Ei missään nimessä. Yritin siis verrata miksi tekemäni espressot siitä olivat niin "ohuita" verrattuna turkkilaiseen ja pannukahviin. En siis verrannut sitä vaaleampiin.
Niinnniin, tarkoituksena siis että eri uuttometodit uuttavat eri tavalla. Se toki on luonnollista.

Ajatuksena lienee, että espresso uuttaisi nimenomaan rasvoja vähemmän kuin turkkilainen/pannukahvi? Ja siis että rasvat liukenevat hitaammin (essossa lyhyin uuttoaika) kuin muut liukenevat makukomponentit? Lämpötilaerokin toki vaikuttaa.
Mitenkäs se Aeropress, jos muut parametrit ovat samat, mutta filttereinä paperi vs. metalli?
Sillä tavalla kenties helpoimmalla pääsisi spekuloimaan rasvan vaikutusta?
Ja vielä tuli mieleen, että kylmäuuttoakin harrastavana varmaan kokeilet senkin, vaikka ultratumma ei ehkä ekana tulisi mieleen kylmäuuttoon (tosin eipä tulisi mihinkään muuhunkaan).

Joskus muuten törmäsin tuollaiseen artikkeliin kylmäuutosta, komponenttien liukenemisesta ja sellaisesta:
https://scienceandfooducla.wordpress.com/2014/08/19/coffee-brewing-chemistry-hot-brew-and-cold-brew/En tiedä onko näissä spekulaatioissa muuta mieltä, kuin että onpahan ko. kahville edes jotain puolitolkullista käyttöä...

Fakta. Tosin tässä ultratummassa ei ollut enemmän makua, mutta siis ylipäänsä joo.
Kuullostaa kaiken kaikkiaan varsin pelottavalta tavaralta. En usko että tuota uskaltaisi käyttää edes takaisinhuuhtelun jälkeisiin poisheittoshotteihin, saati myllyn puhdistuksen jälkeen että saa puhdistusriisit/-rakeet poistettua myllystä...
