Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.

Kirjoittaja Aihe: Pienpaahtimon perustaminen?  (Luettu 6592 kertaa)

joni

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 155
Pienpaahtimon perustaminen?
« : Toukokuu 24, 2010, 19:33:33 ip »

Mitä vaatimuksia oman pienpaahtimon perustaminen asettaisi? Ajatukseni olisi paahtaa pienimuotoisesti muutamaa eri papua, joita voisi tarjota lähialueeni ravintoloille ja erikoiskaupoille myyntiin. Missä hinnoissa ovat kohtuullisen hyvät ja riittävällä kapasteetilla olevat hyvät paahtimet? Riittääköhän työtilaksi autotalliin rakennettu työtila, vai onko tässä kyse elintarvikkeiden valmistuksesta ja onko täten jotain tiukkoja sääntöjä/lupia? Entä kahvin pussitukseen tarvittavat välineet ja kulut?

Mukava olisi kuulla, jos jollakulla on kokemusta. Lähinnä tässä mietin, jotta haudatakko idea vaiko astua askel eteenpäin...
Kirjattu
La Pavoni Professional + Demoka Minimoka M207

Svante

  • Kauppias
  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 31
Vs: Pienpaahtimon perustaminen?
« Vastaus #1 : Toukokuu 24, 2010, 21:29:23 ip »

Moikka,

Kannattaa varmaan aloittaa kysymällä kunnan terveystarkastajalta mitä hän vaatii. Kyse on elintarvikkeen valmistuksesta, joten paikka missä on kontaminaatioriski (esim autotalli) voi olla haasteellinen.

Toki jos tuotanto on todella pienimuotoista niin voi joskus saada jotakin anteeksi muuten aika tiukoista vaatimuksista.

Kirjattu
Svante Hampf
Kaffa Roastery

joni

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 155
Vs: Pienpaahtimon perustaminen?
« Vastaus #2 : Toukokuu 24, 2010, 21:46:54 ip »

Tätä juuri pelksinkin, mutta täytyy käydä tarkistamassa asia. Lähinnä mielessäni oli autotallin kokoinen tila joka olisi tietysti kaikinpuolin puhdas ja asiallinen.  Ja eikös kahvissa tapahdu tuota pilaantumista jo itsestäänkin ajan kanssa kun rasvat eltaantuvat? Uskoisin, että paahdetun kokonaisen pavun kanssa nämä muut pilaantumisen riskit ovat aika pienet ja lopputuote valmistetaan kohtuullisen kuumassa. En tiedä sitten onko torilla ja myyjäisissä myytävät hillot ja kakut/piparit myös luvalla tehtyjä?

Mites tuo paahdin puoli? Hyviä merkkejä? Liikkuukohan käytettynä noita semi-pro tai pro paahtimia?

ps. kiitoksia kaffalle pavuista, Acehin pavut ovat maukkaita.
Kirjattu
La Pavoni Professional + Demoka Minimoka M207

cartman

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 896
    • http://www.hamsterdance.org/hamsterdance/
Vs: Pienpaahtimon perustaminen?
« Vastaus #3 : Toukokuu 24, 2010, 21:52:41 ip »

"Oman paahtimon perustaminen" aivan, kuten "oman hyvälaatuisen kahvilan perustaminen", ovat aiheita/suunnitelmia/haaveita, jotka pullahtavat esiin säännöllisesti. Tätä aihetta käsiteltiin aiemmin aika mukavasti niinkin väärän otsikon, kuin "Markettipavut" alla. Viestiketjusta löytyy paljon sekä tietoa että mielipiteitä asiasta:

http://www.ristretto.fi/foorumi/index.php?topic=1194.0

Yksinkertainen kustannuslaskentaesimerkki esitettiin annetuilla spekseillä: 200 säännöllistä asiakasta ostaisi 2 kg per kk hintaan 30 e/kilo. Tästä todettiin, että jääpi 4000 egeä kuussa omaan liksaan ja pikkukuluihin. Tässä sitten oikea yrittäjä vähän täydensi laskuesimerkkiä:

http://www.ristretto.fi/foorumi/index.php?topic=1194.msg10117#msg10117
    
      
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 24, 2010, 22:01:54 ip kirjoittanut cartman »
Kirjattu

joni

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 155
Vs: Pienpaahtimon perustaminen?
« Vastaus #4 : Toukokuu 25, 2010, 12:08:57 ip »

Noita ketjuja en ollutkaan lukenut. Hyvää faktaa ja pohdintaa jota juuri kaipasinkin.
Kirjattu
La Pavoni Professional + Demoka Minimoka M207