Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Kahwiki on taas toiminnassa! Sen löydät täältä: http://www.ristretto.fi/w/

Kirjoittaja Aihe: Erilaiset pod-vaihtoehdot  (Luettu 3858 kertaa)

kaffesetä

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 24
Erilaiset pod-vaihtoehdot
« : Marraskuu 16, 2010, 10:12:06 ap »

Törmäsin Cittarissa käydessäni taas minulle uuteen kerta-annoskahvinkeittimeen. Tämän kertainen oli Nescafen ja Delonghin Dolce Gusto. Ajattelinpas, että kun erilaisia kahvinappulasta juomaa tekeviä laitteita on enemmän ja vähemmän, niin ainakin perustiedot niistä voisi kerätä yhteen säikeeseen. Toinen syy, mikä sai miettimään asian kartoittamista, oli se, että noita alkaa olla jo varsin kattava, tai sanoisinko sekava, viidakko. Esimerkiksi Nescafelta taitaa olla Nespresso, Nespresson pröö-versio ja tämä nyt mainittu Dolce Gusto.

Tästä ehkä jokin ketju jo jossain olikin, mutta en nyt ainakaan onnistunut sitä löytämään.
Kirjattu

kaffesetä

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 24
Nescafe Delonghi Dolce Gusto
« Vastaus #1 : Marraskuu 16, 2010, 10:13:50 ap »

Jos aloittaisi sillä, että keräilisi tähän tiedot siitä, mitä noita nyt ylipäänsä on. Vaikka tällaiselle wiki-sivu voisikin olla parempi, niin se ei saane aikaan keskustelua näistä helppoutta ja hyvyyttä lupaavista kahvijärjestelmistä.

Jo aiemmin mainitsemieni lisäksi tiedän, että ese-pod tms. järjestelmä oli olemassa.

Dolce Gusto näytti eroavan muista siinä, että podissa on painesihti, paineventtiili tai miksi tuollaista pitäisikään sanoa. Keittimiä esitelleen konsulentin mukaan masiinasta tulee 90-92 asteista vettä 15 bar paineella. Pumpun ääni kuulosti vastaavalta kuin thermoblock-keittimissä. Annospakkauksen pohjassa oleva painesihti sitten kai säätää, että miten kovalla paineella uutetaan. Kahdella annospakkauksella kuppiin sai toisella maidon ja toisella kahvin.

Siivottavaa ei näyttänyt kovin paljoa tulevan. Kertakäyttöistä kierrätyskelvotonta jätettä sen sijaan enemmänkin.

Annospaketin hinta taisi pyöriä siinä 30 sentin paikkeella, eli maitoannoksen ja kahviannoksen vaativan maitokahvin hinnaksi ilman vettä, sähköä ja masiinan hommaamista tulee noin 60 senttiä.
Kirjattu