Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Pikahakua monipuolisempi haku löytyy valikon Haku-painikkeen takaa.

Kirjoittaja Aihe: Kotimaisia pienpaahtimoita  (Luettu 3498 kertaa)

Markus

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 282
    • Kahjona kahviin
Kotimaisia pienpaahtimoita
« : Syyskuu 08, 2010, 14:21:54 ip »

Porvoon paahtimon Espresso ja Coffee olivat koeponnistuksessani viime viikkojen ajan. Raporttia blogissa tarkemmin, mutta tiivistetään oheen:

Espresso oli oikein käypää, käytän isoa annostusta ja lyhyehköä uuttoaikaa, oliskohan parametrit olleet siinä 20 g in, 23 s ja 30-35 g out. Suklainen, makea, paksu suutuntuma. Paitsi silloin kun kaikki meni pieleen ja ihan samoilla parametreillä tuli kitkerää ällökettä.

Coffee ei ollut mun makuun suodatinkahvina, ihan liian tummaa joten suuhun pääsi lähinnä paahtoaromeita. Vähän makeutta. Siinä on ilmeisesti etiopialaista villikahvi Zegeä mukana, joten ihmettelen miksi piti paahtaa niin tummaksi. Haaskattuani Hariolla 200 g heitin loput espressomyllyyn ja edelliseen kahviin perustuvalla myllyn ajastuksella tuli 20 g in, 23 s ja 39 g out. Tuotti sellaisen makean, raikkaan, hedelmäisen ja mansikoihin vivahtavan espresson. Eli oikeastaan aivan erinomainen espressosekoitus minun mielestäni.

Lisäksi sain suureksi riemukseni anopilta näytteen eteläpohjalaisen Kaffiinon CoE El Salvadorista. Sitä ponnistelen seuraavaksi alkuun Hariolla, sitten espressolla.
Kirjattu
@kahjonakahviin. Seuraa. Tilaa. Tykkää.