Kokeileppa sellaista metodia, että sekoitat satsia n. 50cm pitkällä puustagalla kunnes papumassa kevenee niin että popparin puhallusteho alkaa sekoittaa niitä. Kepukan mitta ja materiaalivalinta kirkastuu kyllä jos koetat jollain lyhyemmällä ja paremmin lämpöä johtavalla astalolla.
Noin abt ekan raksun aikoihin massa alkaa olla itsekseen liikkuvaa, 100-150g papusatsilla aikaa tähän menee n. 4-8 min. Mitä vähemmän bönöjä, sitä hitaampi paahto. Mittarilla seuraten paahtoprofiiliakin voi rakentaa nousujohteiseksi. Kone käy kylmempänä kun se on irti maasta--> Aloitus kone polvien välissä ja sekoitus erikoissekoituskepillä--> Kone parvekkeen lattialle ja sopivassa hetkessä hattu päälle. Mikäli on erittäin kylmä, koneen voi nostaa myös parvekelämmittimen (1000w infra) yläpuolelle jolloin saa taas kuumempaa ilmaa kehiin. Tällä voi myös luonnollisesti vaikuttaa profiiliin. Yksinkertaista, eikö?

Tommoinen tokan raksun alkuun paahdettu ottaa aikaa joku 12-13 min.
Nyt on toinen tuollainen 900W poppari käytössä ja kahvia on tummunut varmaan n. 15-20kg. Tuollainen digitaalinen paistomittari tai yleismittari joka näyttää lämpötilan on erittäin kätevä. Itselläni on myös popparin hattu vuorattu alumiinilla lämmön pitelemiseksi ja estämään koko hatun sulaminen. Erikoissekoituskeppi on muistaakseni mahonkia tai tiikkiä, muutkin varmaan käyvät.
Paahtokoneistoon on kulunut rahaa ekaan koneeseen 3e (kirppis) ja tokaan 15e (halpahalli). Tämä luonnollisesti osakeyhtiöitetään kahden käyttäjän välille jolloin pekkaa päälle kohtuulliset 9,00e.
Kuulostaa tosi niilopieliseltä mutta paahtotulokset ovat yllättävän tasaisia, papumassa tasaa lämpötilaeroja. Rasahtelu tulee selkeinä jaksoina.
PS. Parisuhteessa elävän on syytä katsoa imuri valmiiksi jos parvekkeella paahtaa. Roskia tulee aika paljon. Paitsi kofeiinittomasta.