Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Kahwiki on taas toiminnassa! Sen löydät täältä: http://www.ristretto.fi/w/

Kirjoittaja Aihe: Brazil Biodynamic Fazenda Floresta Bourbon 2009-2010 by HasBean  (Luettu 3421 kertaa)

Markus

 • Americano
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 282
  • Kahjona kahviin

Sain käsiini Dublinin 3rd Floorin kautta mm. pussillisen otsikon mukaista, steinerilaisittain viljeltyä brasilialaiskahvia. Steven luonnehdinta mausta kuuluu: "Funky, Full bodied, Dried fruit soaked in real ale".

Espressokone on huollossa, joten valmistusmenetlmäksi valikoitui V60. Lopputulos on ollut suurimman osan ajasta melko friikkiä tavaraa. Täyteläisen bodyn lisäksi maun keskivaiheen lopulla kuvaan on tullut erittäin voimakas käyneenpistävähkö aromi, jolle on vaikea antaa muutakaan nimeä kuin tuo kuivatut hedelmät real alessa liotettuina. Kertakaikkiaan hämmentävä maku. Hetkittäin siinä tuntuu vivahde koivunlehteä, välillä jotain karviaishillotyylistä. Ehkä ne elävässä oluessa lillineet kuivatut hedelmät ovat tosiaan lopulta paras kuvaus.

Steven mukaan tämä makumaailma on hyvä esimerkki siitä, mitä luonnonprosessoinnilla voi saada aikaan, jos kohta joidenkin mielestä tämä on viety aivan pilallisen rajalle. Itse kyllä tykkään, joskin ehkä tämä on yksi sellaisista kahvipuolen vastineista Laphroaigille - tuote, jota on syytä maistaa ihan jo siksi että voi tietää kuinka pitkälle tiettyjen makujen kanssa voidaan mennä.

Pavut oli paahdettu 14.9. Juon nyt viimeistä kokonaista mukillista, ja tämä melkoisen erikoinen aromi on säilynyt voimakkaana näille näppäimille asti.


Voisin kuvitella, että tämä maku olisi espressossa liikaa, tai sitten se kehittyisi joksikin uskomattoman hyväksi. Onko kukaan ponnistanut tätä espressona?
Kirjattu
@kahjonakahviin. Seuraa. Tilaa. Tykkää.

cartman

 • Espresso
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 894
  • http://www.hamsterdance.org/hamsterdance/
Vs: Brazil Biodynamic Fazenda Floresta Bourbon 2009-2010 by HasBean
« Vastaus #1 : Lokakuu 12, 2010, 10:34:52 ap »

...steinerilaisittain viljeltyä brasilialaiskahvia...

Siis kahvipensas on istutettu maahan tietyn kuunkierron vaiheessa, kun muutkin tärkeät taivaankappaleet (lähinnä Venus ja Merkurius) ovat sijainniltaan edullisessa asennossa. Istutuksen yhteydessä ja kasvun aikana maahan on ripoteltu pikkuriikkisen lehmänsarvessa säilöttyä ja fermentoitua preparaattia, joka antaa maaperässä kasvavalle pensaalle "muotovoimia". Näiden voimien ansiosta pensas tuottaa paljon hyviä papusia. Ja mitenkäs se Steve sanoikaan: "luonnonprosessoinnilla". Jee.
                                 
Kirjattu

Markus

 • Americano
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 282
  • Kahjona kahviin
Vs: Brazil Biodynamic Fazenda Floresta Bourbon 2009-2010 by HasBean
« Vastaus #2 : Lokakuu 12, 2010, 13:00:10 ip »

Mainitsemiisi toimenpiteisiin viittaa paremminkin tuo Biodynamic l. biodynaamisuus. Luonnonprosessointi on kököhkö käännökseni "natural prosessingista" tai "dry processista", jolla ei ole mitään tekemistä Rudolf-vainaan maatalouskurssin kanssa.
Kirjattu
@kahjonakahviin. Seuraa. Tilaa. Tykkää.