Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.

Kirjoittaja Aihe: Uunipaahto  (Luettu 89313 kertaa)

tirofaux

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1444
  • Kahviharrastaja
Vs: Uunipaahto
« Vastaus #150 : Maaliskuu 17, 2016, 22:19:20 ip »

Harrar on ollut hyvää. Tavoittelin mustikkaisuutta, mutta sitä en ole saanut aikaiseksi. Kokeilut tosin vielä vaiheessa.
Kirjattu
Silvia PID + Ascaso i-Mini .. Aeropress / Baratza Sette 270 .. Gene Cafe paahdin .. tee ..

teemies

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 107
Vs: Uunipaahto
« Vastaus #151 : Maaliskuu 30, 2016, 14:57:23 ip »

Ihan kivasti tuo lämpötilan nosto on toiminut. Ainakin kuvittelen että paahto on tasaisempi, enkä ole huomannut että maku olisi mitenkään huonompi. Paahtoaika kuitenkin vain noin 10-12 minuuttia, eli mistään leipomisesta ei ole kyse.

Viime aikoina olen paahtanut enemmän fiilispohjalta, eli ilman ajanottoa ja muistiinpanoja. Mutta hyvin rullaa.

Monsooned Malabarin kanssa on tosin ollut hieman ongelmia. Kun muut pavut paahtuvat silmämääräisesti hyvin tasaisesti, Malabarin kanssa pieni osuus pavuista jäävät todella vaaleiksi.
Kirjattu
ROK + ROK Grinder + Coffee Sock

tirofaux

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1444
  • Kahviharrastaja
Vs: Uunipaahto
« Vastaus #152 : Maaliskuu 30, 2016, 15:23:18 ip »

Harrar uunipaahdosta pari mainintaa:
- uuni 250 C, pavut sisään, 1st crack alku n. 4:30, lopetus n. 6min. Tuloksena hapokas, suuta kuivattava maku. Jauhatus melko karkeaksi niin kahvista tulee Aeropressillä jännää, hieman teemäistä.
- uuni 200 C, pavut sisään, tavoitelämpötilaksi 250 C, 1st crack alku n. 7min, lopetus 9min. Meni ehkä hieman liian tummaksi ja kahvista tuli melko tavanomaista.

Mustikkaisuutta ei edelleenkään.
Kirjattu
Silvia PID + Ascaso i-Mini .. Aeropress / Baratza Sette 270 .. Gene Cafe paahdin .. tee ..

migu2

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1981
Vs: Uunipaahto
« Vastaus #153 : Huhtikuu 01, 2016, 12:04:38 ip »

Onko tuosta Harrarista tarkempia speksejä? Mistä ostettu?
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Wilfa CGR-1 + Hario Skerton + Behmor 1600

Tuomas

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 643
Vs: Uunipaahto
« Vastaus #154 : Toukokuu 23, 2016, 21:25:38 ip »

Tulipa paahdettua pitkästä aikaa kahvia. Yirgacheffeä tavallisella uuninpellillä, että sai isomman annoksen. Paahdosta tuli yllättävän tasainen. Pitää katsoa, jaksaisiko ottaa kuvan...

Kahvia oli paahdon jälkeen 279 grammaa. Lähtötilannetta ei tullut punnittua - hieman enemmänkin olisi mahtunut, mutta kun ei ollut.

Lähtölämpötila 240 astetta. Hieman hidastin paahtoa aukaisemalla luukkua ja vetämällä peltiä sen verran ulos, että näin kunnolla pavun värin. Crackejä en kuullut, kun oli liesituuletin täysillä. Paahtoaste on vaikea sanoa, hieman vaalea espresso. Aika oli noin 12 minuuttia.

Maku on kyllä minusta hyvä. Yirgan ominainen greippisyys on vahva. Toimii yllättävän hyvin maidonkin kanssa. Ei mikään perinteinen espesso.
Kirjattu
"Älä paahda kahvipapujasi markkinoilla"
Etiopialainen sananlasku.
Pavoni Professional ja Ascaso i-Mini

Tuomas

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 643
Vs: Uunipaahto
« Vastaus #155 : Toukokuu 29, 2016, 22:17:55 ip »

Tässäpä tuota viikko sitten paahdettua Yirgacheffeä Ascason papusäiliössä viimeiset pavut.



Tätä koko pellillä paahtamista pitää harrastaa jatkossakin. Pitää vaan tilata lisää papuja. Olin oikein tyytyväinen tulokseen.
Kirjattu
"Älä paahda kahvipapujasi markkinoilla"
Etiopialainen sananlasku.
Pavoni Professional ja Ascaso i-Mini