Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.

Kirjoittaja Aihe: Vinkkejä aloittelijalle (Rancilio Silvia & Compak K3)  (Luettu 15232 kertaa)

pekka

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 10
Vinkkejä aloittelijalle (Rancilio Silvia & Compak K3)
« : Toukokuu 07, 2007, 19:41:47 ip »

Olen vajaan viikon verran yrittänyt saada Silviasta kelvollista kahvia siinä onnistumatta. Ensimmäinen ongelmana on, että kuppiin tulevan kahvin määrä vaihtelee melko herkästi, kun säädän jauhatusta. Muut asetukset olen pyrkinyt pitämään mahdollisimman vakiona sopivaa jauhatuskarkeutta hakiessa, mutta lopputulos ei valitettavasti ole kovin hyvä kahvin määrän ja laadun suhteen. Sopivan lämpötilan hakemiseen olen käyttänyt täältä löytämiäni vinkkejä: http://www.coffeegeek.com/reviews/consumer/rancilio_silvia/EricLar

Onko olemassa jotain yleisiä ohjeita siitä, miten prosessia kannattaisi säätää optimaalista tulosta hakiessa? Olisi mukava kuulla vinkkejä kokeneemmilta Silvian omistajilta, jotta pääsisin jossain vaiheessa realisoimaan suuria odotuksia. :)
Kirjattu

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vast:Vinkkejä aloittelijalle (Rancilio Silvia & Compak K3)
« Vastaus #1 : Toukokuu 07, 2007, 20:48:50 ip »

Onhan annostus sopiva?

Silvia taitaa olla aika tarkka sen kanssa. Annostuksen tarkastaminen menee jotensakkin näin:

Annostelet kahvin portafiltteriin, tamppaat ja kiinnität kahvan koneeseen kunnolla kiinni. Tämän jälkeen kahva pois ja katsellaan kahvikakun pintaa. Siinä ei saisi näkyä nyt mitään painaumaa siitä suihkuritilän ruuvista. Jos tuo kohta meni ok, niin sitten kahva takaisin koneeseen ja uutat kahvin. Tämän jälkeen tarkastellaan taas kakun pintaa ja nyt pitäisi sitten näkyä kakussa pieni painauma tuon ruuvinkannan kohdalla kun kakku on uuton aikana turvonnut.

Ja onhan käytössäolevat pavut kelvollisia (=tuoreita)?

Lisäys: Ja eihän käytössä ole se silvian mukana tullut muovitampperi? Sen kanssa tamppauksen vakioiminen on aika haastavaa.
Kirjattu

pekka

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 10
Vast:Vinkkejä aloittelijalle (Rancilio Silvia & Compak K3)
« Vastaus #2 : Toukokuu 08, 2007, 11:44:48 ap »

Lainaus käyttäjältä: jiitee
Onhan annostus sopiva?

Kiitoksia, nyt voin vakioida myös annostuksen. Jotenkin tuntuisi siltä, että kone on hieman liian kuuma, mitä sen suhteen kannattaisi tehdä? Minkälaisilla rutiineilla saatte tasaista ja hyvää espressoa Silvialla?
Kirjattu

akallio

  • Administrator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2812
Vast:Vinkkejä aloittelijalle (Rancilio Silvia & Compak K3)
« Vastaus #3 : Toukokuu 08, 2007, 11:56:56 ap »

Lainaus käyttäjältä: pekka
Kiitoksia, nyt voin vakioida myös annostuksen. Jotenkin tuntuisi siltä, että kone on hieman liian kuuma, mitä sen suhteen kannattaisi tehdä? Minkälaisilla rutiineilla saatte tasaista ja hyvää espressoa Silvialla?


Oletko lukenut jo tämän (linkkeineen)?
http://homepage.mac.com/jrc/contrib/rancilio_silvia/
Kirjattu
- Aleksi (varustuksena Izzo Duetto, Mahlkönig Vario + Vario-W & sälää)

pekka

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 10
Vast:Vinkkejä aloittelijalle (Rancilio Silvia & Compak K3)
« Vastaus #4 : Toukokuu 08, 2007, 18:12:29 ip »

Lainaus käyttäjältä: akallio
Oletko lukenut jo tämän (linkkeineen)?
http://homepage.mac.com/jrc/contrib/rancilio_silvia/

Nyt olen ja lopputulos alkaa maistua jo kahvilta. :D
Kirjattu