Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.

Kirjoittaja Aihe: Capuccino  (Luettu 16902 kertaa)

cartman

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 890
    • http://www.hamsterdance.org/hamsterdance/
Vs: Capuccino
« Vastaus #45 : Syyskuu 09, 2017, 11:50:22 ap »

Mä oon käyttänyt sitä Lidlin tölkkimaitoa vuosia ja hyvin vaahtoutuu, tosin nykyään huonommin. Tulee helposti liian paksua vaahtoa. Laktoositon versio vaahtoaa kutakuinkin samalla lailla.

Tarkoitatko tölkkimaitoa (joka on muistaakseni Savosta kotoisin) vai ns. tiiliskivimaitoa (Saksasta). Lidlin tiiliskivimaito on UHT:tä, mutta ei Hylaa eikä siten makeaa. Laktoosi on laktoosina, ei muunnettuna tavalliseksi sokeriksi.

Ai-niin, onhan siellä vielä saksalainenkin "tölkkimaito", sikäläistä luomua. Sitäkö tarkoitit?
Kirjattu

cartman

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 890
    • http://www.hamsterdance.org/hamsterdance/
Vs: Capuccino
« Vastaus #46 : Syyskuu 09, 2017, 11:54:30 ap »

Hupsista, huoneen hallitus tuossa huikkasi, että sitä Lidlin tiiliskivimaitoa on myös laktoosittomana (Hyla) versiona. Onhan noita variaatioita...
Kirjattu

migu2

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1993
Vs: Capuccino
« Vastaus #47 : Syyskuu 09, 2017, 15:19:42 ip »

Sitä UHT-tiiliskiveä juon. Joskus myös laktoositon jos toi normaali on loppu.
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Wilfa CGR-1 + Hario Skerton + Behmor 1600