees in a sommelier-type presentation. The World Brewers Cup is an exciting new event that will be especially engaging for spectators, as they can sample the same coffees being served by the competitors as they present them to the judges.
(lähde: SCAE)


Eli idea lähes sama kuin "perinteisissä" baristamestaruuskisoissa, mutta nyt valmistetaan muuta kuin espressoa (ns. "tiukat" valmistustavat on rajattu sännöissä pois TDS rajalla 2.00%).

Säännöt löytyvät täältä
Kirjattu

Teme

  • Administrator
  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1497
    • ristretto.fi
Vs: World Brewers Cup
« Vastaus #1 : Maaliskuu 22, 2011, 21:25:41 ip »

Milenkiintoisinta ainakin omasta mielestä on ehkä se, että ekalla rundilla on tässä kisassa varmaankin enemmän kiinni itse baristan teknisestä suorituksesta ja valinnoista kun kaikilla kilpailijoilla on käytössä sama kahvi (siis verrattuna siihen perinteiseen WBC:hen). Eli kaikki ovat samalla viivalla. Toisella rundilla pääsee toki sitten erottumaan lisää joukosta esim. taidoillaan, kokemuksellaan, paletillaan sekä hyötymään hyvän paahtajan tuesta jos ei ole sellainen itse.

Herää kuitenkin ajatus että saako tällaisesta kovin yleisöystävällistä tapahtumaa? Vieläkin mielenkiintoisempaa voisi olla jos molemmat WBC:t yhdistettäisiin niin, että baristat joutuisivat valmistamaan pakollisina yhden espressopohjaisen kahvijuoman sekä toisen, johonkin toiseen valmistustapaan perustuvan kahvijuoman. Näiden lisäksi sitten vaikkapa vielä se vapaavalintainen kahvipohjainen signature -juoma.

T. Teme
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 22, 2011, 21:29:59 ip kirjoittanut Teme »
Kirjattu

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: World Brewers Cup
« Vastaus #2 : Maaliskuu 24, 2011, 20:15:46 ip »

Saa nähdä millaiseksi tuo muokkautuu - nyt siis ensimmäistä kertaa ohjelmassa.

Kun esim. näitä Flickr! kuvia tarkastelee, niin näyttäisi olevan ainakin itse kahvinvalmistuksen kannalta yleisölle "näyttävämpää". Muistaakseni tapahtuman/kisan ideaan kuului myös se, että kilpailijat valmistivat jossain vaiheessa kahvia myös yleisölle.
Kirjattu